Dobrý večer, chci se zeptat - kamarádka mi říkala, že po MMR je krátkodobě snížena imunita. Že pak snadněji děti chytnou nějakou tu rýmičku apod. Nevíte někdo, jak dlouho to tak trvá? Kdy naskočí standardní imunita zpět? Děkuji
10 dní má být klid, my žádnou reakci neměli na žádné očkování
@barmil je to už 15 dní od očkování. Řešíme jestli příští týden můžeme jet na návštěvu ke kamarádce. Má holčičku co chodí do školky, tak samozřejmě často něco přitáhne - teď je zrovna po nemoci, tak by to mohlo být chvíli dobré. Úplně pořád se bát nemůžeme, to bychom nemohli nikam, že... ale pokud teď je to po tom očkování horší, tak nevadí tam jet později. Příští týden už by to mohlo být 20,21,22 den po očkování. Tak už by to mohlo být bezpečnější?
@jjasmina My naštěstí také ne. Byla spavější, ale ona je poměrně spavá obecně. Tak těžko soudit jestli je to z tohoto nebo z něčeho jiného 🙂. Ale dnes je to už 15tý den.
To bych normálně šla, my máme doma 12letou ségru, co chodí normálně do školy, to bych ji musela vystěhovat.
@barmil chápu, ale my ne. Mám doma jen zdravé batole, které samozřejmě nechci úplně izolovat od světa. Na jaře v létě jsme žili úplně normálně. Teď na podzim jak jsou všichni nemocní, tak se prostě vyhýbám větším kolektivům a vysloveně nemocným dětem taky. A ta snížená imunita mi přišla jako dobrý důvod se chvíli vyhýbat rizikovějším návštěvám. Ale jak říkám: chvíli. Chci kamarádku vidět, než zase její holčička přitáhne něco ze školky a už tam nepojedeme 😀.
Nám doktorka řekla, že 14-21 dní poté. Ptala jsem se, zda můžeme chodit normalne plavat a ona řekla, ze raději ne, aby syn nechytil něco jiného. A měla pravdu, 9.den po očkování začala teplota, pak vyrážky, byl spavý atd. Takže bych raději počítala s klidovým režimem a vyhýbala se nějakým mega akcím se spoustou dětí.