Zdravím 😊 potřebuji povzbudit a získat naději 😔 mám 2 holky a rozhodli jsme se, že bysme rádi 3 miminko. Jenže už 3x 3 měsíce za sebou se podařilo, tt v den ms pozitivní, poté slábne a přijde ms 2x nebo sílí a stejně přijde ms. Už se 3× za sebou podařilo, ale stejně se nikdy těhotenství neudrželo.
Začínám se bát, že je někde problém. Holky byly na první pokus a vše v pořádku. Je mi 29 let, takže úplně stará nejsem. Řešila jsem to se svým gynekologem, dle něj nic řešit nebude a je to v pořádku, nemám testovat dokud nebude alespoň týden ms zpožděná a předejdu zklamání, jenže to se ale těžko dodržuje, když to těhotenství na sobě prostě poznám. Není to vsugerované.
Mohu poprosit o Vaše zkušenosti s opakovaným biochemickým těhotenstvím? Povedlo se nakonec? Měly jste nějaká vyšetření atd.? Nebo to jsou opravdu jen náhody, jak říká můj doktor? 3 náhody 3x za sebou? Co když to bude i po čtvrté? On nic řešit nebude a já se se tím celý měsíc užírám 😔
Mám strašný strach, že se to bude opakovat. Děkuji za každou odpověď
@levandule_k bydlím na malé vesnici 😔 je tu v okolí jediný, ale už jsem zkusila napsat do jiného města vzdáleného 30 km a čekám na odpověď. Já právě na náhody také nevěřím, s to, že by to byly 3 náhody za sebou, když předtím 2 těhotenství na první pokus. Nevím no. To, že jsem těhotná poznám i bez testu, a to že "potrácím" a nemám jen ms také, takže pro mě rada absolutně k ničemu. Je to blb, co jiného říct. Místo toho, aby mi ukázal snahu, že to řešit chce, je mu to úplně jedno a to mému zoufalství nepřidává 🙈 vlastně vím, že i kdyby to bylo 10x on nic řešit nebude, protože se těhotenství vůbec nezaložilo. A ten pozitivní hcg test je z čeho? Ze vzduchu? 🤦♀️
Ja byla těhotna celkem 6x a deti mam, budu mit, jen dve 🙂
Některé biochemické, některé zamlkle. Byli jsme na vyšetření s manželem, ale nic nam nenasli a to delali to nejpodrobnejsi co slo. Delali to v ivf centru, pac uz jsem to vzdavala a nemela na to, aby se to opet opakovalo. Nakonec se zase zadarilo a mesic pred domluvenym transferem jsem se dozvěděla, ze jsem těhotná a vyvyjelo se to dobre 😊
Muj dr rikal, ze se to obcas spatne namicha a prostě to odejde, za tak konci kazde druhe tehu. Je pravda, ze kdyz jsem sedela v ordinaci, bylo tam s timto problémem dost maminek 🙏😔
@monii007 děkuji za odpověď 😊 můžu se prosím zeptat, jaké to ivf centrum to bylo a zda byla potřeba žádanka? A chápu to dobře, že Vám vyšetřili všechno tam? Já také četla, že ve 30 letech skončí v kočárku 1 těhotenství z 5, jenže u mě je divné, že předchozí těhotenství úplně bez problému. Teď v podstatě také, ale skončí to jen biochemickým 😔 mě je právě divné, že to dále než do biochemického nedojde, kromě toho mě vždy kolem 10 dpo chytnou docela bolestivé křeče, které jdou až do kříže, jako kdyby se tělo bránilo 🤷
@anonymka227 Ano, vsechno nam vysetrili zam, nic se neplatilo a zadanku nam dal muj gynekolog, vzhledem ke vsem tem potratum. Pokud na vas vas dr kasle, najdete jineho nebo si prostě o tu zadanku reknete. Kdyz bude třeba. Ono driv to mohlo byt bez problémů a ted se treba necov tele projevi, propukne, ani o tom nevite a muze to ovlivnit to těhotenství, ale take nemusi. Celé tehoeje proste zahada 🙈😄
Jinak jsem mela stejny pocit, ze se telo brani, ze mam treba silnou imunitu... Ale nakonec tomu tak nebylo, jen se to spatne seslo.
