Ahoj, zajímalo by mě, když některá z vás otěhotněla brzy po císaři (méně než rok) zda měla nějaké problémy či komplikace? Všude čtu, jak všechno probíhalo ok, tak mě zajímají spíš ty problémy... 😏
Já jsem přes půl roku po císaři a přemýšlíme o dalším miminku...
Zeptej se doktora, koukne ti na jizvu a řekne co a jak🙂Já rodila císařem v květnu 2019, v září minulý rok jsem měla jizvu trochu tenčí, než by měla být (doktor udělal vnitřní utz). Určitě to prober s doktorem🙂
Pul roku je opravdu kratka doba. Do takoveho rizika bych nesla. Ma to svuj duvod. Pockej jeste ten pulrok a pak si jizvu nech prekontrolovat. Neni to sranda
@veunka17 Máme čtyři děti 8/2016 1/2018 11/2019 11/2020 a všechny jsou narozené císařem. Chodila jsem dvakrát měsíčně na kontroly ultrazvukem jak miminka tak jizvy a taky dělohy. Měla jsem být vklidu a jizvu/břicho moc nenamáhat. Myslím,že jestli je odstup rok nebo tři měsíce je u každé rodičky fakt individuální. Prostě záleží na situaci. 😊
@veunka17 mě v porodnici říkali, že ideál je 2 roky, je to proto, že někomu se jizva zahojí za rok jinému až po 2 letech. Já jsem normálně volala na gyndu a ptala se jestli se můžu objednat na prevenci, tam mi řekli, že je ještě brzo, tak jsem jim to normálně řekla, že přemýšlím nad miminkem a chci vědět, že je vše ok a ona mi hned dala termín, kdy mám dojít 🙂
@veunka17 ahoj, můžu se zeptat, jak to u tebe nakonec dopadlo? Počali jste kolem toho půl roku po císaři? Byly nějaké komplikace? Já jsem teď čerstvě po císaři z důvodu úmrtí miminka před porodem a moc bych chtěla co nejdřív otěhotnět, ale samozřejmě mám obavy atd, že dřív než za půl roku radši ne. Děkuji.
@zzk47 mám v okolí maminku co rodila první sekcí a neplánovaně se podařily dvojčata s termínem přesně rok po prvním porodu a zvládla, i když asi žádná sranda.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@veunka17 byt tebou se zeptam spis na gynde, kdy nejdříve by to šlo. Me 18 měsíců po porodu rekla, že se můžeme začít snažit.