Brzké těhotenství po císaři. Byly nějaké problémy či komplikace?

veunka17
14. únor 2021

Ahoj, zajímalo by mě, když některá z vás otěhotněla brzy po císaři (méně než rok) zda měla nějaké problémy či komplikace? Všude čtu, jak všechno probíhalo ok, tak mě zajímají spíš ty problémy... 😏
Já jsem přes půl roku po císaři a přemýšlíme o dalším miminku...

squezy
14. únor 2021

@veunka17 byt tebou se zeptam spis na gynde, kdy nejdříve by to šlo. Me 18 měsíců po porodu rekla, že se můžeme začít snažit.

tercasv
14. únor 2021

Zeptej se doktora, koukne ti na jizvu a řekne co a jak🙂Já rodila císařem v květnu 2019, v září minulý rok jsem měla jizvu trochu tenčí, než by měla být (doktor udělal vnitřní utz). Určitě to prober s doktorem🙂

cherie24
15. únor 2021

@veunka17 já jsem 17 měsíců od sekce a jsem objednaná na gyndu, aby mi udělala ultrazvuk a řekla jak to vidí. A podle toho se až budu rozhodovat.

veunka17
autor
15. únor 2021

@squezy
@tercasv
@cherie24
Děkuji, asi to tak bude nejlepší. K doktorovi se objednat s tím že chci zkontrolovat jizvu po císaři, že bychom chtěli další mimco? Jen si myslím že mi říkal že by bylo dobré minimálně rok neotehotnet.. tak možná bude lepší ještě ten půl rok počkat.

journals
15. únor 2021

Pul roku je opravdu kratka doba. Do takoveho rizika bych nesla. Ma to svuj duvod. Pockej jeste ten pulrok a pak si jizvu nech prekontrolovat. Neni to sranda

tercasv
15. únor 2021

@veunka17 já byla na preventivce a řekla, že pomalu začínáme uvažovat o druhém miminku a jestli by mi zkontroloval jizvu a že určitě na ní koukne. Dcera bude mít v květnu 2 roky a doktor říkal, že je velmi rozumné, že čekáme ty 2 roky🙂

terez94
15. únor 2021

@veunka17 Máme čtyři děti 8/2016 1/2018 11/2019 11/2020 a všechny jsou narozené císařem. Chodila jsem dvakrát měsíčně na kontroly ultrazvukem jak miminka tak jizvy a taky dělohy. Měla jsem být vklidu a jizvu/břicho moc nenamáhat. Myslím,že jestli je odstup rok nebo tři měsíce je u každé rodičky fakt individuální. Prostě záleží na situaci. 😊

lalolita
15. únor 2021

@terez94 tak uz vím komu napsat a zjistit info,kdo má více dětí císařem. 🙂 Ja mam dvě a uvažuji o dalším....😉

terez94
15. únor 2021

@lalolita ano klidně,třeba s něčím pomůžu nebo poradím 😇

cherie24
15. únor 2021

@veunka17 mě v porodnici říkali, že ideál je 2 roky, je to proto, že někomu se jizva zahojí za rok jinému až po 2 letech. Já jsem normálně volala na gyndu a ptala se jestli se můžu objednat na prevenci, tam mi řekli, že je ještě brzo, tak jsem jim to normálně řekla, že přemýšlím nad miminkem a chci vědět, že je vše ok a ona mi hned dala termín, kdy mám dojít 🙂

lalolita
17. únor 2021

@terez94 jsi zlatá, mam Te uloženou,takže Te Možná budu později kontaktovat.🙂😉 Moc předem děkuji.😇😘

zzk47
4. srp 2023

@veunka17 ahoj, můžu se zeptat, jak to u tebe nakonec dopadlo? Počali jste kolem toho půl roku po císaři? Byly nějaké komplikace? Já jsem teď čerstvě po císaři z důvodu úmrtí miminka před porodem a moc bych chtěla co nejdřív otěhotnět, ale samozřejmě mám obavy atd, že dřív než za půl roku radši ne. Děkuji.

uzivatelkapetra
4. srp 2023

@zzk47 mám v okolí maminku co rodila první sekcí a neplánovaně se podařily dvojčata s termínem přesně rok po prvním porodu a zvládla, i když asi žádná sranda.

veunka17
autor
4. srp 2023

@zzk47 čekali jsme rok než jsme se vůbec začali snažit 😉 ale kojení u mě byla dost dobrá antikoncepce