@monii007 děkuji za uklidnění 😊 zkusím se trochu naladit na vlnu toho, že jsou to opravdu jen náhody a příště to vyjde 🙈 i když teď při třetím biochemku jsem probrečela 3 dny, protože jsem fakt věřila, že tentokrát to vyjde 😔
😁 Aspoň ten pocit nemám sama 🤭 stejně dr změním, nepřijde mi to jako dobrý přístup, když vidí, jak jsem zoufalá. Minule mi řekl, ať přijdu příští rok na prevenci, že se mnou víc neudělá 🙈
@anonymka227 V CARu můžou najít příčinu a nemusí. Medicína toho umí hodně, ale občas některé věci neví, nebo se nepodaří. Já jsem víc alternativní než je průměr. Věřím v lidskou duši, a to, že si dítě vybírá rodiče a dobu, kdy se narodí. Tak třeba kolem vás nějaká duše krouží a ještě váhá nad dobou, kdy se chce narodit🙂
Také máš jiné tělo než před 5 roky.
@anonymka227 Žádanku do CAR nepotřebuješ, můžeš se tam na konzultaci normálně objednat bez toho. Nicméně si myslím, že 3 měsíce jsou strašně krátká doba, dala bych tomu delší čas, věk vás nijak netlačí. Hodně štěstí.
@katule1990 My se snažíme déle než jen 3 měsíce, ale co mě trápí jsou ty 3 biochemka během 3 měsíců, předtím se nedařilo. Začala jsem užívat gynex a od té doby pokaždé biochemko 😔 ale děkuji 😊
@anonymka227 já biochemické nepočítám (navíc mi hcg asi stoupá pomalu, pozitivní test mívám až po 6tt). Mám za sebou SP v cca 7tt a ZT v 11tt. Můj gynekolog to taky řešit nechce s tím, že když první těhotenství vyšlo hned a udrželo se bez problémů, tak že to je prostě shoda nešťastných příhod. Že když půjdu do CAR, tak mě to akorát zbytečně bude stresovat víc a nechal by tomu čas.
Chtěla jsem děti blízko sebe. Nechtěla jsem, aby moje dcera byla jako dítě sama (jako jsem byla já). No a nic nebude. Už to trvá skoro 2 roky. Ale věřím tomu, že to se mnou doktor myslí dobře a ještě tomu dám šanci přirozeně. Zkouším se fixovat na to dobré. Dcera už je čím dál samostatnější, budeme podnikat jako rodina nové věci a mimino zkusím nějakou dobu neřešit. Už jsem z toho řešení totiž strašně unavená a vyschýzovaná.
@anonymka227 děkuji 😊 je mi jasné, že 29 není 26 jako s druhou dcerou, ale zase to není tak velký rozdíl, aby to předtím šlo a najednou jen biochemka, ale třeba to mám jen v hlavě, nevím 🙈 tohle poslední mě sebralo nejvíc. Vědět, že se podařilo, ale stejně z toho nic nebude mě ničí, především když je to už 3x za sebou. Úplně mi to bere veškerou naději, že se podaří. Aspoň kdyby mi tělo vždy nedávalo takové signály, že se podařilo 🙈 brala bych to taky jinak. Tento rok je celý divný. V květnu mi umřel strejda, 53 let zdravý, najednou to s ním seklo a konec. A nejhorší na tom je, že já jsem cítila, že se něco stane 😔 ani ne měsíc před tím se mi zdál o něm sen, nikdy se mi o něm nezdálo, jen tenkrát, že zjistil, že je vážně nemocný a že mu moc času nezbývá. Já v tom snu brečela, říkala, že je to tak nespravedlivé, že si v životě nic neužil a jen ho protrpěl. Nikomu jsem to neřekla a stačilo pár dní a najednou nebyl 🤷 a ten samý strejda se mi objevil ve snu v září, když jsem byla už těhotná, nevím co se mi zdálo, ale měla jsem tušení, že si prostě pro to mimčo přišel a taky že jo, do týdne jsem začala krvácet, i když test každý den krásně sílel. Nevím proč se mi to najednou děje, ale děje.
@inssomnia no já jsem přesný opak 🤦♀️ já to musím řešit, nemůžu to nechat na jednom dr, kterému jsem úplně u zadku 🙈 beru to tak, že on ten pocit nezná, on nepotrácí, takže nemůže vědět, jak se daný člověk cítí. Je mi moc líto, co se ti děje 😔 ale já bych to už dávno řešila, třeba jen tou změnou doktora 😊
Holky otázka. Když nebudu mít do car žádanku, musím si veškerá vyšetření asi platit sama že?
