Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.
My čekáme holčičku za 8 týdnů. První dceři 7 let, synkovi 4 roky 🙂
Ahojky my premysleli dlouho, hlavně já, děti mám 9 let a 4 roky a s manželem už jsme si mohli dovolit i zyden dovolenou u moře bez dětí a nebo být všichni na lyžích… a teď máme doma 14 ti denního Matějíčka… a upřímně zcela s láskou říkám, ze teprve teď se cítím šťastná jako nikdy v životě… mám jiný přístup, nic nehrotim, deti šťastný z brachy a s manželem nás to vše ještě víc spojilo… kdyby byl barak nafukovací, jdu do čtvrtého 😂
My máme dvě, třetí bude určitě, váháme nad čtvrtým 😅 Ráda se do úvah zapojím - u mě jde hlavně o to, že mám celkem dobře rozjetou kariéru (pracovala jsem i s prvním dítětem) a za sebou víc jak deset let studia a práce, abych se dostala tam, kde jsem teď. Takže je mi líto se na to všechno vykašlat. Na druhou stranu děti vnímám jako to nejdůležitější v životě, miluju je a chci je...
Tak tady si v diskuzi přisednu 😄. Máme holku 6 let, kluka 3 roky. Jako bezdětná jsem chtěla max. 2 děti, teď mě to třetí láká
Mě je 25, dcera 6 let a syn 2 roky. V lednu se nám narodi 3.miminko. Chtěla jsem to tak, aby bylo, co nejdříve, aby s nejstarší dceou už nebyly věkově moc od sebe ( na můj vkus je i těch 6 let už dost) a jsem šťastná. Nemůžu se dočkat, vždy jsem chtěla 3 děti ☺️ Jaký to je v praxi ti ještě říct nemůžu, ale zastáváme názor, že to třetí se už "ztratí" 😁
@nazka já mám děti 12 a 8 let a 3m miminko. Děti jsem chtěla dvě, ale když jsem neplánovaně otěhotněla, tak to tak mělo být. A je to super. 🙂 Starší sourozenci jsou velcí pomocníci a hrozně malou milujou. 🤗
Příští měsíc mi bude 41.Deti mame ve veku 16 a 13let. V únoru se nám narodi miminko.
Holky, tak přiblížím situaci u nás. Mne jde hlavně o to, že třetím dítětem přijdu o možnost postupu v práci. Šéfová jde do důchodu a nabídla mi její místo, už na mě čeká takhle 5 let a další roky by už nečekala. A tohle není místo, které se jen tak neopustí. No a další a horší jsou argumenty manžela. Že jsme staří už (36) a že máme dvě zdravé krásné holky, že se bojí riskovat, že by to třetí zdravé nebylo. A je fakt že tohohle se taky bojím. Ale zas si říkám, že když dvě už jsou dobrý, proč by nebylo třetí?? A taky se bojím těhotenství. V prvnim jsem měla preeklampsii, ve druhém ne. Ale stejně čertík strachu tam trochu je. To jsou proti.
@ruzova_pastelka a můžu se zeptat, kolik Ti je?
@rendulik82 to je nádhera ♥️ a jak to zvládáš?
Taky jsme to řešili, manželovi je už 41 a nechce být starý rodič jako má on. Jeho rodičům je 80 a je to strasne těžké. A cely život mu to bylo líto. Mne je 34. Dětem je 6 a 3. Chtěla jsem víc děti, ale nevydelavame zase tak luxusně jak je v dnešní době na zabezpečení děti potřeba a pak mám v sobě tisíc strachu proč už ne, takže zůstáváme u dvou.
@nazka 32. Ale mladšímu synovi jsou teprve 3 měsíce, takže třetí nemůže být hned. U nás v rodině v mém věku ještě většina žen neměla ani jedno dítě (a stejně pak zvládly ty tři 🙂), takže mám pocitově času dost.
@nazka
já 🙂 máme 2 děti - 7let a 3roky, už jsou samostatní, ve škole a ve školce a stejně mě třetí prcek láká, moc času na rozmýšlení nemám tak cca rok/rok a půl, je mi 35 🙂
@nazka jak já ti rozumím ❤️.. začínám si to už dokonce definovat tak,že třetí bych si moc přála, dokonce i manžel by si přál.. ale mě děsí těhotenství.. u obou jsem měla celkem problémy.. a bojím se aby se to nezhoršilo.. k tomu nová práce, na kterou se těším. Jenže taky nechci nějaký velký rozestupy mezi dětmi,takže nejlíp by mi vycházelo nějak v dohledné době..
Akorát třetí čekáme 🙂
Všecko je otázkou priorit, nastavení, pocitů... Mně taky doktorka naznačila, že jsem stará (35)...ale nejsem 😎 Muž má 40, naše děti mají 11 a 10, pak máme dvě pěstouňata - skoro 5 a 2...a čekáme svoje. A do 40, lépe do 38 bychom chtěli ještě jedno svoje. Uvidíme 😊 Naši jsou taky starší, ale nikdy jsem to neřešila 😉
@krisstina93 gratuluji 🙂 Kolik je starším? A jaké bylo rozhodnutí, jestli jít do toho nebo ne? 🙂
Za nás to vyřešil sám ,, osud,, ... třetí jsem čekala a ani nevím jak se to stalo 😁 se dvěma dětmi jsem se cítila šťastně, ale když přišlo na svět 3. Miminko tak opravdu cítím že jsme kompletní a ten pocit se nedá ani popsat 😍 🥰🥰
@nazka děkuju 😊 Asi tak...spoustu věcí dělám jinak, než když byli jen dva. Krom toho jsme šli z města na vesnici, máme velikou zahradu, chováme zvířata... Ale všecko má svoje, plno věcí neřeším, protože na to není čas, ani prostor....a taky abych se nezbláznila 😃 Ale je to fajn 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj,my už teda máme vyřešeno 🙂,rada povykladam.