Ahoj všem! Rád bych se informoval, zda má někdo zkušenost s očkováním např. pouze proti tetanu a dětské obrně, pokud rodič nechce do dítěte nalít v kojeneckém věku celou vakcínu Hexa nebo Pediacel. Nikde jsem se o tom nedočetl. Díky za informace!
Dekuju za info. V podstatě člověk nemá na výběr pokud chce očkovat jen tetanus u dítěte. Pak se mi jako nejlepší ze všeho jevi kombinace trivalentni vakcíny Infanrix a obrnu doplnit později. Dočetl jsem se, ze toto schema se používalo do roku 2000 a pak přišla změna s vícenásobnými vakcinami. Hexa určitě ne! Nedává mi to smysl. Jako deti jsme byli ockovani taky mene kombinovanymi vakcinami a fungovalo to.
ještě jsem četla, že jdou snad v zahraničí sehnat jen záškrt a tetanus, ale nevím jestli v Německu nebo Rakousku... a otázka je, jestli by to taky někdo píchl, když není chváleno ministerstvem. Jsou to snad nějaké biovakcíny.
Mozaika se skládá dohromady. Na webu vakcíny.cz pisi toto. . "V letech 1958-2000 se malé děti očkovaly kombinovanou vakcínou proti záškrtu, tetanu a dávivému kašli (vakcína Alditepera). Od roku 2001 se původní kombinace nahradila nejdříve čtyřvalentní a posléze šestivalentní". Výrobcem Alditepera byla česká firma, která zrejme byla koupena nadnárodní firmou,aby mohla byt na trh uvedena jina vakcína vyrabena v zahraničí. Proc asi? Myslím, ze výrobcem hexa je GSK nebo podobna firma. My všichni jsme byli ockovani postupne maximálně trivalentni vakcínou a nahle do našich deti zahraniční korporace perou hexavalentni a ještě si to lobisticky nechají posvetit vyhláškou! Jak smutny příběh o ztrátě svobody volby i v teto oblasti,když jde o zdravi na cely život. Lékař samozrejme nemůže jít proti proudu. Šlo by i o ztrátu licence. Zkusím nekde v zahraničí sehnat aspoň Infanrix,který pry u nas jiz take nebude mit dlouheho trvání. Proc asi? Hexa je vice nez tri nebo quatro :( za vsím hledejme peníze...
@magdavi asi žádná odpověď koukám. Též to řeším a hledám monovalentni vakcíny na tetanus a obranu např.
@dankakotrbova
vakciny jsou dve-jedna samotny tetanus a druha je kombinace tetanus-cerny kasel-zaskrt
Co vím, tak neexistuje dětská vakcína proti tetanu. Jen pro dospělé a to je dobrá garda. Ještě je možnost Infanrix hib. Je bez žloutenky a obrny. Obrna existuje monovakcína