3. dítě. Kdo aktuálně přemýšlí?

nazka
16. říj 2021

Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.

baja8
16. říj 2021

Ahoj,my už teda máme vyřešeno 🙂,rada povykladam.

nazka
autor
16. říj 2021

@baja8 to jsem ráda, ahooj 🙂 a jak jste vyřešili? 🙂 Kolik je předchozím ditkum?

anabel321
17. říj 2021

My čekáme holčičku za 8 týdnů. První dceři 7 let, synkovi 4 roky 🙂

klary93
17. říj 2021

@nazka také o 3. uvažujeme. Strašně ráda bych ještě jedno, ale na druhou stranu s tím, co se teď děje tak nevim 🙈

miskatus
17. říj 2021

Ahojky my premysleli dlouho, hlavně já, děti mám 9 let a 4 roky a s manželem už jsme si mohli dovolit i zyden dovolenou u moře bez dětí a nebo být všichni na lyžích… a teď máme doma 14 ti denního Matějíčka… a upřímně zcela s láskou říkám, ze teprve teď se cítím šťastná jako nikdy v životě… mám jiný přístup, nic nehrotim, deti šťastný z brachy a s manželem nás to vše ještě víc spojilo… kdyby byl barak nafukovací, jdu do čtvrtého 😂

ruzova_pastelka
17. říj 2021

My máme dvě, třetí bude určitě, váháme nad čtvrtým 😅 Ráda se do úvah zapojím - u mě jde hlavně o to, že mám celkem dobře rozjetou kariéru (pracovala jsem i s prvním dítětem) a za sebou víc jak deset let studia a práce, abych se dostala tam, kde jsem teď. Takže je mi líto se na to všechno vykašlat. Na druhou stranu děti vnímám jako to nejdůležitější v životě, miluju je a chci je...

arevb
17. říj 2021

Tak tady si v diskuzi přisednu 😄. Máme holku 6 let, kluka 3 roky. Jako bezdětná jsem chtěla max. 2 děti, teď mě to třetí láká

alokina
17. říj 2021

Mě je 25, dcera 6 let a syn 2 roky. V lednu se nám narodi 3.miminko. Chtěla jsem to tak, aby bylo, co nejdříve, aby s nejstarší dceou už nebyly věkově moc od sebe ( na můj vkus je i těch 6 let už dost) a jsem šťastná. Nemůžu se dočkat, vždy jsem chtěla 3 děti ☺️ Jaký to je v praxi ti ještě říct nemůžu, ale zastáváme názor, že to třetí se už "ztratí" 😁

rendulik82
17. říj 2021

@nazka já mám děti 12 a 8 let a 3m miminko. Děti jsem chtěla dvě, ale když jsem neplánovaně otěhotněla, tak to tak mělo být. A je to super. 🙂 Starší sourozenci jsou velcí pomocníci a hrozně malou milujou. 🤗

marselina
17. říj 2021

Příští měsíc mi bude 41.Deti mame ve veku 16 a 13let. V únoru se nám narodi miminko.

berta3
17. říj 2021

@miskatus máme stejně ☺, u nás je limit už i náš věk

nazka
autor
17. říj 2021

@klary93 no právě a taky už nejsem nejmladší (36) a celkově nevím. Ale nějak mne trápí pocit, že už to nikdy nezaziju. Nemám pocit úplně rodiny, jestli mi rozumíš. Vždy jsem chtěla velkou rodinu.

nazka
autor
17. říj 2021

@anabel321 to je krásný a krásný rozestupy mezi dětmi. Moji starší je 5 a mladší budou v lednu 2. Takže jestli někdy, tak teď. Nejsem nejmladší, bohužel. Můžu se zeptat, kolik je Tobě?

nazka
autor
17. říj 2021

@miskatus no to jsi napsala tak strašně krásně, až mě to dojalo. My už taky začínáme mít "pohodu", jak říkáš. Ale nějak nemám pocit, že by nám to miminko narušilo. Bylo by to zas náročnější, ale to není nafurt.

klary93
17. říj 2021

@nazka Naprosto Tě chápu. Taky ještě nemám pocit úplné rodiny😞. Je nám oběma 28, tak věkově to ještě není špatný.

