Zdravím ,
Potřebovala bych trochu poradit ohledně měření bazální teploty. Měřím se teprve první měsíc abych zjistila zda mám ovulaci. Mám dlouhý cyklus +-34/36 dní. Snažíme se o Mimi teprve 5 měsíců.
Chtěla bych se Vás tedy zeptat, zda je moje křivka normální ( ještě se v tom moc nevyznám :/) .
Mám poruchu štítné žlázy což jsem četla, že může znamenat trochu bordel v grafu. Ale budu ráda za jakékoliv vysvětlení nebo ujištění.( Hormonální profil mám v cajku , teda aspoň podle gynekologa) .
Když už sem takhle píšu, tak se ještě zeptám, do kdy se má užívat kyselina listová. Mám zděděný mutagen - sklon k potrativosti 40%.
Moc Vám všem předem děkuji ❤️🌹
Moc
@tez83 Moc ti dekuju za odpověď 🙂 jsem ráda že tedy zatím vypadá v pořádku. Já si nebyla jistá že mi to spadlo na 35,9 -36 . A ještě se tě zeptám, když mám takto nízké teploty tak jakmile mi to vyletí třeba na 36,6 - 37 tak to značí ovulaci a nebo je už po? To mi nějak do hlavy nejde. Zda je ovulace v nízkých hodnotách a nebo je ovulace když teploty vyletí o hodně výš? Promiň za blbý dotaz.. chápu že každá jsme jinak citlivá a že někdo nemusí přesáhnout ani 37..
@kristy662 blbý dotaz to určitě není!Ovulace by měla být poslední den nízkých teplot...jenže z měření to vlastně poznáš až když je po ovulaci (pravidlo 3 vyšších teplot než 6.ti předchozích by měla značit ovulku).Nevím,jestli to píšu srozumitelně...takže pokud ti teplota vyskočí a bude se držet ve vyšších teplotách než nyní,ovu už byla.
Jo takhke. Tak už to konečně chápu! 😁 Akorát je tedy blby, že se to člověk dozví až když už je po. Ale tak mě se jedná hlavně o to , abych nějakou ovulaci měla 🙂
@kristy662 ono po par mesicich vysledujes, kdy zhruba ovulace je a budes vedet 🙂 chce to merit poctive, alespon 3 mesice. Drzim palce
@pellullinka měřím se každý den v 6 ráno , zatím vše dodržuji ale je to pouze pár dní.. máš pravdu že to chce pár měsíců abych si tak nějak vypozorovala zda ovulace proběhla či ne. Máma i podle měření věděla že je těhotná. 😁 Lepší než dělat každý druhý test . A já hlavně nevím kdy ho mám dělat když mám každý cyklus jinak dlouhý. Ale moc děkuji!! 🌹🌹🌹
@kristy662 ano, pokud máš pravidelný cyklus, tak poznáš, že jsi nejspíš těhotná, ale stejně ten test uděláš a po cca 2-3 dnech zopakuješ, ale už ráno podle teploty poznáš, jestli se neblíží MS, což je super.
@kristy662 ahoj, taky mám stitnou! Beru euthyrox 50. A taky jsem měla nízké teploty! Nejvíc se vyšplhala na 36.7.
Než jsem.zacala brát léky, ovu jsem vůbec neměla. Ale to jsem zjistila az po roce a půl, kdy mi všichni tvrdili, že mám stitnou v poradku! No, nemela.... v půlce listopadu jsem začala brát a v prosinci se povedlo. Zítra začínám 29tt.
Ještě mi pomohlo dělat OT + BT, test mi ukázal, že bude a BT mi následně potvrdila🙂
Pridávám na ukázku můj graf 🙂
Držím palce!
