Ahojky chci se zeptat na názor
Takřka první cyklus měřím bazální teplotu,a potřebuji se tak nějak zorientovat v grafu a poznat kdy byla ovulace nebo nebyla.Podle mého toho 27.2 teplota 37.2
ale nevím jsem začátečník.
Děkuji za jakoukoliv radu a odpovědi.
@psychedelos78 tady mám svůj graf když jsem tedkon otehotnela
@nikynikol25 aha dobře,mě jde spíš se v tom vyznat,jinak moc děkuji za radu 🙂😉
@psychedelos78 ona ta bazalni teplota někdy hodně skáče,někdy se může jevit jako anovulační a přitom ta ovulace je nato hodně pozor,není zaco děkovat tak jsme rady od toho aby jsme si pomahaly
@nikynikol25 je tedy fakt že mi bylo toho 27.2 a 28.2 docela divně celkově,takže to bylo zřejmě tou ovulkou.i tak děkuji,za radu,budu měřit dál ať mám větší možnost pro srovnání.mam cyklus 31dní takže ovulace bude spíše později v cyklu.
@psychedelos78 to se spíše prodlouží cyklus pokud byla 28dc tak to cca podle toho jak máš dlouhou LF někdo má 10 a někdo má zase naopak 13.Ale asi ms dorazí tak kolem 39-40dc ale jak říkám je to podle Literární fáze podle toho jak ji máš dlouhou od doby kdy nastala ovulace to si také hlídej
@nikynikol25 To je boží automatická oprava... Literární fáze 🙂 Už vidím svůj cyklus, jak má v první části rád třeba lyrickou poezii a v druhé realistické romány 🙂
To se povedlo! 😀
@psychedelos78 jeste je dobrá aplikace fertility friend,sice není v češtině ale docela je dobrá já ji používala celý 3 roky.Tam ti to i ukaze podle teploty kdy tak mohla bejt ovulace
@nikynikol25 dobře mrknu na to.dekuji
@psychedelos78 ještě jsem zapomněla v te aplikaci si zapisuj čas v kterým si měřila teplotu ale musí být každý den stejný čas jinak ti tu ovulaci označí špatně
@nikynikol25 měřím každé ráno v 5hod,to vstávám tak do práce,o víkendu si dám budík.
@nikynikol25 už to mám staženo,tak si to tam vše zaznamenám ty předešlé hodnoty,ale ukazuje mi to ovulku 27.2 tak se to shoduje.
@psychedelos78 super,označí ti to takže pak zhruba 24-36hod.dochazi k ovulaci nebo í za 12hod.podle toho jak každá to mame
@psychedelos78 Zatím ovulaci nelze potvrdit, určitě měř dál. Jak to vypadá s hlenovým příznakem? Pozorovala jsi teď na kalhotkách či toaleťáku nějaký hlen? Nebo pocit mokra v kalhotkách, jakoby čirý výtok z pochvy? To je také důležité všímat si 🙂 Ovu testy zapotřebí nejsou, musela bys testovat několikrát denně, abys opravdu zachytila LH v moči. Jak dlouhé míváš cykly? Tak 35 dní?
@hermij pocit mokra právě 26.2,27.2,28.2 a 1.3 takže by to i odpovídalo tomu grafu,cyklus mám 31dní.budu měřit dál.
@psychedelos78 Tak to by odpovídalo a BT by se už mohla držet nahoře 🙂 Kdyby se zadařilo a měla jsi tak za 10-12 dní pozitivní TT, tak gratuluji a napiš sem, ať tě instruujeme, jak postupovat, aby doktoři špatně nevypočítali stáří mimča a termín porodu. Kdyby ne, dej vědět k této diskuzi kdy dorazila MS. Pokud by byl i tento cyklus jen 31 dní, tak je krátká doba k uhnízdění oplodněného vajíčka. V předchozích cyklech jsi třeba dřív ovulovala a nyní MS dorazí později. Ale to budem řešit, až budeš vědět. Přestě k tomuto totiž symtotermální metoda je. Ne k výpočtu ovulace, aby pár věděl, kdy se nejvíc snažit, ale k diagnostice situace - jestli je cyklus zdravý, jestli jsou hormony v rovnováze, kdy došlo k početí, jak se mimi staré, kdy budeš rodit atd. Hodně zdaru 🙂
@hermij určitě napíšu co a jak, děkuji za rady a přeji hezký večer 😊🙂
@hermij ahoj tak zatím pokračuji takto,pak napíšu jak to dopadlo s MS
@psychedelos78 Ještě jedna BT nad 36,6 a ovulace z 19.DC bude 100% potvrzená. FertilityFriend počítá dobře, takže dál se řiď podle něj. Po zítřku už měřit nemusíš, jakmile se potvrdí ovulace, tak se spíš už jen vyčkává 🙂
@hermij dobře 🙂
@psychedelos78 ovulace je v den poslednich nizkych teplot..takze 1.3. Jestli se nepletu. Jakmile praskne folikul zvysi se teplota.
@hermij Ahoj,tak mi to nedalo a měřila jsem dál,tak 14.3 se MS nedostavila a ani dnes zatím 15.3.Bazalní graf vypadá takto.a test jsem si udělala dnes ráno ale je 25mlu/ml přidám fotky,tak asi nic tento měsíc 🙂
@psychedelos78 tak už se MS spustila.nevadí, aspoň vím jak se orientovat v grafu.😉
Všechno v cajku, ten pokles tam nevadí ;)
@lovely21 Pokud budu vycházet z toho, že ovulace opravdu proběhla 18 DC (máš tam předtím málo hodnot), tak ten pokles může znamenat implantaci embrya. Říká se tomu trifazická křivka, kdy před ovulací je teplota nízká, po ovulaci vyšší a cca týden po ovulaci dojde k jednorázovému poklesu a zase vzrůstu zpět. Už bys asi i mohla testovat, ale počkej na do termínu menstruace.
@sudylichozrout Moc děkuji za odpověď. Ovulace asi opravdu proběhla. I vzhledem k dalším příznakům, které jsem pociťovala 🙂 Tak ještě chvilku počkám a uvidíme. Pokoušíme se od srpna, ale až teď poslední měsíc mě napadlo měřit BT.
@psychedelos78 muzu se zeptat jakou jste pouzivala appku? 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@psychedelos78 Ahojky podle mě spíš 28dc už ti tam hned stoupla teplota,vždy pokles znavi ten den ovu nebo hned den po.Ono je lepší dělat k bt í ovu testy.Tak spíš víc poznáš kdy přesně je.Ale většinou den po poklesu teploty.Merila jsem 3 roky a vždy jsem to tak měla den po poklesu a pak teplota stoupla