Ahoj, prosím poraďte. Mám pcos a MS bez agolutinu nemám. Dostala sem duphaston 16-25dc a první měsíc měřím BT. Četla jsem, že se duphaston musí brát až po ovulaci, ale tu pravděpodobně nemám. Brala jsem 1xdenně 16.-25.dc a měřila BT. Jsem teď 30DC a MS stále nemám. Je možné, že jsem měla ovu během brání duphastonu? Protože graf mi vyhodnotil ovulaci 23DC. Ale co jsem počítala diskuze, tak duphaston prý zvyšuje bazální teplotu a ovulaci blokuje, ale někdo zase psal, že měl ovu i během braní duphastonu. Jak to tedy prosím je? Prosím o názor. Dekuji
@katule1990 nasadil mi ho, abych dostala menstruaci, protože mi jinak každý měsíc píchá agolutin dvojitou dávku, ale ten mi už nedělá vůbec dobře. Mám po něm šílený migrény a jsem celá natekla.
@veru97love Aha, tak o tomhle vyuziti jsem neslysela 🙂. Kazdopadne BT urcite uvlivnit muze.
@katule1990 jsem si to myslela. Děkuji. Dneska jsem 31DC, duphaston jsem poslední měla 25dc a teplota mi pořád pomalu stoupá a MS nikde. No já jsem stejně divnej případ v tomhle. Přitom všechny hormony mám dle dr v pořádku, ale nemůžu mít, když jsem bez zásahu doktorů 6 měsíců neměla menstruaci, což se dost vylučuje s tím, že se s přítelem snažíme rok a 4 měsíce o miminko.
@veru97love dobrý den. Jak to u vás prosím dopadlo? Mám nyní podobnou situaci.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@veru97love Zvýšení bazální teploty po ovulaci způsobuje progesteron. Duphaston je umělý progesteron, takže taky zvyšuje bazální teplotu, proto vyhodnocovat křivku při jeho braní moc nejde. Myslím, že ovulaci Duphaston blokuje a je proto důležitý ho brát až po ovulaci. Moc nechápu to nasazování "na slepo" od 16 DC, když to ještě po ovulaci být nemusí.