Moc ti gratuluju k miminku! 🌹🌹 No tak to je taky paráda když ti tvrdí že jí máš v pořádku a následně že ne! 👿 Můj gynekolog mi dělala hormonální profil s tím , že je vše v pořádku. Zatím se snažíme teprve 5 měsíců tak do toho roka je to normální. Ale jakmile nebudu mít ovulaci podle grafu tak poprosím o léky..občas štítnou cítím..když je změna tlaku tak pulzuje..je to děs!! Ale uklidnila si mě že vše jde řešit ❤️
@pellullinka To ano , u mě člověk nikdy neví kdy ta mrcha přijde 🤦 ale hlavně že člověk nějakým způsobem zjistí zda ovuluje nebo ne 🙂
@kristy662 moc děkuji! Určitě! Když zjistia6, že ovu nemáš, v prvni řadě bych šla na test na stitnou 🙂 ta to může mít na svědomí. 5 m3sicu je ještě krátká doba, počkala bych ale tak 2 cykly a pokud se potvrdí anovulacni cykly, asi bych to řešila hned, než ztrácet třeba zbytečně čas, když stačí si vzít pár prášků na stitnou 🙂
@kristy662 od toho tu jsme, abychom poradili! Přeci!
Já se takhle trápila rok a pul, než jsem SAMA přišla na to, že jediný problém je v mě štítné... A to jsem byla i na laparce 🤦♀️🤦♀️ řezat do sebe, prakticky zbytečně, kdyby mi hned na začátku dr řekl, že nemám stitnou v pořádku! To jsem ještě vůbec neměrila BT, abych věděla. Ale něco mi říkalo (6. smysl), že nemám vůbec ovu! Když jsem to říkala dr, tak se mi tiše vysmál. Neudělal mi totiž ani jeleden kontrolní utz na potvrzeni 🤷♀️🤷♀️ pak věř doktorům, že. Já věřila sama sobě a udělala jsem.dobre!
Tak držím palce, ať je vše v pořádku!
@kristy662 ano, takhle pozde nema smysl merit, teplotu vymaz... ta pravidelnost tam musi byt
@pellullinka Dobře , děkuji ale tak zase to není tolik znát..ta jedna teplota ze včera je vysoká a dneska nízká..přijde mi že mám celkově nízké teploty 🙉
@kristy662 může a nemusí. Já si vyžádala kopii výsledku a zašla jsem si sama za sebe na endokrino. Mám znamou, která dělá sestricku na endo, poslala jsem ji výsledky, dr mi hned poslala recept, že s tímhle otěhotnět nemůžu ani, kdybych chtěla.. nebo bude stačit, když se zeptáš na gynde, jakou jsi měla hodnotu štítné, měla by být do 2.5. Pokid bude vyšší, požádej o výsledky🙂
@ja_osobne Jsi moc hodná!! Já už jsem se dnes objednala. Stejně ji poslední dobou cítím..a je to už doba co jsem byla naposledy. Třeba je v pořádku ale stejně to mám pořád v hlavě tak ať mám aspoň klid 😊. Je lepší to zjistit. Když už mi nevychází ani ta BT 🤦😂 ale jsem si skoro jistá, že ovulaci jsem měla. Uvidíme..je to stejně šance +- 20% že se podaří. Jako každý cyklus 😂. Ale člověk musí být pozitivní a věřit . Kdybych neměla tak špatnou genetiku tak to tolik neřeším , ale když mě tlačí čas tak to má pak vliv i na tu psychickou stránku a to není dobře. Můžu si to ve finále dělat sama..🤦
@kristy662 ano, psychika udělá hodně! Znám to! Mám se tedy povedlo "hned", co naskocila ovu! Ale možná taky proto, že byly Vánoce a já na to tolik nemyslela... pokud víš , že máš i jiný problém, muze byt stitna v pořádku 🙂 uvidíš, každopádně měr BT dál, já měla třeba ovu až 21dc 🙂
@ja_osobne Děkuju moc , já vím že jsou divné. Taky tomu nerozumím. Snad další měření bude lepší. Zatím mám 1 den zpoždění což u mě bývá normální tak uvidíme 🙂 ještě se zeptám, dnes jsem spala nějak divně , pořád jsem se budila a vzbudila jsem se hodinu před měřením , podívala se kolik je a pak jsem zase usnula. Ovlivňuje je to nějak teplotu naměřenou po té hodině? 🙂
jako.predtim 36,5 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kristy662 křivka zatím vypadá v pořádku,musíš měřit do další ms,a více cyklu,teď se z ní nic nevycte.Ja mám nyní cyklus 34dni,to mám ovulku 23DC,předtím jsem měla cyklus dlouhý 38dni a ovu byla 27DC.U tebe ještě nebyla,tak směle do měření.😉Kys.listovou zobej stále.