Zdravím Vás,
dočetla jsem se velmi zajímavou informaci, chci se s Vámi o ni podělit.
Spousta pediatrů doporučuje před a po očkování podat očkovanému dítěti "preventivně" paracetamol (Panadol, Paralen).
Dočetla jsem se v knize paní Prof. Anny Strunecké (Varovné signály očkování) následující: Paracetamol se při metabolizování chová v těle jako volný radikál a navíc potlačuje imunitní reakci a snižuje imunitní odpověď na vakcínu. Řekla bych, že se jedná o informaci velmi zásadní, nikdy jsem se s ní nesetkala, pediatr mi toto nikdy nesdělil (naopak doporučoval již zmíněný Panadol) a ani od ostatních rodiču toto nikdy nezaznělo.
Jako "menší zlo" se jeví podání Ibuprofenu a samozřejmě podání vhodného homeopatického léku.
Co na tuto informaci říkáte Vy?
Já jsem teda po očkování preventivně nic nedávala a ani mi doktorka neřekla, že bych měla.
Nám Dr. doporučovala miesto vpichu zachladiť a na noc dať nurofen.
Spousta pediatrů? Neslyšela jsem o žádném co by takovou blbost doporučoval, paracetamol žádné preventivní účinky nemá.
já nejsem zastáncem podávání léků preventivně a panadol doma stejně nemáme. kdyby mělo dítko nad 38,5 tak podám nurofen. ale je to vlastní zvyk a rozum. dr. mi radila už u 38°C dávat právě panadol a klidně i preventivně. fakt nechápu ☹
@kaculka46 no mě ho třeba dr. poradila, kdyby byla malá prý moc uplakaná, tak jí mám dát panadol. no já si to stejně udělám po svém. nemám potřebu se tam s ní hádat a zdržovat tím sebe i ostatní maminky. nic by to nevyřešilo 😅
Mě tedy naopak Dr. říkala, že nemám podávat žádné léky, dokud by se nevyskytla vysoká horečka nad 38,5. Jen případně homeopatika.