Sestra spletla očkování, jak byste reagovaly?

petull24
10. únor 2015

Ahoj maminky, sem zoufalá. Minulý týden jsme šly s 4.měsíční dcerou na očkování. Naše Mudra měla dovolenou a byla tam zastupující lékařka, sestra se mě zeptala jaké máme poslední očkování, tak sem ji řekla ze jsme před 2 týdny dostali první dávku Prevenaru 13, tak vzala vakcínu a nechala od zastupující doktorky píchnout malé další, pak při placeni zjistila, že měla malá dostat pouze Hexu a ten Prevenar až 24.2. protože sme byly s Mudrou domluvené že to rozočkujeme. Je to normální, aby naočkovali dítě a nepodívali se co maji očkovat???? Dneska jdeme už k naší doktorce znovu protože mi ještě ta sestra volala, že ji zapomněla ten minulý týden udělat prohlídku.... Jsem zvědavá na dnešní rozhovor s doktorkou jak byste reagovaly vy?? Jo a pichli ji hned i tu Hexu

celaskon87
10. únor 2015

Ahoj, no, asi nemá cenu psát, že se mohla splést, protože splést se může každý a je to lidské. Nešla bych do nějakého příliš vyhroceného konfliktu, protože ten už teď ničemu nepomůže, ale určitě bych důrazně řekla, že víte, že se to stalo a že je to neomluvitelné. Dál bych řekla, že tím byla narušena naše důvěra a že uvažuješ o změně lékařky. Snad očkování navíc malé neuškodí, sama za sebe si myslím, že by uškodit neměla...

heduska82
10. únor 2015

@petull24 Takže ona dostala prevenar a 14 dnů nato jí vrazili bez předchozí kontroly znovu prevenar a hexu navrch. Noo, to bych asi byla sprostá! Minimálně bych jim řekla, že tam mají pěkný bordel a uvažovala o změně. Před každým očkováním je naše dr.prohlédne, poptá se a sestra i doktorka kontrolují, co se má píchnout.

celaskon87
10. únor 2015

@heduska82 Sprostým slovem nic nespravíš... Naštvaná bych byla taky, pořádně.

petull24
autor
10. únor 2015

Právě že ta zastupující doktorka vůbec do karty nekoukla, chystala ji to sestra. S naší doktorkou jsem právě spokojená, uvidíme co mi dnes řekne k tomu ona. Právě sem se hned ten den informovala u primářky dětského oddělení a snad by to vadit nemělo, podle me by se to v žádném případě stát nemělo. Právě, že malé pichli Prevener hned pi 14 dnech, jediný štěstí že malá neměla žádnou reakci

lennittka
10. únor 2015

Dvě vakcíny naráz?? Tak to se modli, aby to chuděra zvládla v pořádku ☹

shine2015
10. únor 2015

@petull24 ja bych byla naštvaná hodně....jenže co s tím?? Bud zmenit lekaře nebo si to vyříkat,ale je to teda MAZEC

heduska82
10. únor 2015

@celaskon87 Tak mě přijde bordel už jenom to, že se madam zastupující nezaobírala ani vyšetřením dítěte. Někdo ty mrňouse bere fakt jak na běžícím pásu. Navíc odstup mezi prevenary by měl být minim.měsíc.

kajalka
10. únor 2015

Žádala bych potrestání sestry i lékařky. Mohly ti poškodit dítě, díky bohu, že se nic nestalo.

petull24
autor
10. únor 2015

Právě jenže se furt bojím, aby se neobjevilo kvůli tomu něco dobudoucna ☹ a vrcholem všeho bylo, že když to sestra zjistila a já se teda zeptala co teda jako s tím !!! Tak nato ta zástupkyně řekla, že neví že s očkováním nemá moc zkušeností!!!! To mě dorazilo úplně, jenže v tu chvíli sem se na nic nezmohla protože sem měla o Vikinku tak strašnej strach, že sem jim nevynadala

celaskon87
10. únor 2015

@heduska82 v tom s tebou určitě souhlasím. Ale sprostá bych nebyla, ukazuje to akorát úroveň, kam já nesahám.

