Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s nežádoucími účinky při očkování dětí Bexserem v prvním roce života. Uvažuji, zda nechat očkovat mladšího syna v jeho 5 měsících nebo ne. Byla jsem rozhodnuta, že ano, ale před pár dny očkování absolvoval starší syn, ve třech letech, a překvapila mě reakce. Nikdy na jiné očkování žádnou reakci neměl, ale tentokrát teplota, obrovský zarudlý flek v místě vpichu, několik dní nechutenství, plactivost, únava. Když to takhle zamavalo s tříletým, téměř dvacetikilovym dítětem, přemýšlím, co to může udělat s pětiměsíční miminem. Na druhou stranu se ale úplně stejně bojím toho, že by mladší syn mohl meningokoka někde chytit (jasně, jsou i kmeny, proti kterým se neockuje a to riziko zůstává porad, to je mi jasne), tak bych byla rada, aby ockovany byl. Neptam se tedy, zda očkovat nebo ne, ale spíše jestli vy samy máte zkušenost, jak na toto očkování reagovaly vaše děti, pokud ho absolvovaly v kojeneckem věku (max. do roka). Děkuji.
@verionka ahoj máme za sebou , no za mě nejhorší co jsem zažila, před aplikací také Panadol prý se to to něm lépe snáší, u nás první aplikace Bexera do nohy, strašná bolest v místě vpichu nateklá celá noha ,malý ani nechodil trvalo to cca 2 dny druhá aplikace Bexera do ruky a to samé vůbec sní nehýbal, u očkování jsem byla zvyklá na horečky nechutenství,ale u tohoto nebylo nic(jen)ta šílená bolest, ale i tak to bylo šílený ,mě bylo řečeno že je to jedno z nejbolestivější očkování. Já si myslím ,že 5 měsíců je brzi, přeci jen starší děti to snášejí lépe už se zabaví pohádka knížka,nebo nějaká hračka, než uplakene miminko.
@katkapavlik v 18m 😁
@verionka dcera naočkovaná v 11měsících -bolestivost a zarudnutí v místě vpichu,pláč a teplota 38C.Druhý den byla OK.Před aplikací dostala Panadol dle rady doktorky a příbalového letáku.Druhá dávka už proběhla bez potíží.Druhé dítě (to se teprve narodí)chci naočkovat také, ale do 6měsíců mi přijde hrozně brzo...Za mě to bylo zatím nejhorší očkování,ale mám z meningokoka dost strach.