Anovulační cyklus, ukázala by se čárka na ovul. testu?

lenia87
8. únor 2015

Holky mám otázečku, kdybych měla anovulační cyklus, ukázala by se čárečky na ovulačním testu? Jde mi o to, že předešlý cyklus jsem poprvé používala OT a čárečky tam sice byly, ale ani jednou nebyly obě stejné silné.. Tak mne tak napadlo nemůže jít o anovulační cyklus?

alenka_p
9. únor 2015

Může to znamenat i jen to, že jsi prošvihla dobu, kdy je v těle lh maximum - a ukáže se pozitivní test. Dělat testy "jen" každý den nemusí stačit. Jinak různě silné (ale ne pozitivní) čárky na ovu testu jsou obvykle celý cyklus, hladina LH není nulová nikdy. Z údajů, které jsi dodala, ti nikdo neřekne, jestli ovulace byla nebo ne

lenia87
autor
9. únor 2015

@alenka_p Ono bylo znát, že čárečky jsou slaboučké a pak silnější 2x a pak zas světlejší.. rozdíl byl znatelný, ale jde mi i o to, že jsem neměla hlenovitý výtok..☹ prostě jak by se nic nedělo..☹

michalusenka
9. únor 2015

já měla za to, že ovulace je pouze jeden den, tzn. pouze jednou budou ty silnější čárky

nov777
9. únor 2015

Tezko rict. Pouzivala jsem ovulacni testy dlouho, carecky tam byly, ale pry musi byt testovaci silnejsi nez kontrolni, aby to bylo pozitivni. To jsem nemela nikdy a pak mi zjistili anovulaci, ale muze to byt i jinak.

alenka_p
9. únor 2015

@michalusenka no ovulační test je pozitivní obvykle 24-48 PŘED ovulací. A pozitivní může být klidně déle..

alenka_p
9. únor 2015

@lenia87 plodný hlen nemusí být přítomný vždy a ovulace může i přesto probíhat

alenka_p
9. únor 2015

@michalusenka resp. ovulace nastává 24-48 hodin po posledním pozitivním testu

michalusenka
9. únor 2015

@alenka_p to vim ale ja myslela viz to co sem psala vyse....ja to tak mela teda...

alenka_p
9. únor 2015

@michalusenka no pozitivní může být fakt dýl, klidně dva dny 🙂

michalusenka
9. únor 2015

@alenka_p aha ok tak se omlouvam 🙂

alenka_p
9. únor 2015

@michalusenka ale třeba taky ne u každého, každý bude mít tu hladinu hormonů trochu jinou ;)

lenia87
autor
9. únor 2015

@nov777 Ahoj, můžu se zeptat jak se to pak řešilo když jsi neměla anovulační cykly?

nov777
9. únor 2015

@lenia87 Myslim, ze se to resi hormonama (injekce, prasky). My mame katastrofalni spermiogram, takze se anovulacni cykly neresily nijak. Byli jsme na IVF.

elvira
9. únor 2015

Ona se dá ovulace zjistit i samo domo třeba pomocí měření BT - ale chce to aspoň tři cykly měřit.
Pokud ovulace neprobíhá, často bývají hodně dlouhé cykly - třeba 40 a více dní a léčí se pomocí léků - třeba clostilbegyt nebo injekcí.
Ovulace se dá zjisti i pomocí ultrazvuku u gynekologa...