Doktor mi nabídl, jestli nechci syna naočkovat vakcínou Bexsero, že to teď proplácí pojišťovna, ale už má hexu a prevenar. Tak nevím, zda by to už nebylo moc na to malé tělíčko. Dali byste nebo raději ne? Předchozí očkování měl klasicky horečku a byl protivnější.
@pipi_puncocha zcela souhlas. Rozhodne ano, ale pozdeji, tech povinnych a doporucenych ockovani je v prvnich mesicich az az.
My Bexsero očkovali, naopak Prevenar ne. Meningokoku se bojím víc. Ale také sme neměli po ničem zatím žádnou reakci
Syn jde ve čtvrtek,je mu 13měsíců. I kdyby pojišťovna proplacela už od loňského roku,nedala bych mu to naráz. Odmítla jsem Prevenar,chtěla jsem TBC,ale to mi lékař rozmluvil. Do budoucna zvažuji i očkování proti žloutence
@honeya pokud měl po očkování jen horečku, tak to není žádná hrůza, asi bych dala. My jsme se do toho bohužel už nevlezli, celkově jsme měli očko posunuté kvůli ekzému, ale bexsero máme taky v plánu
Zdravím, já nechala Bexserem očkovat až po druhém roce a cíleně, také mi to přišlo moc brzo a zbytečná zátěž v prvních měsících.. a to máme i nepovinná očkování 😉..
Dáváme vše, u staršího syna jsem chtěla Bexsero dát až později, jenže pak v létě jsme nechtěli očkovat kvůli horku, celou zimu měl pořád nějaké kasliky a rymicky, takže nakonec se mi to podařilo až v jeho třech a čtvrt letech, takže malého jsem nechala hned teď v 5 měsících, ať to pak také zbytečně neodkladame.
Hodně záleží jak na to jste, manžel má 4 sourozence , každej má 2-3 děti, takže když se sejdem, je to slušná tlupa, takže u nás byla volba jasná.
@honeya ja budu nechavat, ale az pozdeji, v roce ci spis v roce a pul. Ze to plati pojistovna pro me neni duvod davat takhle brzo. V rodine mely decka vetsi reakce na tuto vakcinu, byt jina ockovani bez reakce, tak chci pockat. Meli jsme pozdeji i hexu, nechtela jsem aby po mesici sel na dalsi tezsi ockovani.
@honeya syn dostal hexu prevenar a rotaviry naráz, žádná reakce. Obě dávky bexera měl za sebou než mu byl rok a taky bez reakce. Jasný musí se trochu smysluplně my bexero soupli tam kde bylo delší okno v ockovani. Lékař musí posoudit stav za spolupráce rodičů zda očkovat nebo to radši odložit, ale když je to normalni zdrave dítě tak bych se toho nebala. Kamarádky v okoli s detma ockovali stejně jak my a taky bez problému.
Teď jsem o tom mluvila s dětskou doktorkou a ta mi řekla, že nejlepší je to naočkovat do toho půl roku (těžko říct, jak na ni tlačí pojišťovna), kvůli vyvýjejí se imunitě. Nicméně tento systém funguje již nějaký rok v Anglii. Není to úplně novinka. Ale podle starých pravidel mi syna naočkovala až kolem druhého roku, a to samý na klíšťovku.
@katkatomaskova půl roku měl předevčírem, takže už je 2 měsíce po očkování hexou a prevenarem. Já myslela právě , že to proplácí jen, když se začne do 6 měsíce
Máme hexu, prevenar a Bexsero co chtěl manžel do těch 6m. No naposledy jsem někoho poslechla, u druhého rozhodně dám Prevenar nebo Bexsero později, to Bexsero nenesla dcera už moc dobře.
Určitě ano. Pojišťovna to proplácí jen v tomhle věku, a to proto, že když takhle malé dítě chytne meningokoka, je to většinou konečná. Neváhala bych ani minutu. Já už mám naočkované všechny holky,dvěma jsem to hradila, u miminka jsem se teď vešla pohodlně do toho věkového rozptylu.
My budeme davat zaeoven rotaviry s hexou ve 3 mesicich, bexsero ne, urcite ne ted v prvnim pul roce, je tam toho opravdu hodne a je to docela zatez... prevenar davat nebudeme vubec... takze zatim jen povinne plus rotaviry, pozdeji snad i ty meningokoky a v budoucnu jeste asi zloutenku, uvidime... porad jsem dost na vazkach, co se nepovinnych ockovani tyce
Ano asi by bylo lepsi očkovat pozdeji ale to stejne nikdo poradne nevi.a zase bez pojistovny to stojí 10tisic kc coz je fakt sileny.ja budu očkovat v půl roce
@terla Ockovani imunitu tak akorat zhorsi.. Jinak to, ze je dite bez reakce jeste neznamena, ze na nej nebude mit ockovani v budoucnu negativni vliv, tim bych se vubec neutesovala. A ne, neockovala bych..
@nazka rozlišovat meningokok a meningitidu by to chtělo... když už z toho "máš respekt" tak ať víš, z čeho. (byť teda máš spíš strach ve skutečnosti, že...)
dej na svou intuici. když ti ta představa nesedí, nacpat do mimina zase nějakou další krásu, tak to nedělej.
já bych si hlavně zjistila něco o tý nemoci, především statistiku výskytu. meningokok je opravdu hnus, nicméně ta pravděpodobnost, že to to dítě potká, je fakt hodně malá. zato pravděpodobnost vážnejch nú tak hodně malá fakt není.
jinak viz. jednaholkaa. každý očkování je kopanec do imunity, takže sice očkováním na všechno možný i nemožný sice MOŽNÁ trochu snížíš riziko, že dítě dostane tu a nebo onu konkrétní nemoc, nicméně děláš tělo míň odolným proti všem ostatním nemocem, a to včetně těch opravdu vážnejch (autoimunitní nemoci, rakovina...), se kterejma se dítě může potýkat za pár let i desítek let.
navíc nikdo ti nezaručí, že to stejně nedostane. a pak se děj vůle boží, záleží už zase na organismu, jak se s tím popere. jestli myslíš, že organismus zatíženej tolika srajdama se s tím popere líp...... (jako by toho už nebylo dost ve vzduchu, vodě, jídle..) hodně zdaru při rozhodování.
@normalnimatka to jsou antivax kecy
@surikata131 ale má to alespoň hlavu a patu narozdíl od toho tvýho výplodu.
@honeya ja jsem pro očkovací typ. Ale Bexsero bych rozhodne dítěti do pul roku nedala. V nejakych studiích a potvrdil mi to i neurolog by se to detem minimalne do 1 roku davat nemělo, neni to z hlediska neurologie uplne bezpečné.
Ja ted ockovala Bexsero a Nimenrix synovi 2,5 roku at to ma pred skolkou a v pohodě.
Mladšímu to dam stejne.
Uz ta hexa s Prevenarem je dost na tak male tělíčko. Ale samozřejmě ty jsi matka a je to na tobě 🙂
Já sama za sebe říkám ano, očkovat, nicméně později. Pokud se rodiče snaží stihnout do půl roku Hexu, Prevenar i Bexsero kvůli úhradě, přijde mi to jako velká zátěž. Sama budu syna očkovat, ale až budeme mít ukončené ty dvě co máme nyní stejně jako vy rozočkované. Ale asi na to správný názor neexistuje, každý dělá jak to cítí.