Zánět spojivek. Vadí u očkování MMR?

13. bře 2024

Ahoj maminky,

vadí zánět spojivek u očkování MMR?
Nemá ho velký ale sem tam má žmolek v oku.
Děkuji za odpověď.

jaja01k
13. bře 2024

Naše doktorka by dítě se zánětem spojivek nenaočkovala.

krisstina93
13. bře 2024

Ano, moje děti k němu měly i vysoké teploty, kdyz se to rozjelo. Porad je to zánět a očkování, zvlášť živou vakcinou, by se při něm dávat nemělo.

miryp
13. bře 2024

Ano, vadí. Jakékoliv onemocnění zvyšuje riziko nežádoucích účinků, včetně rozjezdu autoimunitních poruch. Takže doporučuji odložit na pozdější dobu (ideálně alespoň měsíc po uzdravení, nejméně však 14 dní po uzdravení).

autor
13. bře 2024
autor
13. bře 2024

Mě 2 lékaři tvrdí, že pokud nemá horečku tak to není kontraindikováno . Ach joo, no vzhledem k tomu že se tady objevuje spousta nových nebo již vymícených nemocí nevím jak se rozhodnout.

ada22
13. bře 2024

Jestli má zánět spojivek, tak bych počkala až bude ok. Nečekala bych možná měsíc, protože do té doby stihne chytnout něco jiného.

kristyn86
13. bře 2024

Zda se mi divny ockovat se zanetem spojivek,kdyz ma byt clovek zdravy. Odlozila bych to. Aspon 14 dni.

petramana
13. bře 2024

maly mel lehky prubeh 6. nemoci a sama mudr. mu odlozila ockovani na pneumokoky o mesic (mmch na pneumokoky snasel moc dobre, mela to byt 3. davka). kdyz mel jit v lete na mmr, tak se mudra ptala, jestli se pak nechystame nekam na dovcu - kvuli nezadoucim ucinkum

miryp
13. bře 2024

Tak SPC vakcíny je na kontraindikace velmi skoupý, dokonce umožňuje naočkovat dítě s alergií na vejce a mléko, jejichž rezidua ve vakcíně jsou - vysloveně ti k tomu lékař sdělí, že by se to dítě muselo dusit po těch surovinách, aby tu kontraindikaci uznat mohl. Takže děti s anafylaxí jsou osvobozeny, ale ostatní, jimž ty suroviny vadí taky, po pozření trpí jako zvířata, ale prostě se nedusí, tak do těch by to píchali hlava nehlava a odpovědnost za to neponesou, protože rodič dává souhlas a oni se řídili SPC.
Je-li váš pediatr příčetný, pak ti nemocné dítko prostě nenaočkuje... Co se těch nemocí týká, tak zkus neposlouchat zprávy, které jsou velmi účelové a zkus hledat více informací, ono to zase tak strašné, jak to vyznívá ze zpráv, vůbec není...
Já bych rozhodně souhlas s očkováním dítěte, které má v těle rozjetý zánět, nedala.