Ashermanův syndrom. Stalo se někomu, že bylo vše v pořádku a stále nic?

junykessy
13. led 2023

Ahoj holky, nedavno jsem se tady ptala jestli s timhle syndromem ma nekdo zkušenosti. Včera jsem byla na hysteroskopii, nic se nepotvrdilo vse v poradku. Sliznice nizzsi, ale v pohode. Jsou to 2 roky od potratu v 17tt. Stale se nedari, moje dr mi napsala gynprodyl. Menzes po nem chodí jak hodinky, ale trva jen 3dny.Po ms, mam sliznici max 4mm.Veskera vyšetření mame s pritelem za sebou a vse v pořádku, jedine co me jeste napadlo jsou nase krevni skupiny. Ja mam A rh+, pritelovu skupinu neznam ale necha si ji zjistit. Uz se chytam vseho, takze uz asi nebudu cekat na zazrak a opet se vrátím do CAR. Ja nevim, stalo se nekomu, ze vse bylo zrejme v poradku a stale nic?

lachipie
14. led 2023

Ano, nám. Všechno bylo v pořádku, oba jsme byli podle všech vyšetření zdraví. Když nám řekli, že pravděpodobně jsme ten případ, pro který lékařská věda nemá řešení a máme se na to prostě vykašlat a my se skutečně vykašlali a začali vyřizovat papíry na adopci, tak se zadařilo. Po 5 letech. A na genetice a imunologii reprodukce jste byli?

junykessy
autor
15. led 2023

@lachipie ano byli, jedine na imunologii jsme jeste nebyli. Tam se zkouma co prosim?

lachipie
15. led 2023

@junykessy jestli nemáš třeba autoimunitní poruchu nebo NK buňky, to jsou přirození "zabíječi" kteří zabijou všechno, co vyhodnotí že do těla nepatří, tím pádem třeba i těhotenství... Takže určitě bych ještě i na imunologii reprodukce zašla...

laxesis
16. led 2023

@junykessy Ano, u nas bylo 5 let vse v poradku a na nic neprisli..jen jsem mela na hrane imunologii a nk bunky (telo napada embryo) a hranicni vysledky z hematologie (delaji se srazeniny na placente, zpusobuje potraty).. pry ale ani jedno z toho nebylo na limitu pro poceti, zkratka "vse ok". Zadarilo se ted na vanoce, po dvou ivf (vysel ket).

junykessy
autor
18. led 2023

@laxesis tak to moc gratuluji... Ja mam za sebou vsechna vyšetření krome imunologie. Na tu se jeste chystám. Jen takový dotaz, kdo mi da zadanku na imunologii? Gynda nebo obvodak?

laxesis
18. led 2023

@junykessy mě ji dali přímo v pronatalu - v Praze doporučuji zkusit se dostat k mudr. Černé, je tuším v iscare a gennetu

junykessy
autor
19. led 2023

@laxesis ja jsem bohuzel z Brna. Dochazim do CAR tady. Takze mam pozadat kliniku?