27 dní zpoždění a na testu pořád jen duch

zetpee
29. pro 2018

Holky mám zpoždění 27 dní. Dělám si test každý týden a je na něm buď duch nebo vůbec nic. Na gyndu se chystám v pátek. Bolí mě v podbřišku jako při menses ikdyž teď už skoro vůbec ne a bradavky bolí spíš jen na dotek. Jinak mi nic není takže si nemyslím, že jde o těhotenství. Tenhle je dělaný před chvilkou, druhý zkusím ráno.

lilienelli
29. pro 2018

ahoj, tak já se přiznám, že tam ducha vůbec nevidím a trošku se divím, žes to nechala dojít tak daleko- 27 dní zpoždění a tys nešla na gyndu?

zetpee
autor
29. pro 2018

@lilienelli jsem pracovně hodně vytížená navíc je u mě v celku normální že mám zpoždění. V září jsem měla zpoždění 17 dní a mrcha pak přišla takže jsem i na druhou stranu chtěla počkat. Nechtěla jsem aby mi dali injekce na vyvolání.

sudylichozrout
29. pro 2018

@lilienelli ja ho tam z mobilu vidim. Mam vypozorovano, ze na mobilu jsou tyhle veci videt lepe nez na velkem monitoru. Nicmene je to pididuch.
@zetpee myslim, ze nejde o tehotenstvi, ale o hormonalni problem, pripadne cystu. Ty tohle dokazou udelat. Jak zpozdeni, tak i ducha.

lilienelli
29. pro 2018

@zetpee tak to chápu... menzes se mi rozjel po kontryhelovém čaji, tak vyzkoušej.

hesstia
29. pro 2018

No pokud by nějakým zázrakem těhotná byla, tak kontryhel může vyvolat potrat, první tři měsíce se nesmí...zašla bych k dr a podle toho pak řešila co dal, jestli vyvolavacku nebo kontryhel etc

nita1984
29. pro 2018

Určitě bych zašla k dr. může to být i mimoděložní těhotenství ☹

cilkat
29. pro 2018

Ono na testu může být duch i v sedmym tejdnu těhu, pokud máte prostě nízkou hladinu hormonů... Ale pokud se vám "běžně" zpožďuje MS o víc jak týden, opravdu bych si nechala zkontrolovat vaješníky a hladiny hormonů (netěhotenskejch, ženskejch), minimálně ať víte, že to je v pořádku a můžete se s chutí plně "snažit".

zetpee
autor
29. pro 2018

Já jsem nastoupila v listopadu do nové práce. Hned první den jsem to dostala tudíž 1.11 a od té doby nic. Tak týden před očekávanou mrchou jsem zašpinila cca na intimku myslela jsem si, že jsem to dostala o týden dřív. No nedostala, ustalo to. Za týden jsem na toaletaku měla trošku jakoby krvavé nitky a pak už zase nic. Zpoždění přikládám i k té pracovní vytíženosti ale takhle vytížená jsem byla už i v minulé práci tak jsem z toho zmatená. Plánujeme teď svatbu takže by momentálně miminko nepřišlo ve vhodnou chvíli ikdyž by jsme si ho samozřejmě nechali. No uvidíme co mi dr poví v pátek. Moc všem děkuji za rady 🙂

mia_von_prag
31. pro 2018

máš nejaké bolesti? prsa např.? Je možné, že ovulace byla později. Zkusila bych test za pár dní.

marcelina14
31. pro 2018

@nita1984 já měla při mimoděložním na digi testu 2-3 týdny a HCG 1700... Vše probíhalo jako normální těhotenství...

hermij
31. pro 2018

Já bych neviděla tak černě jako holky nade mnou. Asi by bylo dobré zajít na kontrolu, ale nenechala bych si píchnout žádnou vyvolávačku, pokud neodhalí těhotenství a budou chtít jen přivolat menstruaci. Nechte tělo naskočit samo. Buďto máte anovulační cyklus, ale prostě jen ovulaci později, než v "učebnicový" 14. den cyklu. Nic jako ne/pravidelná menstruace neexistuje. 28denní cykly je mýtus. Můžete mít pravidelný 30 denní, 40denní, 50 denní... cyklus. Ano, je to otrava. Ale nemusí to být patologie. Menstruace dorazí vždy 10-16 dní po ovulaci. Pokud ste se nesledovala, tak nemůžete tvrdit, že máte "zpoždění" ;)

lucka662006
31. pro 2018

@hermij Zajdi si na kontrolu, ať víš, zda nemáš nějaký skrytý problém. Zkontrolovat, zda nejsi těhotná, mimoděložní těhotenství nebo cysta. Také jsem proti vyvolávačkám menstruace, nevím k čemu jsou vlastně dobré. Cykly jsem mívala 27 - 42 dní a mám dvě zdravé děti.

