Zdravím Vás ženy...od září 2014 se snažíme o druhé dítě. 1 chlapeček se nám povedl krásně, za půl roku byly dvě čárky, porod byl císařem bohužel a od té doby mi nejde otěhotnět. Mám za sebou IVF a transfery, ale nic. Vyzkoušela jsem už všemožné prášky, hormony, injekce, náplasti, bylinky...stejně nic nepomohlo. Problém je v mé sliznici, neroste, jak má. V roce 2018 v říjnu jsem jako zázrakem otěhotněla, ale bohužel v lednu 2019 potrat a musela jsem jít na výškrab. Je mi mizerně. Už nemůžu. Každý měsíc se s manželem snažíme a každý měsíc kupuji testy a vžd najdu 1 čárku. Jsem moc smutná. Nechci, aby byl náš syn na světě sám. Chci naš život posunout dál a dát život ještě alespoň 1 dítěti, chci zažít znova těhotenství...ale je to.marné. Je mi 32 let, manželovi 37 let. Syn má 8 let. Moc chci otěhotnět...moc...😔😔😔❤️
zkoušela jsi Gynex? jinak také radím neupínej se na to tolik, připusť možnost, že druhé dítě prostě nebude, uleví se ti psychicky a budeš víc v pohodě....byla by to opravdu taková tragédie, kdyby syn neměl sourozence? pořád existuje možnost osvojení dítěte....
@milujicimaminkas89 Taky mohu potvrdit že čím víc budeš chtít, tím míň to půjde...
@milujicimaminkas89 zkusit čínskou medicínu a zjistit důvod, proč sliznice neroste jak má. Nikdo na nic nepřišel?
srovnej se a uzivej si ze mas 1 zdrave dite... nema cenu se honit za vzdusnymi zamky, uzivej to, co mas ted a tady... a treba jednou pak az se vnitrne srovnas, to prijde...
@milujicimaminkas89 Ještě před měsícem jsem to měla podobně...je mi 34let, manžel 38let, mám 6letého kluka...už za sebou taky výškrab (fuj...to slovo) a už jsem byla na prášky...takže stejně jako ty...nízká sliznice atd. A tento měsíc jsem našla dvě čárky...nevzdávej to! Ještě máte čas...já jsem děsná pesimistka. Bojím se teď všeho, že zas o to přijdu....to čekání bude hrozné, ale můžete být rádi, že máte aspoň to jedno dítě 🙂 Mě to dává oporu a teď už si to docela s ním i užívám (nemusela jsem to období plenek).
@milujicimaminkas89 nedivim se,ze ti to nejde kdyz ses na to takhle upnula.Moc to hrotis.Bud tada,ze mas jedno zdrave dite a zvolni nebo se ti taky muze stat,ze nebudes mit s kym to dite pocit.Zadny chlap neni staveny na to,aby zenska kazdy mesic resila testy,ovulaci a sex byl pomalu na povel.
@milujicimaminkas89 dobrý den, já jsem
Na tom úplně stejně. Mám chlapečka 5,5 roku a od ledna 2016 se snažíme o druhé a to nepřichází. Jsme s manželem oba vysetreny a oba v pořádku (ovšem já mám od 10/2020 diagnostikovanou endometriozu). V květnu 2020 jsem otěhotněla, ale v 11. t.t. Jsem potratila a nyní jsem týdne po operaci praskleho mimodelozniho tehotenstvi. Mě je ale 35 let, takže už i ten věk mě straší. Ty pocity mám jak na houpačce, chvili jsem smířena s tím, ze už druhe nebude, pak zase chci druhe. Navíc syn po sourozenci strašně touží, pláče, ze všichni maj miminka a my nic. Je mi teď strašně smutno. Držím palce, aby vám druhe miminko vyšlo. 😉
Kamarádka se také několik let marně s manželem snažili o dítě, nehrotili to tedy tak moc jak popisuješ ty, ale zadařilo se jim až v momentě, kdy měla velké problémy v práci, stres a starosti... zkrátka opustila myšlenku na dítě a hlavu zaměstnala něčím úplně jiným, byť v tu dobu ničím hezkým. Nevím, nač je potřeba každý měsíc kupovat test, když dostaneš měsíčky, tak je to přece jasné a před nima by ti stejně nic neukázal. Zajdi si k psychologovi. V momentě, kdy se smíříš s tím, že tvůj syn bude jedináček (a on opravdu vyrůstat jako jedináček bude i tak, protože věkový rozdíl 9 let je už prostě moc a případné další dítě by bylo opět "jedináček"), miminko se nejspíš dostaví. Nebo co pěstounská péče? Tam jde vzít i starší dítě (ano, znamená to i spoustu pravděpodobných potíží), ale byla by tam zase šance na věkově bližšího partnera pro syna, pokud pro něj opravdu někoho chcete.
