Vakcína Rotateq: názory, zkušenosti

stepula90
2. únor 2016

Ahoj maminky, plánuju očkovat syna touto vakcínou, je to na lžičku... Jaké s tim máte zkušenosti? Jak to snášely vaše děti??

petula_t
2. únor 2016

Syn dostal v roce 2010, všechny 3 dávky v pohodě - rotavirovou infekci neprodělal 😎

barulina
2. únor 2016

Mala ji ma a v pohode. Rotaviry nemela

atka68
2. únor 2016

Muj chlapecek z ni mel po prvni davce hrozne prujmy ( asi 20x, nic jineho jsem nedelala, jen prebalovala a kojila, aby nebyl dehydrovany),po druhe davce asi 5x prujem a po treti uz bez prujmu...doktorka pry takovou reakci jeste nezazila....

eva118
2. únor 2016

Nechala jsem očkovat obě děti, ve školce jsou rotavirové infekce často. Reakci po očkování žádnou neměly. Doktorka mi říkala, že buď pak rotaviry vůbec nechytnou, anebo ano a ta infekce u nich nebude mít takový průběh, jako kdyby očkované nebyly. Šli jsme se synem jednou na kontrolu k dr a protože jsem byla těhotná už ke konci, šel s námi i manžel. Z čekárny jsme si odnesli pěknou střevní chřipku, Začalo to večer, oba s manželem jsme byli ko, hrůza a kluk, ten si jednou málo ublinknul a to bylo všechno, my leželi a on kolem nás běhal úplně fit. Ve školce už několikrát rotaviry byly, buď je vůbec nechytil, nebo se to projevilo nevolností, jednou dvakrát zvracel, ale žádná hrůza.

lenbela
3. únor 2016

Syn (3m) právě toto očkování prodělal. Má za sebou 2 dávky. Byl téměř bez reakce, jen byl 2 dny mrzutý, možná měl i trochu řidší stolici. Toť vše.