Alergie na spermie

juliemichal
25. čer 2019

Ahoj holky,měla bych dotaz vymizí tato alergie anebo ne?
Před cca 4-5 roky mi byla zjištěna alergie na spermie,snažili jsme se o Matea 4 roky než jsem otěhotněla po 3 letech jsme šli do caru kde mi zjistili alergii na sperma.a řekli mi,že otěhotním jedině přes IUI.Pořád mám svědění v pochvě a okolo pochvy po ejakujátu od manžela.Začali jsme se snažit o 4 dítko.Sice teď to bude druhý cyklus,ale uvažuji o tom zda má cenu se snažit doma když jsem kdysi tuto alergii měla a nechat tomu třebas rok snažení a pak nás objednat do caru anebo se objednat do caru hned?Nebo udělají mi tyto testy na gynekologii kdybych o to poprosila manžela,abych zbytečně neplašila a neobjednávala nás zbytečně do caru?
Může tato alergie vymizet nebo se stále drží v těle?Moc děkuji první dva synové nám vyšli normálně a nemuseli jsme do caru a u třetího bez pomoci jsem otěhotnět nemohla skrz této alergie což mi řekl doktor.děkuji za Vaše zkušenosti 🙂

klea81
25. čer 2019

Kamarádku léčili Prednisonem...

juliemichal
autor
25. čer 2019

@klea81 mě právě ničím neléčili :-O hned jsme šli na IUI a druhý pokus vyšel 🙂
akorát jak jsme předtím byli v jiném caru tak 4 IUI nevyšli a ani mi na tuto alergii testy nedělali :-O
a co to je prosím ten Prednisom? :-O

merope
25. čer 2019

Určitě bych se poptala doktorů - pokud tedy opravdu o dítě stojíte - do 39 let máš 6 cyklů IUI do roka zdarma na pojišťovnu, tak bych to zkoušela tak. Pokud máš svědění v pochvě, tak stále asi alergická budeš.

juliemichal
autor
25. čer 2019

@merope a myslíš normálního gynekologa anebo v caru? :-O :-O taky si říkám,že asi fakt stále budu alergická,ale kdo ví :-O :-O a ano ještě jedno si moc přejeme a snad tu naší vytouženou holčičku a pak už nechci ani jedno mimi bude to třetí císař 🙂

klea81
25. čer 2019

@juliemichal kortikosteroid, tlumí zánět a alergie

merope
25. čer 2019

@juliemichal IUI dělají v CARu. Alergie na sperma zjišťovali tuším na imunologii, ale nevím, zda to neumí některé CARy (ale nějaké imuno mi pak už dělali i v Gennetu). Jinak samozřejmě se dá jít i cestou nějakých těch léků tlumících alergie. Já bych volila IUI 🙂.

juliemichal
autor
26. čer 2019

@merope posledního syna mám pomocí IUI 🙂 a právě tu alergii na sperma mi zjistili ve Fertimedu,ale nevím co mi řeknou,že se objednávám do caru skrz toho,že se snažíme od zítřka teprve druhý cyklus :-O tt mám negativní

rajecka
26. čer 2019

Omlouvám se, že budu asi ošklivá, ale je to opravdu nutné, mít čtyři děti, když se nedaří přirozenou cestou? Už tak k tobě byl osud štědrý, já bych přírodu nepokoušela 🙂

merope
26. čer 2019

@juliemichal Já kdybych se rozhodla jítpro druhé, tak se taky nebudu snažit rok. Prostě už jste jednou v CARu byli a diagnózu máte.

@rajecka IUI je skoro přirozená cesta - aspoň tak to vidím já. BTW hospodářská zvířata se ani jinak než IUI oplodňovat nesmí. Tak pokud chtějí 4 děti, proč ne. Mně taky mamka říká, že už máme jedno a máme být šťastní, že je máme a o druhém nemám ani uvažovat (mám 3 zamražená embryjka, ale měla jsem šílené problémy v závěru těhotenství).