Dnes jsem byla na ultrazvuku vajíček.Říkala že krevní testy jsou v porádku jen testosteron je vyšší-proto mám si myslí,že mám anovulační cykly,někdy 32,40 i 50 dní.Dnes je 9 DC a sliznice je dostatečně velké a folikul na 19 mm. Myslíte, že bude v nejbližší době ovulace? Od konce MS piju kontryhelový čaj a myslím, že na sliznici má vliv co myslíte? Řešili jste někdo ten testosteron?
@karlovac JJ, ovulace by mohla být brzo, zítra pozítří asi (těžko říct 🙂 , můžeš zkusit ještě ovulační test, aby sis to upřesnila. Testosteron jsem taky měla zvýšený (mírně), nijak jsem to neřešila, nakonec jsem vyměnila partnera 😉 a bylo to hned. Kontryhelový čaj jsem taky pila, sliznice byla tak jak má být (jen teda si nejsem jistá jestli se to má pít celý cyklus, určitě tady o tom diskuse byla). Přesto všechno to nestačilo, i když bylo navenek vše v pořádku, tak se mi otěhotnět nepodařilo. Chyba byla asi v partnerovi... Hele ona je to někdy taková záhada, mě ve 30 letech v CARu řekli, že mám sníženou plodnost, a přesto jsem v 33 letech s jiným partnerem otěhotněla hned druhý cyklus (bez toho aniž bych cokoliv brala, pila atd.) a druhé těhotenství neplánovaně za plného kojení. Ten trochu vyšší testosteron mi teda anovulační cykly nezpůsoboval, ale ovulaci jsem měla hrozně pozdě-cca 17 den a za pět dní poté MS. Ale to mi nikdo neřekl čím to bylo. A Clostilbegyt ti doktor nenavrhoval? Mě teda po něm folikuly pěkně rostly, ale pravda že mi to teda k otěhotnění nepomohlo (ale já jsem měla ovulaci i bez něj normální).
Napsala mi duphaston...Protože zrání vajíček i sliznice je v pořádku..Ale presto bych to zkusila přírodně.Nevím cím bych mohla snížit v tele testosteron... 🙂
@karlovac No na testosteron jsem se ptala i v CAR co s tím hodlají dělat. Prostě nic, hodlali mi nasadil klasicky hormony (i na ovulaci, která byla naprosto v pořádku), že prý se to tak dělá, pojišťovna to vyžaduje (jinak neproplatí) apod. Takže jsem odtud rychle zdrhla. Doktorka mi Clostilbegyt dala i přes to že ta ovulace byla v pořádku, že prý to někdy pomůže (taky jsem se na to vyptávala) , většinou jsem pak měla folikuly dva, takže i snad šance větší. Já jsem si právě myslela, že když píšeš, že některé cykly máš anovulační, tak by ti to mohlo pomoci a měla bys víckrát za rok šanci otěhotnět.
Právě mi vadí, že já tím že mám nadbytek testosteronu i přibírám a to mi vadí taky...
@karlovac Protože mi tenkrát žádný doktor nedokázal poradit co s tou hormonální nerovnováhou, brala jsem aspoň Sarapis. Víš co, ale stejně si myslím, že je to nejvíc v hlavě (pokud žádná zřejmá příčina není). Říkám že jsem taky dělala všechno možné, pila čaje, brala tabletky, léky (Clostilbegyt, Utrogestan), dělala si ovulační testy atd. a stejně to přišlo, až když jsem se na všechno vykašlala 🙂 a přestala se pozorovat. Nakonec jsem byla překvapená, že problém asi nebyl na mé straně (ačkoliv jsem měla velmi krátkou luteální fázi a to je špatně), když jsem se uklidnila, uvěřila že to bude v pořádku s novým přítelem, tak se mi ten cyklus prostě srovnal a hned jsem byla těhotná.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Poradíte někdo?