Ahoj, četla jsem, že rtuťový teploměr je na měření bt lepší než digitální teploměr, protože je digitální často chybový. Zkusila jsem jedno ráno změřit digitálním teplotu 3x hned po sobě a opravdu pokaždé jiná teplota, a poměrně rozdílná. Nechápu, čím to je, ve skutečnosti se během 2 minut nemůže teplota skokově změnit...
@luckamatylda Není už špatná baterie v teploměru?
@luckamatylda tak ja merila vzdy digitalnim primo na bazalni teplotu a nikdy se mi nestalo ze by mi ukazal po sobe jinou hodnotu☺️
@klokanka31 Mám ho nový cca měsíc a půl
Na bazální teplotu je nejlepší digitální, která měří na dvě desetinná místa.
Navíc je důležité to, že měříš jedním - ten měří stále stejně, takže ty změny teploty v průběhu cyklu vidíš. Ta hodnota, jak je teplota vysoká, není důležitá, důležitý je ten průběh.
@luckamatylda u měření je nejzásadnější změřit hned po probuzení (nesmí se vstát), takže položit na stolek, po probuzení hned změřit ve stejný čas a napsat první hodnotu ( i hýbáním se teplota mění)..neměřit v podpaží ani na čele...
@luckamatylda já mám na měření bazální teploty digitální bazální teploměr. Vždycky měřil špatně, i po výměně baterie. Až mi tady na MK poradila jedna paní, že prý po zapínání mám ještě teploměr nechat tak 2-3minuty měřit, že prý to měření ještě dobíhá a najednou úplně jiné hodnoty. Takže to ještě tak ty 3 minuty nechám měřit.
Ale teplotu u dětí nebo u sebe měřím normálním teploměrem (má v sobě galium, rtutovy se už nevyrábí).
@palja Děkuji, zkusím. A rtuťových mám doma ještě několik, babička pracovala ve firmě, kde je kdysi vyráběli, tak jsme v pozůstalosti našli zásoby 😆
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@luckamatylda opravdu,rtutovy je nej. Mám digi z lékárny a ukazuje někdy i o stupeň méně. Kolikrát měl syn horečku přes 38 a já ho nechala, páč digi ukazoval po odečtu 37,4. Až jednou jsem potřebovala u sebe a jelikož horečku na sobě vycítim, bylo mi divné,že ukazuje jen 35,8🤦 tak jsem vzala rtutovy (bohužel jsem pak rozbila) a ten ukázal 37,8