Zdravím, rok jsme odkládali očkování naší dcery. Teď se budeme stěhovat do domečku, takže bude venku a tak jsme kvůli tetanu usoudili, že teda konečně očkovat budeme. Jako většina tady se ale bojíme negativních účinků. Chtěla jsem Pediacel, ale ten je dlouhodobě nedostupný a čert ví, jestli letos vůbec bude. Našla jsem ale vakcínu Vaxelis, je proti stejným nemocem jako hexa ale obsah hliníku je stejný jako v pediacelu, takže proti hexe míň než poloviční. Vaxelis se tudíž dostal mezi "kandidáty" které bysme byli ochotní nechat naší malé aplikovat. Znáte tuhle vakcínu někdo? Znáte někoho, kdo ji nechal dát a jaká byla reakce? Po dlouhém procházení kdejakých stránek a článků plánuju před očkováním dát Provakcin, použít homeo - thuju a potencovanou vakcínu z rakouské lékárny popř. Viburcol + zvýšit příjem vitamínů E, D a dodávat omega 3 kyseliny. Prostě chci udělat maximum pro to, abych ji uchránila před negativními účinky očkování a usnadnila vyloučení hliníku z organismu. Díky za odpovědi.
A mozna existuje monovakcina na tetanus?
@panickatlamicka Tetanus se nepřenáší. 😊Musela by se hodnê moc poranit,hluboká rána,do které se nedostane vzduch. Ne povrchové zranění,z odřeniny se tetanus nedostane,ačkoliv nás s tím straší. Propíchnout se vidlemi od koňského hnoje skrz naskrz.
Ahoj, já to vyřešila rozdělením na Infanrix Hib a monovakcinu obrny (jako jediná vakcina neobsahuje žádný hliník ani thiomersal), hep. B dávat nechci...jinak mám pocit, že s tím hliníkem u Pediacelu je to složitější - buď ho v součtu obsahuje víc nebo se snadněji rozpouští - bohužel už si nevzpomínám na zdroj...Na Provakcin bych se asi vykašlala, tj jen chytrý marketingový tah, který využívá současné atmosféry ve společnosti. O homeopatikách bych se poradila s konkr. homeopatem, tak, aby Vám napsal něco přesně na tělo - tomu univerzálnímu užívání moc nevěřím (mám dokonce podezření, že mi u porodu vyvolaly proving). Ještě můžete zkusit tyto byliny
http://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tc...
Už jsem to našla, je to z vakciny.net (Petráš): Některé vakcíny (např. Hexacima) obsahují hydroxid hlinitý, zatímco jiné (např. Pediacel) fosforečnan hlinitý. I když obě hlinité soli, jsou ve vodě prakticky nerozpustné, fosforečnan hlinitý vykazuje ve svalu významně vyšší rozpustnost v intersticiálních tekutinách než hydroxid hlinitý, což v součtu s jeho molekulární hmotností vede k o něco nižšímu množství v jedné dávce vakcíny. Ve svalu se ho totiž rozpustí minimálně 2krát víc než hydroxidu hlinitého. Proto nelze hodnotit kvantitativní vyjádření hlinitých iontů v 1 dávce té či oné vakcíny za rozhodující v bezpečnosti očkování.
@babanci ja vim,jen jsem to blbe napsala.
@babanci a presne na ty odreniny jsem narazela....
@babanci
Velmi ojediněle ano a četla jsem i že se objevil bez předchozího poranění.....
http://www.vitalia.cz/clanky/tetanus-v-usa-i-po...
@babanci Nemusí jít vůbec o velké poranění, stačí se o něco píchnout do prstu, ranka maličká ani třeba nekrvácí, hned se otvůrek na kůži uzavře a je to. Prostě jakákoli byť sebemenší ranka, která se uzavře a nedostává se do ni vzduch je potencionálně nebezpečná, pak samozřejmě záleží na prostředí, ve kterém se to stane atd. atd.
@radush7 Myslím si, že nešlo o nakažení bez předchozího poranění, ale poranění bylo tak miniaturní, že si ho nikdo nevšiml.
@laguse A jinak my jsme dali hexavakcínu ve schématu 2+1, protože mi hexa přijde pořád mnohem mnohem víc ozkoušená, než ty nové vakcíny. I doktorka říkala, že toho moc pediacelem a spol nemají naočkovaného, takže vlastně až tak neznají, co ta vakcína může provést, kdežto hexou očkují neustále a proto je na ni třeba i víc reakcí než na ostatní..