petull24
autor
10. únor 2015

Jasně, uvidíme jaký budou mít dnes přístup, jinak beru kartu a odchazim jinam

heduska82
10. únor 2015

@celaskon87 Tak já nemyslím, že bych jim nadávala do krav atd., spíš bych byla moooc, ale mooooc nepříjemná. Mě tohle prostě přijde neomluvitelné pochybení. A to jsem taky zdravotník. Teď je otázka, jak se k tomu postaví vlastní dětská.

dorinek
10. únor 2015

@petull24 - tak za 1) vynadala bych jim...jako že splést se může každý a je to lidské.....tak to v tomto případě ani náhodou, splést se může prodavačka při vážení salámu, ale dětská doktorka a sestra, která drží v ruce vakcínu a může svou chybou způsobit vážné zdravotní problémy - je to neomluvitelná chyba !!!!
a za 2) už by mě tam neviděli...zdravotníci, kteří takle laxně přistupují ke svým pacientů, by na moje dítě nesměli už ani sáhnout. Pro mě je to prostě neomluvitelné - to, že ani neotevřela vaši kartu a nepodívala se, svědčí o tom, že pacieti pro ni asi nejsou zas až tak důležití 🙄

marecekavendulka
10. únor 2015

@petull24 tak už jen za to,že jí píchla oboje naráz,bych si hledal jinou dr.

marecekavendulka
10. únor 2015

jo a určitě bych podala stížnost na LK.

lenkavd
10. únor 2015

@petull24 no standartní tohle rozhodně není a přinejmenším by se měli omluvit....
Jestliže to není dítě v jejich péči, nějaká záměna možná je ( i když by být neměla). Což ale já osobně nechápu, když už se toto stalo, proč jí připíchli ještě tu hexu, která klidně mohla počkat.
Každopádně jestli už je to týden a je ok, následků do budoucna bych se neobávala.
Jenom detail, i když se to rozočkovává, tak očkovat dítě po 14 dnech je šílenost (i když střídáš hexu a prevenar). Nechci být ošklivá, ale to jestli už pak jednou dostala dvě najednou versus to co má až takový rozdíl není 🤐

eficenka
10. únor 2015

@petull24
podat žalobu na zastupující lékařku, ta si to má zkontrolovat.... tohle opravdu není normální!!!

bera28
10. únor 2015

Určitě je to nepříjemné, ale Hexa i Prevenar se mohou opravdu očkovat dohromady.

zuza01
10. únor 2015

Tak já mám naši dr. už naučenou, když jdeme na povinné očkování, hlásí mi, jaká je to vakcína (ale já vím, na co jdeme), dcery důkladně vyšetří a pak se domlouváme, zda očkovat nebo ne. Klidně jsem za hysterku, dítě jen tak z ruky nedám. A pokud mladá dr. nemá zkušenost s očkováním, musí si přeci min. 2x zkontrolovat, co bude očkovat...

marecekavendulka
10. únor 2015

@bera28 no neříkám nic..

hohe
10. únor 2015

@bera28 no s tím nesouhlasím, spíše mi příjde, že si tím pediatři ulehčují práci,, prostě než pozvat 2x, tak to šupnou naráz - aby bylo jasno, nejsem odpůrce očkování - dcerka má povinné... Pokud se rodiče rozhodnou očkovat i nepovinné, měli by to očkovat zvlášť.... Je to ohromná zátěž na organismus.... Vem si, že do dítěte píchneš 6 nemocí a jako bonus dalších 13?! TO už je pak fakt čekat s otevřenou náručí na NÚ. Kdybych to úplně zjednodušila je to jako z alkoholem - pokud piješ jeden druh - dobrý, ale jak začneš míchat - je ti pěkně blbě - tohle nám napsala Mudr. Eleklová...

Pro zakladateku - nenechala bych to jenom tak...

jamia
10. únor 2015

Že se měla podívat do karty a došlo k pochybení, o tom žádná, ale jedné věci nerozumím. Ty jsi byla domluvená na rozložení očkování. Když doktorka píchala druhou vakcínu, tak jsi tam jen stála a teď to řešíš na Koníku? Proč jsi jí něco neřekla už v té ordinaci?

lrg
10. únor 2015

Nevím, ukamenujte mě, ale mě to připadá trochu vyhrocené. Dceři taky doktorka očkovala plánovaně naráz synflorix a hexu a žádnou reakci jsme nikdy neměli, ani zvýšenou teplotu. Nevím jaký je minimální rozestup mezi dávkami prevenaru, ale když neměla doteď nějakou zásadní reakci, tak už bych se nebála. Pozdě bych honit, jakého řešení bys chtěla dosáhnout? Nechápu, proč jsi doktorku nezastavila, když jsi viděla, že bude píchat druhou injekci, když tě to teď tak trápí.