@milujicimaminkas89 Taky k nám dlouho miminko nepřichází. Teď mám nějaké zdravotní problémy, takže teď nic. Už jsem si i začala připouštět, že bychom v budoucnu zkusili adopci, pokud by se nedařilo. Nechtěla bych, aby byl syn jedináček a tohle je dobrá cesta. Neuvažovali jste nad tím?
@milujicimaminkas89 čínská medicína, nejde jen o bylinky. Víc info do SZ
Ještě šance na otěhotnění určitě máš. Kolikrát se stane, že si pár adoptuje dítě, dvě, kvůli neplodnosti a najednou se jim poštěstí jejich vlastní dítě. Je to všechno ve hvězdách a věřím, že se vám druhé dítě časem podaří, že si vás najde. A jedináček určitě nebude, jelikož sourozence mít bude, že ano 🙂🍀❤️
Sama jsem se o druhé dítě snažila 2 roky a už nevěřila. Až když jsem se smířila, že starší syn možná zůstane sám a svojí výhradnou lásku dám jemu, tak až pak se to povedlo. Ještě jako poslední šanci jsem užívala 3 měsíce Clostilbegyt a překvapení se dostavilo 🙂 Držím palce a přeji hodně sil a štěstí.
Na růst sliznice jsem měla už snad všechno. Přes hormony, náplasti, injekce...Nic nepomohlo. V prosinci 2012 jsem měla neplánovaného císaře akutního a asi mi ji hodně vyškrábli, aby mne vyčistili a dopadlo to takhle...že nemůžu otěhotnět. Jak je možné, že před 2 lety v říjnu 2018 jsem přirozeně otěhotněla, byli jsme s manželem tak šťastní, tak moc, ale bohužel nerostlo jak má a přestalo tlouci srdíčko a v lednu jsem musela na výšrab bohužel...je to hrozné...těm, co miminko nechtějí se podaří a těm, co po něm touží ne. Život je nespravedlivý. Manžel by si tak přál holčičku...a já bych tak moc ještě chtěla zažít to těšení a růst bříška a kopání a ultrazvuky a nákupy...😥 Není to fér. Ale budeme pořád zkoušet, i když mi bude 40! Ale vím, že každým rokem naděje upadá. Ani IVF nepomohlo a tolik peněz na to padlo. Ještě máme 3 embrya v mrazáčku, ale pochybuji, že to dopadne...prostě se mi neuchytí, ani žádná plastika sliznice neexistuje...a to jsou plastiky už skoro všeho. Je mi do pláče...každý měsíc nezdaru...
@milujicimaminkas89 Mě to asi taky nedopadne podle dnešní kontroly....a co udělám....vůbec nic ☹ Ještě poslední šance byl odběr krve a změření nějakých hodnot...už jsem nevnímala přesně...ale už to považuji za prohraný boj.
Upřímně nechápu, že se někdo dokáže tak dlouho psychicky týrat. Buď ráda za jedno, najdi si něco, co ti zaměstná hlavu jinak a třeba to přijde, ani nebudeš vědět jak.
A kontrolni laparo neproběhla? Aby treba vyloucili srusty. Nevim, jak moc vas vysetrili za ta leta... kazdopadne z bylinek pomaha vyborne Drmek. Spousta zen, co mela problemy s pocetim, otehotnela zázračné az po uzivani prave Drmku👍🏻
@vonrataj Ano laparoskopii mám za sebou, průchodnost vejcovodů i hysteroskopii, i slepák už nemám a konizaci děložního čípku kvůli 3 stupně rakoviny, ale naštěstí jsem v pořádku, podchytlo se to včas. Na Drmek se podívám.
@milujicimaminkas89 co když to vyjde a druhé bude chlapeček? manžel si moc přeje holčičku? manžel by měl být smířený i s druhým chlapečkem....
@volodka162 co to čtu?
@victress osvojit dite, pokud uz vlastni maji, je spise utopie.... porad je tolik paru, co nemaji zadne, ze budou vzdy uprednostneny ty bezdetne. To by cekali klidne stejne dlouho, ne-li dele, nebo by museli byt extremne tolerantni, aby vybrali zrovna je. Nahradku jsem delala, tak vim👍🏻 Vetsi sance je delat pestouny, ale to nese zase jina uskali.
