Ahoj holky, jsem tu nová, takže netuším jestli už se tu náhodou někdo neptal. Jsem těhotná, za dva měsíce rodím. Manžel je z ciziny, má náročnou práci, takže tam prostě musí být. Chci se ve 3. měsíci stáří miminka za ním přestěhovat, jen mi dělá starosti povinné očkování, Nevím co dělat, abych z toho neměla problém. ( Samozřejmě miminko by bylo očkované, jen ne tady ale v cizině). Budu rodit v čechách, takže nevím jak to pak je s tím očkováním a se vším. Prosím pokud někdo víte, poraďte, děkuji moc 🙂
Ve většině států není očkování povinné, takže co se týká cestování tam, mělo by to být v klidu, ale musíš si to zjistit u konkretni země.
@terezul do tri mesicu ditete ti tu casto nikdo nenaockuje nic (mozna hexu po 9. tt, ale i to je brzy), takze resit neni moc co. Zjisti si ze strany zeme, do ktere se stehujes, jake maji naroky na ockovani deti a res to az tam. Take si zjisti, kdo dite ockuje (zda doktor, nebo v ockovacich centrech), ceny, zdravoti pojisteni, zda to hradi pojistovna, nebo ne...proste vse tykajici se zdravotni pece pro tebe i dite, manzel je, predpokladam, poresen. Pokud je to mimo EU, tak to muze byt diametralne odlisne od toho, na co jsme zvykli z CR.
Holky moc vám děkuji, Jak jsem zjistila, tak se tam děti očkují až od 3 měsíců. Takže myslíte pokud nechám miminko první očkováni dát v ČR, nebude pak žádný problém pokračovat tam? Jde mi o to abych nedostala nějakou pokutu ze strany ČR když to očkování je tu povinné...
Tak asi záleží kam do ciziny a informovat se o očkování tam