nazka
autor
17. říj 2021

Holky, tak přiblížím situaci u nás. Mne jde hlavně o to, že třetím dítětem přijdu o možnost postupu v práci. Šéfová jde do důchodu a nabídla mi její místo, už na mě čeká takhle 5 let a další roky by už nečekala. A tohle není místo, které se jen tak neopustí. No a další a horší jsou argumenty manžela. Že jsme staří už (36) a že máme dvě zdravé krásné holky, že se bojí riskovat, že by to třetí zdravé nebylo. A je fakt že tohohle se taky bojím. Ale zas si říkám, že když dvě už jsou dobrý, proč by nebylo třetí?? A taky se bojím těhotenství. V prvnim jsem měla preeklampsii, ve druhém ne. Ale stejně čertík strachu tam trochu je. To jsou proti.

nazka
autor
17. říj 2021

@ruzova_pastelka a můžu se zeptat, kolik Ti je?

nazka
autor
17. říj 2021

@rendulik82 to je nádhera ♥️ a jak to zvládáš?

nazka
autor
17. říj 2021

@klary93 co bych dala za to, aby mi bylo 28 🙂 to jsem teprve potkala manžela 🤭 úplně Ti to závidím 😂 užívej si to, fakt.

petrasipkova1
17. říj 2021

Taky jsme to řešili, manželovi je už 41 a nechce být starý rodič jako má on. Jeho rodičům je 80 a je to strasne těžké. A cely život mu to bylo líto. Mne je 34. Dětem je 6 a 3. Chtěla jsem víc děti, ale nevydelavame zase tak luxusně jak je v dnešní době na zabezpečení děti potřeba a pak mám v sobě tisíc strachu proč už ne, takže zůstáváme u dvou.

ruzova_pastelka
17. říj 2021

@nazka 32. Ale mladšímu synovi jsou teprve 3 měsíce, takže třetí nemůže být hned. U nás v rodině v mém věku ještě většina žen neměla ani jedno dítě (a stejně pak zvládly ty tři 🙂), takže mám pocitově času dost.

veruuu_kubesovic
17. říj 2021

@nazka
já 🙂 máme 2 děti - 7let a 3roky, už jsou samostatní, ve škole a ve školce a stejně mě třetí prcek láká, moc času na rozmýšlení nemám tak cca rok/rok a půl, je mi 35 🙂

janina228
17. říj 2021

@nazka jak já ti rozumím ❤️.. začínám si to už dokonce definovat tak,že třetí bych si moc přála, dokonce i manžel by si přál.. ale mě děsí těhotenství.. u obou jsem měla celkem problémy.. a bojím se aby se to nezhoršilo.. k tomu nová práce, na kterou se těším. Jenže taky nechci nějaký velký rozestupy mezi dětmi,takže nejlíp by mi vycházelo nějak v dohledné době..

krisstina93
17. říj 2021

Akorát třetí čekáme 🙂

marimanta
17. říj 2021

Všecko je otázkou priorit, nastavení, pocitů... Mně taky doktorka naznačila, že jsem stará (35)...ale nejsem 😎 Muž má 40, naše děti mají 11 a 10, pak máme dvě pěstouňata - skoro 5 a 2...a čekáme svoje. A do 40, lépe do 38 bychom chtěli ještě jedno svoje. Uvidíme 😊 Naši jsou taky starší, ale nikdy jsem to neřešila 😉

nazka
autor
17. říj 2021

@krisstina93 gratuluji 🙂 Kolik je starším? A jaké bylo rozhodnutí, jestli jít do toho nebo ne? 🙂

nazka
autor
17. říj 2021

@marimanta teda, vy jste velká krásná rodina. To.musi být u vás veselo. To mi přijde strašně fajn 🙂 a jak to zvládáš?

agneska7
17. říj 2021

Za nás to vyřešil sám ,, osud,, ... třetí jsem čekala a ani nevím jak se to stalo 😁 se dvěma dětmi jsem se cítila šťastně, ale když přišlo na svět 3. Miminko tak opravdu cítím že jsme kompletní a ten pocit se nedá ani popsat 😍 🥰🥰

nazka
autor
17. říj 2021

@janina228 no já už jsem taky v definici, že bych si třetí moc přála. Manžel váhá, ale pozor si nedává 🤭 co jsi měla za komplikace? Jako pro mě teda těhotenství není nejlepším obdobím ženy 🙈 naopak se bojím, aby vše bylo v pořádku. Jsem taková poseroutka..

marimanta
17. říj 2021

@nazka děkuju 😊 Asi tak...spoustu věcí dělám jinak, než když byli jen dva. Krom toho jsme šli z města na vesnici, máme velikou zahradu, chováme zvířata... Ale všecko má svoje, plno věcí neřeším, protože na to není čas, ani prostor....a taky abych se nezbláznila 😃 Ale je to fajn 😊