Ahoj holky,měla bych dotaz vymizí tato alergie anebo ne?
Před cca 4-5 roky mi byla zjištěna alergie na spermie,snažili jsme se o Matea 4 roky než jsem otěhotněla po 3 letech jsme šli do caru kde mi zjistili alergii na sperma.a řekli mi,že otěhotním jedině přes IUI.Pořád mám svědění v pochvě a okolo pochvy po ejakujátu od manžela.Začali jsme se snažit o 4 dítko.Sice teď to bude druhý cyklus,ale uvažuji o tom zda má cenu se snažit doma když jsem kdysi tuto alergii měla a nechat tomu třebas rok snažení a pak nás objednat do caru anebo se objednat do caru hned?Nebo udělají mi tyto testy na gynekologii kdybych o to poprosila manžela,abych zbytečně neplašila a neobjednávala nás zbytečně do caru?
Může tato alergie vymizet nebo se stále drží v těle?Moc děkuji první dva synové nám vyšli normálně a nemuseli jsme do caru a u třetího bez pomoci jsem otěhotnět nemohla skrz této alergie což mi řekl doktor.děkuji za Vaše zkušenosti 🙂
@klea81 mě právě ničím neléčili :-O hned jsme šli na IUI a druhý pokus vyšel 🙂
akorát jak jsme předtím byli v jiném caru tak 4 IUI nevyšli a ani mi na tuto alergii testy nedělali :-O
a co to je prosím ten Prednisom? :-O
Určitě bych se poptala doktorů - pokud tedy opravdu o dítě stojíte - do 39 let máš 6 cyklů IUI do roka zdarma na pojišťovnu, tak bych to zkoušela tak. Pokud máš svědění v pochvě, tak stále asi alergická budeš.
@merope a myslíš normálního gynekologa anebo v caru? :-O :-O taky si říkám,že asi fakt stále budu alergická,ale kdo ví :-O :-O a ano ještě jedno si moc přejeme a snad tu naší vytouženou holčičku a pak už nechci ani jedno mimi bude to třetí císař 🙂
@juliemichal kortikosteroid, tlumí zánět a alergie
@juliemichal IUI dělají v CARu. Alergie na sperma zjišťovali tuším na imunologii, ale nevím, zda to neumí některé CARy (ale nějaké imuno mi pak už dělali i v Gennetu). Jinak samozřejmě se dá jít i cestou nějakých těch léků tlumících alergie. Já bych volila IUI 🙂.
@merope posledního syna mám pomocí IUI 🙂 a právě tu alergii na sperma mi zjistili ve Fertimedu,ale nevím co mi řeknou,že se objednávám do caru skrz toho,že se snažíme od zítřka teprve druhý cyklus :-O tt mám negativní
Omlouvám se, že budu asi ošklivá, ale je to opravdu nutné, mít čtyři děti, když se nedaří přirozenou cestou? Už tak k tobě byl osud štědrý, já bych přírodu nepokoušela 🙂
@juliemichal Já kdybych se rozhodla jítpro druhé, tak se taky nebudu snažit rok. Prostě už jste jednou v CARu byli a diagnózu máte.
@rajecka IUI je skoro přirozená cesta - aspoň tak to vidím já. BTW hospodářská zvířata se ani jinak než IUI oplodňovat nesmí. Tak pokud chtějí 4 děti, proč ne. Mně taky mamka říká, že už máme jedno a máme být šťastní, že je máme a o druhém nemám ani uvažovat (mám 3 zamražená embryjka, ale měla jsem šílené problémy v závěru těhotenství).
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Kamarádku léčili Prednisonem...