zetpee
autor
1. led 2019

Mám akorát na dotek bolestivé bradavky a občasné tlaky v podbřišku. Občas mi v něm zabublá, nebo při kýchnutí a zakašlání prudce píchne. Nic víc mi není.. U první dcery jsem to měla úplně stejně a těhotenství mi potvrdili až ve 3 měsíci. Uvidíme co z toho bude teď, ale těhotná se necítím. U dcery jsem to věděla i bez testu.

zetpee
autor
1. led 2019

@hermij menstruaci dostávám skoro pokaždé 35 den cyklu takže už jaksi meškám..

zetpee
autor
1. led 2019

@marcelina14 ten jsem měla negativní ale na těch obyčejných mám většinou ducha nebo vůbec nic. Už testovat nebudu a v pátek razim k dr.

zetpee
autor
1. led 2019

@zetpee a to je ještě takový duch, že ani nejde pořádně vidět. Takže o těhotenství opravdu pochybuji..

hermij
1. led 2019

@zetpee Já jsem se právěže snažila vysvětlit, že nemeškáte pokud nevíte zda jste ovulovala. Můžete mít anovulační cyklus (každá žena ho občas má, dle jednoho výzkumu, co jsem četla zhruba 1x za 12 cyklů). A v takovém případě můžete mít ovulaci třeba teď a MS dorazí do dvou týdnů. Pokud třeba nepočnete do té doby. Pokud své tělo neznáte, tak je to tápání ve tmě a chápu Vaše obavy a strach, zda je vše v pořádku. Pokud Vás netrápí bolesti a nevolnosti, tak by se krom anovulace nemuselo dít nic patologického.

zetpee
autor
1. led 2019

@hermij nevolnosti mám ale ne z těhotenství. Beru na to léky, mám problémy se žaludkem a trávicím traktem. Ovulaci většinou poznám protože mě šíleně píchá v podbřišku a jde ze mně jakoby průhledný výtok. Jenže si nepamatuji, jestli jsem jí tenhle měsíc měla nebo ne.

zetpee
autor
1. led 2019

Tak jsem si přečetla příbalový leták od těch léků a píšou tam, že se mi může rozhodit menses. Tak snad to bude jen kvůli nim. Užívám je krátkou dobu.

zetpee
autor
4. led 2019

Dnes jsem byla u gyn. Těhotenství momentálně neviděla ale prý může být brzo. Nabrala mi krev a kdybych to nedostala do konce ledna tak mám přijít znovu :/ Takže se injekci nejspíš nevyhnu :/

hermij
4. led 2019

@zetpee Injekci se můžete vyhnout. Prostě ji odmítnete. Pokud se bojíte reakce doktorky, tak řekněte, že chcete ještě chvíli počkat, jestli se tělo nastartuje samo. Pokud nejste v přechodu, tak ovulace i menstruace dorazí. Pokud nemáte vyloženě diagnózu endometrióza, PCOS, hypothyreózu anebo se Vám zázračně neudělaly srůsty na vaječnících. Varianty injekcí jsou dvě - jedná Vám jen spustí krvácení, že se odloučí sliznice. To opravdu řešení problému není. Chcete jako jen tak krvácet? To radši pijte kontryhel, ten Vám taky způsobí anovulační krvácení aniž by léčil příčinu. Druhá varianta je stimulace ovulace, kdy Vám najednou dozrají všechny folikuly, co se vyvíjí a budete mít multiovulaci. Je riziková pro mimoděložní těhu i potraty, ta dávka hormonů je tam velká.
Řešte příčinu. Menstruace není, protože nebyla ještě ovulace (pokud nemáte některou z výše uvedených diagnóz). Podpořte ovulaci. Kupte si pupalkový olej nebo kapsle s pupalkou. - pomůže nastartovat ovulaci. Doplňte pořádnou dávku vitamínů. Užívejte kromě listovky i B6 a doplňte do stravy zelenou zeleninu - kapusta, brokolice, špenát, řapíkatý celer apod. Aspoň misku denně. Pokud Vám to nechutná, tak kombinujte s ovocem (salát, smoothie...). Nic z tohoto neuškodí, kdybyste byla těhotná 🙂 Přeji Vám, ať brzy zdravě ovulujete a zadaří se 🙂

zetpee
autor
4. led 2019

@hermij určitě nejsem v přechodu je mi 23 let :D Tu zeleninu vyzkouším. Menses mi nechybí takže prostě vyčkám. Ono by se vlastně teoreticky mohlo ještě zadařit teď. Uvidíme jak to dopadne. Zatím moc děkuji za rady 😉

leila7
12. bře 2021

@zetpee ahoj jak jsi nakonec dopadla