@kessa Noo...tvrzení obvoďáků bych brala trošku s rezervou, protože se oni se drží svého scénáře - pro ně je samozřejmě jednodušší naočkovat klasickou hexu než řešit nějaké alternativy, dohadovat se s očk. centrem spod. Navíc - pokud vím - z očkování Pediacelem jim nic moc nekápne. Platí, že čím vícesložkovější vakcina, tím více vedlejších účinků a zrovna hep. B je poměrně problematická vakcina. Za Pediacel se přimlouval i Petráš, který je těžce provakcinační....http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm
@urtica Naše Dr. je co se očkování týče velmi velmi tolerantní a upřímná osoba. Odklad bych skoro řekla, že uvítala 😎 Jen jsem napsala, co mi vyplynulo z naší debaty ohledně jejich zkušeností s různýma vakcínama, když jsem řešila, co a jak budeme očkovat. A třeba myslím hexacima nešla dát jako 2+1 ale jen 3+1 ( i když říkala, že výrobce to řeší) a já jsem třeba pak nechtěla doočkovávat hep. B zvlášť (prostě ty povinné jsem se rozhodla, že dáme), takže pro nás byla hexa asi nejlepší variantou. A rozhodně si nemyslím, že by mi naše doktorka řekla něco, jen protože je to pro ni výhodnější- třeba u MMR mi v roce a půl řekla, ať si zavoláme až ho budeme chtít a nebo to dořešíme na tříleté prohlídce a víc neřešila.
@urtica presne tak. vseobecne si myslim, ze pediatri prilis o vakcinach nevedi. proste je pichaji aby meli klid. kdyz jsem se o ruznych vakcinach s nimi chtela poradit, tak casto resili a strasili cernym kaslem. jeden doktor dokonce vubec nevedel, ze nejaky Pediacel existuje, ze ockuje jen hexou, nakonec mi rekl, ze jsem nezodpovedna, kdezto on je neinformovany a dale se nevzdelavajici. tak jsme od nej odesli.myslim, ze toho maji sami dost a jeste nejake informace o ockovani by meli podavat? nad jejich sily..
@hz Jj, já mám třeba skvělou pediatričku, respektující, není problém se s ní domluvit na odkladu, nebo i neočkování, ale není to o tom, že by měla přehled o vakcinách a jejích účincích (rozhodně je spíš zastánkyní očkování) - spíš mám pocit, že je jí proti srsti někomu něco vnucovat nebo nařizovat. Během posledních let jsem se přesvědčila bohužel o tom, že doktoři mají obvykle zúženě vidění na svůj konkrétní obor a jejich komplexní vědomosti o lidském těle jsou velmi povrchní - proto - pokud řešit očkování s doktorem, tak s imunologem...
@urtica Já to řešila už před hodně dlouhou dobou, takže nevím, která z vakcín to byla- každopádně nejsem úplně laik a vím, že jsem to i sama hledala a pak jsme o tom debatovaly.. Ale už si nepamatuju, která vakcína a jak to bylo a proto jsem taky napsala, že myslím. Každopádně to, že s pediacelem, hexacimou a dalšími méně užívanými vakcínami je malá zkušenost v praxi a jejich nežádoucí účinky, jejich % atd. atd. se projeví až s určitým počtem očkovaných dětí je prostě fakt. A upřímně psát příspěvky ve smyslu, že naše pediatra o tom nic neví, když nevíte o koho jde, nikdy jste s tím člověkem nemluvila je fakt směšné. Nehledě na to, že i jako medicínsky vzdělaný člověk a člověk, který se o zdravotní problematiku kolem svých dětí hodně zajímá, dokáži posoudit, jaké znalosti má a jak přistupuje ke svému sebevzdělávání 😉
@kessa Prosím, nepřekrucujte má slova - napsala jsem "je otázka, kolik toho Vaše dr. o dané problematice ví" - nikoliv "Vaše pediatra o tom nic neví " - viz. poslední příspěvek @hz - není to zkušenost jen s pediatry, ale i s doktory z jiných oborů...naposled se se mnou dohaodval primář gynekologie ohledně mé krevní skupiny...mýlil se, ale přesto obracel oči vsloup a dokázal se tvářit suverénně 🙂. Určitě existují i osvícenější lékaři, kteří se na věci dívají komplexněji, ale obávám se, že je jich menšina. A skutečnost, že čím více složek ve vakcině, tím více vedlejších účinků - tj. také fakt.