@anonymka227 ne, nevim, jaky vyznam zadanka ma... Ale tenhle opravdu ne. Taky jsem ji nemela
@mdch91 FAKT? Tak to je super 😊 a můžu se zeptat jaký car je dobrý? Ale fakt jen kvůli tomu vyšetření 😊
Jasne😊 ja te chapu, me bylo taky desne a s kazdym dalsim takovým těhotenstvím to bylo horsi. Drzela me jen vidina dalsiho tehu a zdraveho miminka. Doktor, jeste chlap asi nechápe jak se citis, navic ma takovych pacientek spoustu, tak mu to tak neprijde.
Ja byla v centru v Olomouci, ale diky pristupu nasi lekarky, je nedoporučuji 😄 jinak jako všechny vyšetření a vse udelala jak mela, byla hodna..jen na nas tlacila.
@anonymka227 nemyslim si, ze je nejaky spatny. A zalezi, odkud jste... Tak si porovnejte zkusenosti ohledne tech, co mate v dosahu a pripadne porovnejte ceniky, nekdy se to lisi hodne vyrazne. Ja s timhle zkusenost nemam, mne asi nebylo vubec nic nez stres.
@anonymka227 jsem u tohoto doktora 15 let a mojí mamince odoperoval myom velikosti většího dítěte, aniž by ji řízl do břicha. Věřím, že si práci neulehčuje a je upřímný, když říká, že se většinou problém nenajde (u lidí, co už dítě bez problémů mají) a spíš než pomoc to budou nervy navíc. Kolik holek tu píše, že před IVF otěhotněly přirozeně...
Chápu, že to řešit potřebuješ a opravdu doufám, že ti v CARu pomůžou.
@inssomnia já beru car jako poslední možnost, chtěla bych, aby to začal řešit nějaký doktor, než jako ten můj se slovy je to naprosto normální, netestujte se a jednou to vyjde. Skvělá rada pro vyschýzovanou ženskou, která chce vyšetření a ujištění, že je vše ok. Ale pokud věříš, že je tvůj doktor ten nejlepší, chápu 😊 ale třeba je to skvělý chirurg, operatér atd. ale s neplodnosti si tolik neporadí, víš jak to myslím? 😊 Nechtěla jsem se tě tím dotknout 😊
@inssomnia na téma zp, sp a biochemek mám načteno fakt mraky 😔 někdy je to fakt náhoda, prý ve 30 skončí v kočárku 1 těhotenství z 5, ve 40 už 1 z 20, zbytek vajíček jsou potraty. Ale dost často zjistí příčinu, i když jedno předešlé těhotenství bylo v pohodě, to není záruka.
@monii007 děkuju ♥️ dodala jsi mi víru, že to přece jen může být náhoda 😔 já bych prostě jen někde chtěla vyšetřit, zda je vše ok. Když budu vědět, že jo, budu ve větším klidu. Ještě sehnat dr, který bude mít zájem něco řešit 🙈
Zažila jsem něco podobného, několik biochemek za sebou, začala jsem krvácet ještě před MS i přes Utrogestan a čárka sílila, byla to fakt divná biochemka. OG nás rovnou poslal na konzultaci do CARu, že on tolik možností nemá. Tam nám nic nenašli, ale to jsem přesně chtěla slyšet, že jsme zdraví. Otěhotněla jsem přirozeně do roka, zatím vše bez komplikací. Někdy se holt musí počkat na kvalitní vajíčko. Doporučuji inositol, pomáhá dozrávání vajíček, takže Fertiprona, Inofolic atd
@lotosek ♥️ děkuji, přesně to bych potřebovala také slyšet 😔 nejhorší smrt je z vyděšení jak se říká 🙈 moje hlava a představivost si teď se mnou hrají nechutnou hru a já jen potřebuji uklidnit, že to nic není a nemusím se stresovat, jenže co když něco je? 🤦♀️ Můžu se prosím zeptat, kolik těch biochemek cca si měla? Abych se mohla připravit na to co mě může čekat? 😊
@anonymka227 já teda za sebou nemám tři biochemické ale 1ZT kdy miminku přestalo tlouct srdíčko a 1biochemicke kdy odešlo s ms a doma nemám miminko žádné .. těhu je vždycky buď a nebo. Někdo radí neupínat se na to a nebo netestovat před ms a samozřejmě mají pravdu, jen pro nás kdo by chtel dítě je to proste těžké a gord když už to ženská na sobě pozná ještě před testem.. segra se snažila o 3tí rok a půl kdy měla také biochemické těhu a měsíc po mem potratu otěhotněla, samozřejmě sem to nesla dost těžce když já nemám žádné a ona čeká třetí 🤷🏼♀️ No a dva měsíce na to sem otěhotněla já a nyní sem ve 21tt a zatím vše v pořádku 🙏🏻 Zkusila bych řešit s jiným doktorem a nebo proste čekala kdy se zadaří, sama sem měla dilema jestli řešit když člověk neví jestli vůbec dítě donosit zvládne a nebo to nechat byt
