Bt a délka luteální fáze. Co myslíte?

safulik
2. lis 2023

Dobrý večer,

Chtěla jsem se Vámi podělit o svůj graf BT. Měřím teprve 1.měsíc, tak bych potřebovala poradit. Ovulace proběhla v 19 DC, nebo si to alespoň myslím - je tak? Při dnešním měření teplota klesla, a nyní již začínám pomalounku špinit/slabě krvácet. Můj dotaz zní, není ta fáze od ovulace po menstruaci v mém případě krátká? 🤨 včera jsem nasadila drmek.
Děkuji za odpověď Vás zkušenějších ☺️

gbp
2. lis 2023

@safulik napocitala sem 8. ovulace je posledni den nizkych teplot - tedy 21. DC, tedy tak jak ti aplikace vyznacila. 8 je fakt hodne malo, to muze teoreticky dochazet teprve k uhnizdovani. lutealni faze by mela byt aspon 10 dni no.
meris spravne? stejny teplomer? stejny cas? stejne misto? hned po probuzeni? bez chozeni a zbytecnych pohybu?

safulik
autor
2. lis 2023

@gbp všechno stejné. Jen jsem teď poslední asi 4 dny nemocná, takže to má zřejmě také vliv 🤷🏼‍♀️

gbp
3. lis 2023

@safulik ano, to muze mit vliv

teenyel
3. lis 2023

Souhlas s gbp, take si myslim, ze aplikace vyznacila spravne a pokud by se rozjela MS a treba i dalsi mesic by LF byla takto kratka, urcite bych resila s doktorem/kou. Pokud ne, presne jak je psano, muze jit o nidacni krvaceni/spineni.

kosi_cek
3. lis 2023

Vypadá to že je LF opravdu kratší, jestliže se tedy jedná o nástup menstruace, každopádně přesný olamžik nebo alespoň den ovulace dle BT určit nejde, BT ovulaci potvrdí, což se stalo, ale ovulace vůbec nemusí proběhnout krátce před vzestupem teploty-poslední den nízké teploty, ale klidně i o několik dní dříve, v tom případě vychází dle BT LF kratší, ale jinak může být dostatečná, tak to mívám třeba já, respektive si to alespoň myslím dle sledování se, ale přesný termín ovulace nemám nijak potvrzený.

gbp
3. lis 2023

@kosi_cek to sem jeste nikdy neslysela...🤔 podle teorie nastava ovulace posledni den nizkych teplot. melo by to byt tedy v ramci hodin a ne dni. muzu se zeptat podle ceho to usuzujes?

gbp
3. lis 2023

@kosi_cek tak sem nasla tohle: U některých žen tělo reaguje zpožděně na produkci progesteronu, takže ještě několik dní po ovulaci žena naměří nízké teploty. Tento jev může zmást jak při určení, kdy proběhla ovulace, tak při určení délky luteální fáze. Protože luteální fáze začíná den po ovulaci, její součástí jsou i dny nízkých teplot, nejedná se tedy o krátkou luteální fázi.
Tento jev je docela řídký. Abyste měly jistotu, že se opravdu jedná o zpožděný vzestup teploty a ne o zpožděnou ovulaci, musíte mít zcela jednoznačné výsledky hodnocení hlenu a čípku.

zajimave 👍 diky za rozsireni obzoru.
ja sem zase mela ruzne dlouhe lutealni faze, ikdyz se vsude pise, ze jsou stejne vicemene. tak mozna v tomto mohl byt zakopany pes 🤔

safulik
autor
3. lis 2023

Zdravím, tak dnešní teplota 36,9. Špinění (slabé krvácení) ráno. Od té doby na toaletním papíru nic. Když zkouším čípek je nízko a tvrdší. Když prst ale vytáhnu, tak tam nějaké špinění probíhá.. tak tomu nerozumím. Uvidím co to udělá do neděle, maximálně bych v týdnu zkusila test (jestli to nebude zbytečné). Nemáte některá zkušenost s drmkem? Chtěla bych brát do ovulace 2 tablety a od ovulace po menstruaci 1 tabletu byla by to blbost?

lilian2111
3. lis 2023

U mě takhle vypadala nidace. 🙂 držím palce

kosi_cek
3. lis 2023

@gbp super 😉

safulik
autor
3. lis 2023

@lilian2111 jee tak to by bylo fajn ☺️ ale radši se na to moc neupínám, ať není slzavé údolí ☺️ po neděli když se nerozjede tak otestujem. ☺️