22DC pozitivní ovu test, není to pozdě?

letnicka85
7. říj 2014

Ahojky, je mozne, ze budu mit teprve ovulaci, dnes jsem 22.DC, cyklus mam pravidelny 27 dni, bohuzel mi z ebay prisly ovu testy az 15DC , a nemela jsem moznost skocit do lekarny, takze jsem testovala az od toho 15 dne. Prikladam foto. Co si mam o tom myslet. Testy delam teprve 2. mesic, minule jsem mela ovu poz 13den

ovce6116
7. říj 2014

Ahojky já měla taky ovulaci až ke konci cyklu. Ani jsem to nevěděla ale otěhotněla jsem a doktor mi řekl ze jsem měla ovulaci ke konci cyklu a proto mi k terminu porodu podle poslední menstruace pricetl jeden týden. Takže možné to je ale s ovu testy nemam zkušenost jak jsou spolehlivé a tak. Ovulace se dá zjistit i pomocí bazální teploty

nikollita
7. říj 2014

Pro mě je spolehlivější a hlavně levnější měření bazální teploty. Jinak k otázce. Teď jsem těhotná a otěhotněla jsem až 23 DC, cyklus jsem měla 28-29 dní a mimčo se udrželo, takže v pohodě. Těhotenství je prosperující, bez komplikací, tak toho se není třeba bát 😉

letnicka85
autor
7. říj 2014

Je dekuju, to jsem rada, ze je i tak nadeje na tehu, kdyz je ovulka tak pozde. 🙂

rufiana
7. říj 2014

Ja otehotnela 25. Den cyklu, ale cyklus jsem mela tak 38-40 dni. Ono ta ovu takhle pozde nevadi,ale dulezite je,aby po ni nasledovalo tak 10-12dni do Ms, aby bylo dost casu na zahnizdeni.

andelka
7. říj 2014

@letnicka85 naděje rozhodně je, taky jsmemívala ovu kolem 20DC a těhotenství úplně bez problémů. Ty ovu testy jsou pozitivní fakt až 25DC, takže ovu teprve přijde. V návaznosti na to pak tento cyklus bude delší než obvykle. Druhá fáze bývá totiž stejná (10-14dní), ale první, do ovulace se může měnit.Podle toho se pak mění i délka konkrétního cyklu.

letnicka85
autor
7. říj 2014

Tak jsem zvedava, snad to vyjde. Jeste jsem nemela nikdy cyklus delsi nez 28dni, ale tento mesic jsem zacla uzivat Gynex, tak me to asi trochu ten cyklus rozhodilo.

zmrz_lina
7. říj 2014

Proč? Já měla ovulaci 21DC 😉

letnicka85
autor
7. říj 2014

Tak na to dneska vlitnem a uvidime 🙂)

svlocka
7. říj 2014

Ahoj holky ovu jsem mela minuly tyden ale test ovu se mi zda ze neslabne co to muze byt?davam foto.

andelka
7. říj 2014

@svlocka ale tohle není pozitivní ovulační test.

werumka
7. říj 2014

@letnicka85 Čistě teoreticky, pokud by ovulace proběhla kolem 13. dne cyklu, může tento test zachytit už těhotenství. Uvidíš další dny, kdyby neslábnul, udělej si těhotenský.

letnicka85
autor
8. říj 2014

@werumka to by byla vubec ta nejlepsi varianta 🙂 ale uvidime. Dneska ovu test z rana zase pozitivni, ale to asi muze dva tri dny byt, co? No musim byt trpeliva.

verunka_korunka
8. říj 2014

@letnicka85 22dc nic není 🙂 já měla až 36dc a ten cyklus se zadarilo...

letnicka85
autor
8. říj 2014

@verunka_korunka no kez by se taky zadarilo. Ja mela prave nejdelsi cyklus 28dni, tak me to zarazilo, protoze jsem jaksi nepocitala, ze bych ho tento mesic mela delsi 🙂 to zas budou dlouhe dny 🙂)

lenicka07
8. říj 2014

@letnicka85 Já měla taky podobný cyklus, ovulace asi 17 DC, za pět dní MS a teda s takovým cyklem jsem za tři roky neotěhotněla (ani přes léčbu)....Pak se mi cyklus srovnal sám od sebe a těhu bylo hned. Takže kdybys brzo neotěhotněla, začni to řešit, luteální fáze (od ovulace do MS) by měla být aspoň 10 dní.

