Anovulační cyklus a menstruace. Jak je to s MS?

reeeza
3. zář 2023

Ahoj holky.
Poradily byste prosím jak je to s menstruací při anovulačním cyklu??
V termínu ovu jsem se testovala a měla jsem jen slabší čárku která slábla. Běžně mívám dálnici takže se zřejmě jednalo o anovulační cyklus?? Měla jsem v tom období hodně stresu v práci...
Teď mám 3 dny zpoždění menses a vlastně ani nevím, jak je to s menstruací když chybí ovu??? Vynechá mi úplně a najede znovu aždalšíměsíc??
Nebo myslíte že se mi ovu mohla dostavit později a já mohla mít tím pádem menses později a nebo i otěhotnět?
Mám tři dny zpoždění, ale tak pět dní bolesti a pocity v podbřišku jako před menses ( běžně to mám 1-2 dva dny před) nebo jako na začátku těhu ( to bylo to samé).
Mám ale na testech totálně sněhobílo 🤷‍♀️
Díky moc za názory 🙂

rebe
3. zář 2023

Když jsme se začali pokoušet o třetí miminko, zbláznil se mi cyklus tak, že jsem mu totálně nerozuměla. Trval 50-60 dnů a až později jsem testy zjistila, že je nejspíš anovulační. Trvalo to půl roku. Pak jsem někde objevila tip na drmek, nakoupila jsem tříměsíční zásobu. Bere se od začátku menstruace do ovulace, jestli se nepletu. Nasadila jsem na začátku menstruace, když konečně přišla, a další už přišla až za rok .-)

mama_mila
3. zář 2023

Já jsem mívala cykly klidně 70 dnů, vůbec jsem nevěděla, kdy testovat ovulaci. Zkusila jsem všechno možné, kontryhel, drmek, gynex, nakonec jsem zkusila inositol (konkrétně to byl Nosifol duoactive) a po asi 3 měsících jsem byla těhotná. Cyklus se mi upravil na cca 35 dní a ovulace byla úplně jasná, bolelo mě břicho, ovulační test 14 dní před očekávanou menstruací pozitivní. Bylo to po víc jak roce snažení o první dítě. Nechápala jsem.
Druhé dítě se povedlo hned první cyklus, kdy jsme se snažili, pár dní po tom, co jsem začala inositol užívat, tak tam tomu žádný význam nepřikládám. Po prvním porodu se mi cyklus i menstruace změnily. Teď po druhém porodu je to zase trochu jiné.
Držím palce

malytlustyhroch
3. zář 2023

Bud prijde pozdeji, nebo neprijde dokud nedojde k ovulaci, nebo muze klidne prijit vcas, nebo byt jina... vsechno je mozny. Kdyz k ovulaci dojde driv nez k menstruaci, i v den kdy ji neocekavas, tak uz to pak neni anovulacni cyklus a otehotnet lze (vyzkouseno uz 2x), jen pak nesedi stari tehotenstvi podle MS a podle ultrazvuku. U me v prvnim tehotenstvo to nesedelo o trictvrte roku, to byla docela sranda.

reeeza
autor
4. zář 2023

Já právě mívám pravidelnou ms i ovu. Roblémy s tím nemívám. Jen tento měsíc jsem zřejmě neměla ovu a nevím jestli neprijde nebo jsem těhu😅

jeyre
4. zář 2023

@reeeza Já bych si tipla, že to ještě přijde. Mně se jednou opozdila MS o víc než týden kvůli angíně a jednou se mi dokonce i na pár dní zastavila, když jsem měla mega stres a pak zase za asi tři dny rozjela.
Anovulační cykly jsem měla taky a to fakt bylo občas i 50 dní nic, žádné bolesti nebo PMS a pak teda nějaké to krvácení.