@anonymka227 ahoj, otěhotněla jsem 8x (nebo 9x, už ani nevím...), děti mám dvě. Jednou zamlklý potrat v 9.tt, jinak biochemická. Geneticky jsme oba zdraví, trombofilni mutace nemám, chlamydie taky ne. Vyšlo třetí a poslední těhotenství, to jsem ale hned,jak jsem zjistila, že jsem těhotná, začala brát utrogestan, cyklo 3fort, prednison a možná ještě něco...jestli se dcera udržela díky lékům nebo to byla náhoda, to netuším. Nechala bych se vyšetřit v car, není vše ztraceno a kdyby to náhodou nevyšlo, pořád máš už dvě dětičky ❤️
@teress1215 kdybych věděla, že v tom nic není, tak budu v klidu a počkám si na to vajíčko, jenže já si toho načetla tolik o sekundární neplodnosti 🤦♀️ jo jsem úplně paranoidní a sebe vydeptala do neskutečných rozměrů, že se prostě strašně bojím. A hlavně ty 3 biochemka mě vzali hrozně psychicky, bojím se, co se mnou udělají další 🙈 nevíš náhodou kolik těch biochemek ségra měla? 😊
@maki90 no to my říkají všichni, že mám dvě děti, jenže každá ztráta, i když to je jen biochemko mě bolí tak neskutečně, že nechápu ani proč. Prostě v tu chvíli je jedno jestli mám doma jedno nebo pět, ale vím, že jsem přišla o možnost mít další a to mě moc trápí 😔 a ty vyšetření ti dělal normální gynekolog, nebo si šla na vlastní pěst?
@anonymka227 segra měla přesně to co já, 1ZT kdy ji miminko pod narkozou vzali jako mě a 1biochemicke a také mi říkala o téhle neplodnosti. Doktor ji něco predepisoval když mu říkala ze už jim to proste rok a půl nejde a dřív než si to stihla v lékárně vyzvednout zjistila, ze je těhotná 😀☺️ Vím ze to člověk špatně nese, já sem na tom nebyla o moc lépe.
@anonymka227 To je neskutečná blbost, že když máš 2 děti, tak se vlastně nic neděje. Ztráta vytouženého dítě bolí, i když je to "jen" biochemko. Pokud na sobě poznáš, že jsi těhotná i bez testu, tak to je úžasné, jsi hezky propojená sama se sebou. Jak jsi říkala, že se ti zdálo o strejdovi a že si přišel pro miminko. Já bych tomu i věřila, v nějaké ezoterické knížce jsem četla, že duše pokud je na někoho navázaná může stáhnout někoho sebou. Třeba často se to děje u manželů, že jeden umře a druhý jde za chvíli za ním. Já bych si na tvém místě zkusila nějakou meditaci na podporu uhnízdění vajíčka. (Někde jsem na to netu narazila.) PS a hledej si něco pozitivního, třeba, že se to podařilo i navzdory věku a prognózám lékařů.
Čtyři biochemka za půl roku jsem měla. V CARu je to docela zaujalo, že to už je mimo statistickou náhodu, ale neporadili, kde je problém. Na jaře jsem přeléčila borelku, o které jsem vůbec nevěděla, a v létě, po druhé dávce očkování proti covidu, normálně otěhotněla.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Když to tvůj gynekolog řešit nechce, řeš to s jiným gynekologem. Jako netestovat se je rada k nezaplacení :-/ Ty budeš stejně ve stresu z toho, že se nemáš testovat, protože, co kdyby náhodou. Stejně to tělo bude vědět na nějaké podvědomé úrovni, že jsi otěhotněla. Ten strach a stres ti pak může bránit otěhotnět.
Do CARu se tuším lze objednat i jenom tak, nemusíš mít žádanku, ale neřešila jsem to, tak snad nepíšu kravinu.
Nemusí to být vůbec nic nebo prostě to třeba nebyl úplně zdravý plod, tak to tělo vyloučilo zavčas. Jako lepší, když to odejde samo než to řešit po 2. screeningu.
Může tam být někde problém, že třeba potřebuješ doplnit nějaký hormon, nebo tam může být problém na imunologické úrovni a tvoje tělo plod zlikviduje. Můžeš mít oslabené děložní svalstvo a plod se neudrží.
Já na náhody nevěřím, vše má nějaký důvod. Říct o něčem, že je to náhoda je podle mě lenost hledat příčinu a řešení.