Ahojky, potřebovala bych poradit. Minulý čtvrtek jsme byly na očkování MMR. Po třech dnech se nám objevila rýma a hrozny kašel a teď před 3 dny tak je malá na dotyk vařící a je malátná jako když máte vysoké horečky, ale když ji změříme v zadečku tak je úplně bez teploty. Vůbec to nechápu. Nemůže být ani přehřátá z venku, protože posledních pár dní tu máme hnusně a zimu. A nejzvláštnější na tom je, že se jí udělala boule na ruce a strašně ji to bolelo a Dr. nám řekla, že když se to udělá můžeme ji dát jednu dávku nurofenu a když jsem ji dala ten nurofen tak vůbec horká nebyla a ani malátná. Takže bych potřebovala poradit jestli tohle měl někdo taky a jestli ji mám dávat nurofen a nebo počkat? Děkuji všem
Vymenit teplomer.
mas rozbitej teplomer zrejme.... nebo vybitej..proste kdyz vidis ze je ji blbe tak ji ho dej. Ja ho malymu davam ikdyz ema teplotu ale je proste na sra jdu a je videt ze je mu dost blbe
a ulevi se mu
@pampelina18 moje Dr. Má volno a jejímu zástupu jsem volala a paní doktorka mi řekla, že nemám nikam jezdit že mám jen sledovat a dávat studené obklady
Tvá dcera se teď nachází v období, kdy se u dětí nejčastěji spouští NÚ po této vakcinaci. Nejčastěji mají podobu horeček, psychické nepohody, nespavosti, mívají zasažený pohybový aparát silnými bolestmi. Další NÚ si nastuduj v příbalovém letáku, který jsi měla dostat od MUDr. Pokud ti ho nedala a ty sis ho nevyžádala, najdeš ho zveřejněný u Státního ústavu pro kontrolu léčiv.
Je-li horká a ty nemůžeš nic naměřit, pak půjde o vnitřní horečku. Pokud k tomu má stavy malátnosti, tak logicky podej léky na horečku. K tomu klid na lůžku, dostatek tekutin a sledovat a zapisovat sebemenší odchylku od normálu (a to pak nechat zapsat do karty dítěte). Pokud by léky na horečku nepomáhaly a dítě bylo malátné dál, rozhodně bych jela k MUDr.
@miryp tak dámy a záhada vyřešena. Jak už tu někdo psal bylo to teploměrem ...ač nechápu ...teploměr jsem kupovala před 14 dny takže nechápu jak může být rozbitý. Nedalo mi to a manžel v lékárně koupil ještě jeden a na něm se teplota již ukázala 🤔 takže děkuji všem za rady♥️♥️
Co takhle raději zajít k Dr ??