Zdravim, nekolik mesicu se pokousime s parterem o dalsi miminko. To prvni se nam povedlo, ani jsme nevedeli jak a to druhe uz jsme planovali, protoze jsme si prali mit deti cca kolem dvou let od sebe. Ted se uz nekolik mesicu nedari, delam si ovu testy.
Uzivam i gynex, kontryhel...proste se snazim, aby byl cyklus pravidelny.
Porad mi ale v hlave hloda, jestli treba po akutnim cisari nemuzu mit nejake srusty nebo neco, co tomu brani. Muj doktor rikal (predtim, nez jsme se zacali snazit), at to neresim a ze se uvidi, az kdyz nam to nepujde. Zvazuju, ze bych tedy zasla k doktorovi, at prece jen vim, zda jsem po operaci v poradku - podstoupila jste nektera toto vysetreni? Zjistuje to gynekolog napr. formou UTZ, nebo by me rovnou poslal na nejake odborne pracoviste? Mate nekdo prosim zkusenost, kdo jste po sekci?
Já jsem po sekci otěhotněla celkem bez obtíží, ale byla plánovaná. Určitě nic nepokazíte návštěvou doktora. Mně kontroloval stav jizvy ultrazvukem, jiné vyšetření nedělal. Myslím, že srůsty by Vám asi dělaly potíže už dříve, ale problém může být jinde. Třeba i v psychice. Je to sice klišé, ale ona skutečně dělá hodně. Zkuste se jeden měsíc nestresovat ovulačními testy a vším kolem, mně to pomohlo + jóga (ta pracuje i s hormony).
Doporucila bych hysteroskopii, jedna se o krátké vyšetření v narkoze, ktere jediné ukaze srusty a v případě vyskytu je mohou zkusit i rozrusit. Doporucila bych jen specializovane pracoviste a odborniky přímo se tím zaobirajici. Zakoupit v jejich lékárně protisrustovy gel. V Podoli to dělá doktor Hanacek, gel se nechá koupit v jejich lékárně a kdyz ho nepouziji tak Vám vrátí peníze. U Apolinare doktor Mara apod.
U prvního jsem otěhotněla na první pokus, těhotenství bylo ukončeno akutní sekcí. Druhé těhotenství se zadařilo asi až po 4 měsících a skončilo spontánnim potratem. Pak už to vyšlo. Taky jsem se bála srůstů. Těhotenství bylo ukončeno plánovaným císařem, ptala jsem se při té operaci, jak to tam vypadá, jestli nemám srůsty...prý vůbec, jako by to byl první císař. Myslím, že hodně dělá psychika. Já taky chtěla druhé než mi skonči rodičák, takže stres.... známá se taky snažily, nešlo to. Pak se s tím smířila s šup byla těhotná
@dzalli Jsem na tom podobně. První těhotenství vyšlo hned, porod akutním CS. Teď se rok a půl snažíme od druhé a nejde to. Na laparoskopii jsem byla, srusty jsem měla dost (ale ne ve vejcovodech, ty mám průchodne). To, že by ti srusty dělaly potíže už dříve, si nemyslím. Já o nich vůbec nevěděla. Po CS asi může být problém otěhotnět, ale jestli se snažíte pár měsíců, tak bych ještě počkala.
Moc dekuji za vase zkusenosti, ja se prave bojim, aby me hned nechteli nejak uspavat a rezat, aby na neco prisli, tak me zajimalo, jak to vypada pripadne s nejakymi vysetrenimi. Psychika je asi alfa omega, snazim se to neresit, ale jde to velmi ztuha🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, já jsem, už se snažíme téměř dva roky a teď jsem byla u doktora a čeká mě vyšetření vejcovodů (laparoskopie).. jiné vyšetření mi nedělali,ihned odeslana na tu laparoskopii