@urtica "Noo...tvrzení obvoďáků bych brala trošku s rezervou, protože se oni se drží svého scénáře - pro ně je samozřejmě jednodušší naočkovat klasickou hexu než řešit nějaké alternativy, dohadovat se s očk. centrem spod. Navíc - pokud vím - z očkování Pediacelem jim nic moc nekápne" reagovala jsem především na tuto vaši část příspěvku, ze kterého tak trochu plyne, co si myslíte o znalostech naší pediatričky a upřímně se mi toto hodnocení nelíbí. A jak jistě víte vakcinace je velmi složité téma a i mezi lékaři panují různé názory a pohled na to co je/není lepší, menší zlo atd. A ano je pravdou, že jsme si názorově docela blízké.
K tomu hliníku a jeho sloučeninám - klasická hexa obsahuje fosforečnan i hydroxid hlinitý. Četla jsem nějakou studii o rozpustnosti hliníku a jeho sloučenin - fosforečnan se rozpouští rychleji a víc se ho vyloučí z těla než je tomu u hydroxidu. Počítala jsem podle téhle studie, kolik hliníku zůstane v těle při tom či onom množství té které látky a vyšlo mi menší množství ve prospěch fosforečnanu. Navíc hliníku obsahuje Vaxelis i Pediacel o dost míň (320 a 330 mikrogramů) oproti hexe (820) a to rozhodlo. Uvažovala jsem i o Infanrix Hib, ale má toho hliníku 500 mikrogramů, takže zase víc. Koukala jsem samozřejmě i na vakcíny jen proti tetanu, ale ty obsahují 600 - 1500 mikrogramů hliníku. Bohužel by jen tetanus neřešil školku a trvalou kontraindikaci mi žádný doktor nenapíše ☹ jen můj pocit a strach na to nestačí. Mimochodem ke znalostem pediatrů - ta moje o Vaxelisu vůbec neslyšela, až ode mě ☹
@laguse nezlobte se ale druhá věta je hodně hloupá... doteď jste nechodili ven? Víte jak a jakým způsobem tetanus vzniká? Víte kolik lidí neockovanych onemocnělo za války při polních a nehygienickych podmínkách?
Mono pro děti není
Pokud jste se rozhodla pro očkování, tak se rozhodnete proto, že chcete očkovat a že mu věříte, ne protože se stehujete na barák...tam bydlime taky a spousta dalších neockovanych a žijeme si v poklidu, v pohodě a ve zdraví😉
@lajla samozřejmě jsme ven chodili, ale nepouštěla jsem ji na zem. Vím, jak tetanus vzniká a taky vím, že může stačit málo. Taky jsem zapomněla uvést, že u domu budu mít koně, což je pro nás asi nejdůležitější faktor. O očkování bádám a sháním informace už bezmála 10 měsíců. Bylo to dost těžké rozhodování. Tím spíš, že je kvůli rodinné anamnéze vysoce pravděpodobné, že bude trpět alergiemi a astmatem. Jediná nemoc, které se v našich podmínkách bojím je ten tetanus.
@lajla a co z toho co jsem psala to popira? kolik pripadu tetanu jste zazila u zvirat nebo lidi na vlastni kuzi? Me uz tech zvirat s tetanem proslo rukama vic nez dost- psi nejcasteji onemocneli v dobe prezubovani, ovce po strizi a stacil jeden skrabanec, u kone jsem v nasich podminkach nezazila-diky ockovani, na stazi v cizine mezi chudymi lidmi stacilo opet miniarurni zraneni a dokonce jsem mela pripad u kocky, coz je vuci tetanu velmi odolne zvire a pravdepodobne onemocnela po vpichu jehlou. Takze asi tak.
@kessa stále mluvíte jen o zvířatech, ano přezimování,tam je to jasné... nedodržování hygienickych podmínek u ovcí a dalších zvířat je věc člověka...i zvířata mají nárok na ošetřování, pokud se tak nestalo...není se čemu divit...ale toto je mimo mísu..nemůžete srovnávat hospodářska zvířata a malé děti...
Tetanus je velmi sporadicky se objevující onemocnění...spousta dospelaku na ocko kašle a nevidím že by se tu na tetanus umíralo...když se o ránu dobře postarate,duse bude mít klid,spis než tetanu bych se bála jiných věcí...je to hodně i o psychice i srovnání se
Vis presne,jak se tetanus prenadi?