letnicka85
autor
8. říj 2014

@lenicka07 prave z toho mam strach, protoze delam testy kratce a navic jsem to tento mesic zacla testovat pozde, tak vim prd.

maudn
8. říj 2014

Já měla pozitivní ovu test 28DC a teď bude mít 10 měsíců😉)) první syn byl zase ovu 22dc cyklus jsem měla cca 30-33Dc a vyšlo to

lenicka07
8. říj 2014

@letnicka85 Nestresuj se, jak píšou holky, nemusí to nic znamenat. Ale kdyby byl problém, víš kde by třeba mohl být. Jeden měsíc nemusí nic znamenat. Já měla takový cyklus pořád. Kdyby sis nebyla s těmi testy jistá, můžeš si nechat udělat na gynekologii ultrazvuk, abys věděla jak folikul roste a zda prasknul.

letnicka85
autor
8. říj 2014

A kolik dni byvaji pozitivni ovu testy? Dneska se mi zda jeste silnejsi. Ale mate pravdu, stejne nic nevymyslim, musim cekat 🙂 to cekani je vzdycky nejhorsi

lenicka07
8. říj 2014

@letnicka85 To klidně tak můžeš mít, ten co jsi na fotce měla nahoře, tam ta čárka ještě není až tak silná, většinou jsem měla testovací silnější než kontrolní, takže ti může ještě zesílit.

werumka
8. říj 2014

@letnicka85 Já osobně hlasuju, že je to těhotenství. Měla jsem před těhotenstvím stejně dlouhé cykly, ovulaci 11. den a 21. den jsem měla pozitivní těhotenský test.
Při ovulaci je takováhle pozitivita max. dva dny.

letnicka85
autor
8. říj 2014

@werumka byla bych strasne rada, kdyby jsi mela pravdu. Zkusim zitra znovu ovu test a kdyz nebude slabnout tak zkusim tt. 🙂

verunka_korunka
8. říj 2014

@letnicka85 já měla normální délku taky tak 32 dni, tohle byl extrém. Ale teda radovali jsme se jen 9 týdnů ☹ tak snad se ti zadaří a dopadne ti to líp než mě ☹ teď musím se snížením čekat až do prosince / ledna.

letnicka85
autor
8. říj 2014

@verunka_korunka to je mi lito. Urcite to priste vyjde.

letnicka85
autor
9. říj 2014

Ahoj holky, tak dnesni ranni test je uz trochu slabsi, takze opravdu asi opozdena ovulace. V nedeli mam termin MS , tak se uvidi.

jessypitt
9. říj 2014

Ahoj holky, ráda bych se připojila do diskuze🙂. Jsem 9DPO - teda aspoň podle BT a ovu testu by to tak mělo být. Teď jsem 21DC, menzes bych měla mít za 3 dny, ale jelikož mě pořád pobolívá břicho a 6 dní mám BT skoro 37,5 tak jsem si zkusila udělat těhu test. Ten byl negativní, tak jsem ze srandy vyzkoušela ovu test a ten mi vyšel pozitivní🙂🙂. Není to divné mít 2x za cyklus pozitivní ovu test??? Stalo se to některé z Vás???

Díky 🙂

letnicka85
autor
9. říj 2014

@jessypitt mozna je jeste na tehu test brzo, ale ovu test reaguje drive. 🙂

jessypitt
9. říj 2014

Myslíš, že by ovu test mohl reagovat jako těhotenský test?

letnicka85
autor
9. říj 2014

@jessypitt v podstate ano, zrovna jsem se vcera koukala na info na net, a ovu test opravdu reaguje driv, ale stejne si myslim, ze je nejlepsi pockat do terminu MS. To cekani je hrozne, ja uz taky doufala, ale rano uz jsem mela ovu test svetlejsi, tak musim cekat ☹

jessypitt
9. říj 2014

Aha, no já si taky nechci dělat plané naděje dopředu... Zkoušela jsem ovu test včera i dneska a dneska byl právě ještě o něco silnější než včera.. Nebo mám možná dvě ovulace za sebou🙂, když to je asi málo pravděpodobné? Kdybych neměla i tu teplotu přes 37,zpětně jsem se dívala a mám jí takhle zvýšenou už 8 den ne 6 jak jsem si myslela... A ty na MS teprve čekáš nebo už máš po termínu? Já bych to měla mít cca za 3 dny..