saminomimino
10. únor 2015

@petull24 mně spíš zaráží že si ji nezarazila ty,přece jste byly s doktorkou domluvené co se bude očkovat dál a měla si vědět jakou vakcínu má dostat,když to mělo být rozočkované zvlášť muselo ti být divné že jí dávají další prevenar,přece si musela vědět datum druhé dávky prevenaru a mezi tím přeci ta hexa jak bylo domluvené,tohle má vědět především matka a ohlídat si lékaře,to je to pohlíčko,přenechání zodpovědnosti a odnesou to za vás ty malé bytosti,ty jsi máma ne doktorka!!
Neumím si představit že bych si tohle neohlídala a speltla já snad vím co kdy mají očkovat mému děcku....

saminomimino
10. únor 2015

@eficenka a neměla by si tohle ohlídat i matka,sakra!?

smardik
10. únor 2015

na jednu stranu máte určitě pravdu, tohle by se u dr. stát nemělo - u nás teda rozestup mezi očkováním je větší a vždycky mi dr. říká co bude píchat, jaká může být reakce a kontroluje zda je zdrav. v pořádku-žádné nachlazení, na poslech čistý a před samotným očkováním mi sestra ukazuje, že je to fakt vakcína o které mluvil, že je stále platná takže vím co dítě dostává

ale na druhou stranu matka tam byla, tak si to má ohlídat matka, když to neohlídá ona kdo jiný? já třeba bych ani k zástupu nešla, pokud dítě nemá 40 horečky tak nemám důvod, raději si počkám pár dní na svého dr pokud nemá zástup třeba půl roku

rennca
10. únor 2015

myslím že se to tu zase semele mezi odpůrci očkování a mezi těma co to nevadí....já osobně myslím že udělala sestra chybu že se nepodívala. Ty zase jako matka si se měla zeptat tam proč ji dává 2 dávky něčeho ale myslím že se v podstatě nic nestalo ne. moje dvě děti dostali také dvě dávky najednou a nic jim není. Pro příště jsi určitě poučena že si musíš dávat pozor. mě se tohle stalo v lékárně. Syn dostal antibiotika které už kdysi v minulosti měl (takže jsem je znala)ale sestra nám vydala úplně jiné. už u pokladny mě zarazila krabička protože jsem ji neznala a a když jsem ji na to upozornila tak si představ že to bylo úplně něco jiného než co nám napsala mudr..prostě chyby se stávají ale tohle bych vůbec neřešila

eloana
10. únor 2015

Bezne se ockuji hexa vakcina a prevenar dohromady.....u tretiho syna jsem si to tez nechala rozlozit.....ockovani resi sestra a te to vzdy hlasim, ze to mame rozlozene a co tedy ma dostat......a do karty se take nekouka-pouze do ockovaciho prukazu. vzhledem k tomu,ze teda chci neco nesandartiho.....tak to proste furt vsude hlasim......spousta maminek to neresi a oni ockuji obe davky spolecne. Tim netvrdi, ze to je tvoje chyba....jedine na co se zkus zeptat, zda nevadi, ze dostala brzy po sobe prevenar.....pokud nemela zadnou reakci nemelo by to asi hrat roli.....

mandala
10. únor 2015

Jde spíš o to, že tohle by měla sestra mít pod kontrolou, i když vše dopadne dobře, jde o princip. V čem se splete příště ? Jo, lidi dělají chyby, ale zrovna v tom zdravotnictví by měli být obezřetnější, protože tady jde o zdraví, ne o zaměněné rohlíky s houskami, např. ☹

lrg
10. únor 2015

@mandala Tak samozřejmě, že je to chyba a nemělo by se to stát, ale rozhodně bych se tady neoháněla nějakými žalobami a bůhví čím dalším, když jsem stála jak trubka a dívala se, jak dceři dávají druhou injekci, když vím, že měla dostat jen jednu..... A přesně jak píše
@saminomimino přece nedávám dítě k dispozici lékařům, ať si s ní dělají co chtějí a pak si stěžuju, rodič musí mít přehled, co doktoři mají dělat a dělají.