Chtělajsem se zeptat zda někdo tuto vakcínu nechal očkovat svým dětem..jaké byli reakce...také kolik tato vakcína stojí..popřípadě jestli máte lepší zkušenosti s jinou vakcínou tothoto druhu(třeba nějakou modernější-lepší)Uvažuji děti nechat naočkovat proti meningokovým infekcím tak sbírám všechny informace ...děkuji moc za každou radu a vaše zkušenosti, klidně i negativní reakce.
Ráda bych oživila tuto diskusi,protože mám v plánu nechat oočkovat obě děti vakcínou Menveo a Bexsero.Zajímalo by mě,kdy(v jakém věku dítěte,ročním období a rozestupu mezi dávkami),jak jste nechaly své děti a proč oočkovat.Jaké měly reakce a jestli pak někdy přišly do kontaktu s meningokokem typu A,C a B?
Díky za odpovědi 🙂
já dala syna, po pěti dnech měl otok ruky, po deseti zápal plic
@barusak1 ,......................ano,obě jsou oočkované oběma vakcínami.U obou byl stejný průběh-po aplikaci nic,do 2.dne bolestivý otok v míste vpichu,který po dalších 2.dnech zmizel.Takže doporučiji oočkovat v pátek,aby si tu reakci odbyli přes víkend a v pondělí byli zase v pohodě. 😉
Tak to jeem ráda, že jen jednu. Děkuji moc
Nechali jsme se celá rodina očkovat očkovací látkou Nimenrix (cena okolo 1500kč) - reakce po očkování : já a děti žádné,manželovi bylo druhý den trochu "nevolno",ale do večera byl OK