Způsobuje pneumokok snížení imunity?

tyf
13. pro 2015

Omlouvám se za možná špatně položenou otázku, ale potřebuju poradit. U starší dcery jsem očkování neřešila, nechala ji naočkovat klasicky hexu a synflorix už v těch 3 měsících. Odnesla to dost ošklivým ekzémem, který léčíme dodnes. Ale jinak byla a je zdravá, i ty rýmu měla za celé tři roky jen párkrát a to začala v září chodit do školky. U mladší dcery jsem se rozhodla očkovat co nejšetrněji, tedy jen povinné a co nejpozději. Je jí 8 měsíců a od září má snad neustále rýmu. Týden je to dobré a pak zase znovu. Doktorka na ní nic nenašla, rýma je čirá, vodnatá. Vím, že jsou horší věci, ale je to náročné hlavně v noci, nemůže spát, nechce pít, je problém odsávat, vzbudí to tu starší. Přijde mi, že na to trpí od té doby, co starší chodí do školky, jestli na ní vždycky něco plivne. Ale překvapuje mě, jelikož je stále kojená, že nemá proti bacilům imunitu. Pomohlo by, kdybych jí přeci jen nechala naočkovat proti pneumokokům?

lajla
28. pro 2015

Určité ne.a dítě se má očkovat až po měsíci kdy je zdravé.situaci by si dle mého ještě zhoršila.rýma není zelená takže není bakteriální. Důvody mohou být různé ale to že to chytá od starší je velmi pravděpodobně. Nech si ji doma.udělala jsem to stejně.do školky chodit nemusí.když tak ji tam děj zase na jare

hohe
28. pro 2015

a stěry jste dělali?

melodygirl
28. pro 2015

Souhlasím naprosto s lajlou, bakteriální rýma to jistě nebude, to by byla zelená. Nejspíš to chytá od starší. Moje kamarádka má starší dceru s výbornou imunitou a roční, která je od půl roku pořád marod. Očkování bylo vždy s vedlejší reakcí. A co se nestalo, teď prodělává v roce černý kašel! Ano je očkovaná.

luciamala1979
13. led 2016

@tyf máme očkovaný prevenar 13 u obou dětí. Časté nemoci, pneumokokové zá ěty ucha ob měsíc. Spíš si myslím že dne p13 zvýšili citlivost k ostatním kmenům pneumokoka. Víc bych nedala očkovat