Ahoj holky, jdu si pro názor. Bude mi brzy 35. Snažíme se cca 3 roky, už je v plánujeme ivf.
Nicméně mě zaráží můj rychlý pokles hodnoty AMH.
Vždy jsem ho měla vysoké.
Před dvěma lety to bylo 14 ng/L.
V prosinci 2023 7.5 ng/L.
Teď v březnu 2024 to je 5 ng/L
Odhadem to tedy dělá pokles 0.5 ng/L za měsíc , když beru v potaz období od province 2023 do března 2024.
Pokud to tak půjde i nadále, tak mám jen nějakých 8-9 měsíců do vymizení zásobu.
To jako fakt?? Je to normální takhle rychlý pokles??
@reeeza ahoj spíše ta hodně vysoka hodnota ukazuje na polycisticke vsjecnikx … hodnota 5 je v podstwte vysoka s velikou zásobou vajíček jen vůbec nevím jsk to funguje jestli sd h diagnózy polycisticjyvh vaječníku snížením hodnoty může stát normwkni ovulsce … co tk říkají na ultrazvuku ? Podstatne je zdali tu vůbec dozrává to vajíčko ve folikulu… to je směrodatné plus jeho genetická výbava po tom 35 roce už hází vajíčka špatné chromozomy a kvalita velmi klesá
Holky ale tohle jsem nasla primo na strankach Modreho Konika o AMH, tak to vypada, ze mam spis optimalni hodnotu...?🙂
pmol/l ng/ml
Optimální 28,6 - 48,5 4,0 - 6,8
Dostatečné 15,7 - 28,6 2,2 - 4,0
Nízké 2,2 - 15,7 0,3 - 2,2
Velmi nízké 0,0 - 2,2 0,0 - 0,3
@reeeza ahoj už jsme ti odpověděli tvá hodnota je teď naprosto v pořádku ale ba tom vůbec nezáleží nemůžeš vytrhnout v kontextu jen hodnotu amh jsou ženy co s hodnotou 2 otěhotní pokaždé a nenaji s tím problém… těhotenství je mix spousty proměnných… jak jsem ti psala tvá hodnota před lety byla příliš vysoka a ukazuje spíše na pcos což znamená ze ti proste se vajíček tvoří sz příliš ale žádné správně nedozrsje proto nemůžeš tsk dlouho otěhotnět ( ale kůže byt problém i jinde) teď v tuto dobu má tvé amh ideální hodnotu ale je to pouze jeden ukazatel a těžko říct jestli snížením té hodnoty konečně můžou tvé vajíčka ve folikulu plné dozrat …měla bys mít při ovulaci vždy jeden dominantní folikul zbytek zaniká a dal se nevyvíjí … takže nejlépe jeden dominantním folikul velikosti 2 Cm … pokud však mas ns ultrazvuku folikulu více a ns každé straně a naji trebs jen velikosti 11,13, 15 atd je tsm spíše to Zr ti z nich žádný nedozrsje… to ale musíš řešit vždy při ovulsci se svým gynekologem… který by tohle měl správně identifikovat …. Dále jsem ti psals ze výška amh ti nic neřekne o kvalitě tvých vajíček ani těch zralyvh… takže zs mě nevytrhwvst nic z kontextu a podívat se na to celistvě, ale jestli píšeš ze se snažíte 3 roky je ti kolik ti je a tvůj gynekolog to moc neřeší tak to asi zs ne není úplně správný postup… KdBy ti bylo 20 tak by se proste čekalo … ale ve tvém věku už je třeba komplexni pohled na to kde muže byt problém… a jsk jsem řekla tvé hodně vysoké amh ukazovalo na polycisticke vsjecniky a stav teď bys mels znát z ultrazvuku Ake o tom nic nepises takže těžko poradit .
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@reeeza ahoj
Moje AMH cca v maji 2022 bolo 0,5, o takmer rok bolo 0,03 (cca júl 2023) Mala som 35. Na všetko som sa vykašľala, že budeme teda bezdetni. Mala som aj USG nález vajecnikov otrasný.
A v novembri 2023 som zostala spontánne tehotna. Takže ja by som sa tým číslam toľko nevenovala
Držím ti palce, nech je to ok 🍀