Bazální teplota. Je nutné měřit i během MS?

hani_na
12. lis 2021

Zdravím všechny. Mám otázku na zkušenější měřitelky. Tento měsíc měřím poprvé a začala jsem až po menstruaci. Z informací co jsem načetla, to až do dneška vypadalo nadějně, nicměně špinění pět až čtyři dny před MS je pro mě jasnačka, teď předpokládám, že teplota ještě klesne. Je nutné měřit i během MS? Bez toho nebudu vědět, jaká teplota je během MS běžná? Díky.

jonasel
12. lis 2021

Já při MS taky neměřím, pro mě to není důležitý údaj. Vždycky den nástupu MS rapidně klesne a to je podle mě dostačující 🙂

nagojka
12. lis 2021

Ja merila i pri MS...a vedela sem jakou teplotu mam uplne celej cyklus...lip sem se orientovala🙂ale myslim ze mereni pri MS nutne neni...

andelka
12. lis 2021

Neměřím během MS. Je to nepodstatný údaj. Navíc měřím v pochvě, tak to nevím jak bych dělala..
Dokonce ani neměřím dál po potvrzené ovulaci. Není důvod. Prostě buď MS 12-13 dní po ovulaci přijde nebo ne.

hani_na
autor
12. lis 2021

Díky, holky! Taky právě nevím, jestli není lepší to po ovulaci nechat osudu, zda to není další stresující prvek..

themuffin
12. lis 2021

@hani_na já měřím i během ms, v noci to moc nemám, tak tam krev není 😀 a měřím hlavně abych věděla v které fázi cyklu jsem (mám každý jinak dlouhý)

andelka
12. lis 2021

@hani_na ja jsem to tak měla. Stejně z toho průběhu nejde na nic usuzovat. Zbytečný stres.

petradt1986
12. lis 2021

@hani_na mas malo hodnot pred ovulaci. Tak ze to nemusi znacit ovulaci dobre. Behem MS merit nemusis. Staci od konce MS. A potom to uvidis hezky.

hani_na
autor
12. lis 2021

@petradt1986 Ano, mám jich málo, já jsem od konce MS používala ovulační testy a až za pár dní začala měřit. Pozitivní ovulační test jsem měla 15 DC, takže to sedí. Příští cyklus chci jen měřit teplotu

petradt1986
12. lis 2021

@hani_na juju mereni BT je asi nejpřesnější a nejlevnější metoda 🙂
Jinak ja take pred MS spinim. A kdyz jsem otehotnela spinila jsem take. Jak mas dlouhe cykly? Muze jit o uhnizdovani.

hani_na
autor
12. lis 2021

@petradt1986 Já právě jen jednou jedinkrát nešpinila, a to když jsem byla těhotná. Může to být tentokrát jinak, ale už to tak nějak na sobě poznám, že přichází MS. Nikdy bych neřekla, že budu takhle měřit a kupovat testy, první dítě přišlo první měsíc a vůbec jsem neměla tušení, teda až do chvíle, když se mi na running sushi udělalo špatně z toho, jak tam jezdí to jídlo😁

petradt1986
12. lis 2021

@hani_na ja v zivote nespinila. Az tenhle rok. Zacalo mi to po covidu. Jestli za to muze nejakej sajrajt to nevim. Ale fakt je to mazec. Ale zas dobra zorava je, ze i pres spineni lze otehotnet.
To mi rikej, ja mam dve a bez prace.. Ted BT, ovulace atd. Ale uz me to přestalo bavit. Skoro rok se clovek snazi a prd. Jednou se zadarilo bohuzel to nedopadlo.

hani_na
autor
13. lis 2021

@petradt1986 Mně rozhodilo cyklus i jen očkování, takže si umím představit, že to nadělá paseku. V dohledné době mě čeká konizace čípku, tak bylo dle doktorky ideální otěhotnět teď, ale prostě lusknutím prstu to nejde. Samostatná kapitola je přístup manžela, který má z mýho pití čajů a měření tak akorát srandu. Člověk tomu zas nechce věnovat tolik času a myšlenek, ale to snažení provází různý pocity, to si člověk fakt neuměl představit.

petradt1986
13. lis 2021

@hani_na jj to znam.. Ja mela x caju, gynex, drmek.. Ted to mereni BT, za testy x stovek. A posledni mesic jsem si rekla, ze uz na to kaslu. Uz me to samotnou nebavilo. A nebavi. Je jasne, ze se toho clovek v hlave nezbavi, ale vzdy kdyz jsem treba merila BT tak jsem se stresovala, že teplota je nízká,že nestoupla, že uz MS prijde.
Manžel je klidny, pry buď se zadaří nebo ne. (U me by slo o třetí). U neho o první. A taky uz ten vek je hranicni.