@victress Přeje si holčičku jako já, ale pokud by to byl chlapeček, budeme šťastní také a moc. Jen aby to vyšlo někdy...
@milujicimaminkas89 Zkus lázně a také přijmout možnost, že jedináček je hrozné moc. Sama jsem nechtěla kvůli synovi jedináčka, ale odjížděla jsem z lázní s tím, že jedno dítě je hrozně moc, byly tam holky s různými problémy a bezdětné. Zkus se zaměřit i na sebe, práci, vás s partnerem, často se to povede opravdu až člověk upne mysl jinam. Nejde to samozřejmě na povel, ale je to práce na sobě, přijmout věci tak jak jsou, být pokorný k lidskému životu, k vaší rodině. Moc držím palce!
Máme dceru 6 let, která nám vyšla přirozeně až po 3 letech. Kdybychom se snažili, letos v únoru by to bylo 4 roky. Minulý rok mi osud přivál, že už nikdy přirozeně nepočnu. Z důvodu chybějících vejcovodu a jednoho vaječníků jediná možnost IVF, 2 transfery a ani jedno nevyšlo. Už dalši IVF podstupovat nebudu. Celý ten proces jsem nesla velmi špatně včetně i toho neúspěchu.
Zažádali jsme o adopci, ale už ani v to nedoufám.
Za ty roky jsem ztratila veškerou naději.e
@milujicimaminkas89 psychika je mocná čarodějka. Začni třeba tím, že přestaneš kupovat testy a testovat. Testuj, až bude zpoždění. Zkus na to nemyslet, zkus najít radosti života a raduj se z nich. Miminko si k Vám najde cestu, až přijde jeho čas. Věř miminku.
Všichni kolem mě maji druhé nebo jsou těhotné. Deptá mě to. Já už těhotná asi nikdy nebudu, ale proč? Máme zazemí, moc si miminko přejeme, proč nemůžu otěhotnět? Sliznice jedna nízká, nedostačující pro uchycení embrya...😪😪😪 Není to spravedlivé...
@milujicimaminkas89 A co je v životě spravedlivé? Litovat se k ničemu nevede, zkus žít váš život a vážit si všeho, co máš. My přišli o mininko ve 23. t., předtím v 11.t. a první syn se narodil předčasně. Rozplynuly se mi v tom šestém měsíci po ztrátě chlapečka veškeré naděje na další dítě. Začala jsem pracovat, byla v těch lázních a uvědomila si po nich, jaká je výhra mít jedno dítě, že budeme cestovat, já pracovat, bude to mít své výhody. S dcerou jsem otěhotněla v době, kdy jsem řešila nepříjemné věci v práci a rozhodla se dát výpověď, nakonec jsem odešla a chvíli poté zjistila, že jsem těhotná, bylo to hned, těhotenství dost rizikové, hlídání, injekce imunoglobulinů, ale první donošené dítě z čtvrtého těhotenství, náš zázrak.
Přeju ti vše dobré, ale věř, že nejlepší cesta je někdy přijmout věci tak jak jsou a najít v sobě pokoru.
@milujicimaminkas89 zvažovala jsem zda vůbec napsat, může mě to být v podstatě fuk, co prožíváte, ale tak zkusím druhý pohled... Znám může, velmi dobrý přítel. Jeho manželka byť jedno dítě bylo, velmi posedlá touhou po druhém... Umělé otěhotnění, potraty, snahy o otěhotnění... Jen nějak zapomněla, že má vedle sebe dítě, zdravé a manžela, který se stal jen nosičem spermií. Vzpamatuj se. Opravdu! Začni si vážit toho co máš, protože z tvých příspěvků o spravedlnosti je cítit, že se ta tím otěhotněním honís jak blázen... Vim jaké to je nemít žádné dítě.... To jen kdybys chtěla argumentovat že kdo nezažil nepochopi... Čekali jsme si 5 let... Začala bych pracovat na sobě, na psychice. Léta utíkají a až budeš vzpomínat, na tyto roky, tak určitě budeš chtít vzpomínat na krásné chvíle s rodinou. Ne na honbu za těhotenstvím... Jo zapomněla jsem napsat to podstatné.. Tomu příteli se manželství rozpadlo.... Takže z krásné rodiny nezbylo nic
@milujicimaminkas89 skusíla si pit rano malinik a vecer kontryhel? Kolegyna nemohla 5rokov otehotniet bola 3x na ivf a po mesiaci pitia tychto cajov otehotnela 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@milujicimaminkas89 bohužel, na tohle pomůže jen terapie. Čím víc budeš upnuta na těhotenství, tím spíš to nepůjde. Bohužel, osobní zkušenost