Ale stejne kazdy mesic doufám.. Toho se ženská asi nezbaví. 😔🍀

terka80
13. lis 2021

@hani_na behem ms nema cenu merit,bt ti klesla ale jeste bych vyckala

hani_na
autor
14. lis 2021

@petradt1986 Nedivím se, já si už taky občas ráno při měření teploty říkám, jestli tomu nevěnuju víc energie a myšlenek, než je potřeba a že mě to psychicky vyčerpává. Budeme si držet palce, ať to dopadne, jak má❤️

hani_na
autor
14. lis 2021

@terka80 Teď se zase dva dny drží na 37°C, chci doměřit tenhle cyklus a uvidím.

petradt1986
14. lis 2021

@hani_na no vidis.. Mohla byt nidace.. A ted uz by ti testik ukazal neco🍀🍀🍀🍀

themuffin
14. lis 2021

@hani_na teď už by teoreticky mělo být něco vidět na testu 😊

hani_na
autor
14. lis 2021

Já jsem se zařekla, že už nebudu bláznit s testy před termínem MS. V prvním těhotenství jsem to zjistila strašně brzy, asi 8 dní před MS a byly to pak opět zbytečný nervy. Mám to dostat ve středu, tak se ozvu😉

petradt1986
14. lis 2021

@hani_na dej vedet, u tebe s tou tvou teplotou to vypada nadejne. I ten pokles implantacni by tam byl. Tak držím vse co mam🍀 at se zadari.

hani_na
autor
16. lis 2021

@petradt1986 Tak nakonec jsem to dostala už dnes i bez poklesu teploty. Dokonce jsem na Fertility Friend našla velmi podobný graf jako muj a ten paní/slečně dopadl těhotenstvím. Jsem ráda, že jsem to měření vyzkoušela, zas se člověk něco dozvěděl, ale na měsíc prosinec si davám pauzu, psychicky to potřebuju😉

petradt1986
16. lis 2021

@hani_na treba je to spineni jen k zahnizdeni.. Nebo myslis ze ne? Jj.. Chapu te. Ja taky vypnula. Ale jen částečně, stejne mam v hlave takové to, teď mam bolesti asi ovu. Ja jsem dnes 6DPO a zas spinim. Jako každý měsíc.

terka80
16. lis 2021

@hani_na to me mrzi 😔 ono to chce merit nejaky cas abys videla jak ti funguje cyklus.Me tez chodi ms bez poklesu bt ta klesne az 2-3 dc

hani_na
autor
16. lis 2021

@petradt1986 Nn, je to fakt menstruace. Taky jsem zvědavá, jak se mi podaří vypnout, když toho už tolik vím, ale zkusím to. Moc Ti držím palce, ať to tam za týden je😉

hani_na
autor
16. lis 2021

@terka80 Dám si teď nutnou "psychopauzu" a pak zas budu měřit minimálně ovulaci, byla jsem k tomu skeptická, ale je to prostě o tom mít teploměr pod polštářem, za mě lepší, než koukat na ovulační test, jestli je ta čárka dost silná 😁

petradt1986
16. lis 2021

@hani_na mas pravdu. Ja osobne dosla uz do takoveho stádia, kdy me stresoval i teploměr a hlavne teploty, kdyz nebyly podle mě😁😁😁😁

terka80
16. lis 2021

@hani_na ja ji mela pres leto 🙂 ale merila sem uz fakt dlouho tak to bylo potreba,ted je to treti cyklus co me ms chodi pozdeji tak sem zas zacla merit abych videla kdy probiha ovu no a posunula se proto ms chodi pozdeji jsem zas chytrejsi.Drzim pestiky at se ti brzy povede vytouzene mimi 🙂

petradt1986
16. lis 2021

A dekuji, ale pochybuji, chytla jsem najakej bacil, tak ze krk a ryma to jistí. Tenhle cyklus je marnej🙂

petradt1986
16. lis 2021

@terka80 ja to mam treba tak. Kdyz citim bolesti na prave strane, mam ovulku kolem 15,16DC. Kdyz z levé tak 20-21 DC 😁

terka80
17. lis 2021

@petradt1986 ovuluji jen z jedne strany mam jen jeden vajecnik 🙂