Šestivalentní vakcína Vaxelis, znáte ji?

laguse
22. čer 2016

Zdravím, rok jsme odkládali očkování naší dcery. Teď se budeme stěhovat do domečku, takže bude venku a tak jsme kvůli tetanu usoudili, že teda konečně očkovat budeme. Jako většina tady se ale bojíme negativních účinků. Chtěla jsem Pediacel, ale ten je dlouhodobě nedostupný a čert ví, jestli letos vůbec bude. Našla jsem ale vakcínu Vaxelis, je proti stejným nemocem jako hexa ale obsah hliníku je stejný jako v pediacelu, takže proti hexe míň než poloviční. Vaxelis se tudíž dostal mezi "kandidáty" které bysme byli ochotní nechat naší malé aplikovat. Znáte tuhle vakcínu někdo? Znáte někoho, kdo ji nechal dát a jaká byla reakce? Po dlouhém procházení kdejakých stránek a článků plánuju před očkováním dát Provakcin, použít homeo - thuju a potencovanou vakcínu z rakouské lékárny popř. Viburcol + zvýšit příjem vitamínů E, D a dodávat omega 3 kyseliny. Prostě chci udělat maximum pro to, abych ji uchránila před negativními účinky očkování a usnadnila vyloučení hliníku z organismu. Díky za odpovědi.

panickatlamicka
22. čer 2016

Vis presne,jak se tetanus prenadi?

panickatlamicka
22. čer 2016

A mozna existuje monovakcina na tetanus?

babanci
22. čer 2016

@panickatlamicka Tetanus se nepřenáší. 😊Musela by se hodnê moc poranit,hluboká rána,do které se nedostane vzduch. Ne povrchové zranění,z odřeniny se tetanus nedostane,ačkoliv nás s tím straší. Propíchnout se vidlemi od koňského hnoje skrz naskrz.

urtica
22. čer 2016

Ahoj, já to vyřešila rozdělením na Infanrix Hib a monovakcinu obrny (jako jediná vakcina neobsahuje žádný hliník ani thiomersal), hep. B dávat nechci...jinak mám pocit, že s tím hliníkem u Pediacelu je to složitější - buď ho v součtu obsahuje víc nebo se snadněji rozpouští - bohužel už si nevzpomínám na zdroj...Na Provakcin bych se asi vykašlala, tj jen chytrý marketingový tah, který využívá současné atmosféry ve společnosti. O homeopatikách bych se poradila s konkr. homeopatem, tak, aby Vám napsal něco přesně na tělo - tomu univerzálnímu užívání moc nevěřím (mám dokonce podezření, že mi u porodu vyvolaly proving). Ještě můžete zkusit tyto byliny
http://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tc...

urtica
22. čer 2016

Už jsem to našla, je to z vakciny.net (Petráš): Některé vakcíny (např. Hexacima) obsahují hydroxid hlinitý, zatímco jiné (např. Pediacel) fosforečnan hlinitý. I když obě hlinité soli, jsou ve vodě prakticky nerozpustné, fosforečnan hlinitý vykazuje ve svalu významně vyšší rozpustnost v intersticiálních tekutinách než hydroxid hlinitý, což v součtu s jeho molekulární hmotností vede k o něco nižšímu množství v jedné dávce vakcíny. Ve svalu se ho totiž rozpustí minimálně 2krát víc než hydroxidu hlinitého. Proto nelze hodnotit kvantitativní vyjádření hlinitých iontů v 1 dávce té či oné vakcíny za rozhodující v bezpečnosti očkování.

panickatlamicka
23. čer 2016

@babanci ja vim,jen jsem to blbe napsala.

panickatlamicka
23. čer 2016

@babanci a presne na ty odreniny jsem narazela....

radush7
23. čer 2016

@babanci
Velmi ojediněle ano a četla jsem i že se objevil bez předchozího poranění.....
http://www.vitalia.cz/clanky/tetanus-v-usa-i-po...

kessa
23. čer 2016

@babanci Nemusí jít vůbec o velké poranění, stačí se o něco píchnout do prstu, ranka maličká ani třeba nekrvácí, hned se otvůrek na kůži uzavře a je to. Prostě jakákoli byť sebemenší ranka, která se uzavře a nedostává se do ni vzduch je potencionálně nebezpečná, pak samozřejmě záleží na prostředí, ve kterém se to stane atd. atd.
@radush7 Myslím si, že nešlo o nakažení bez předchozího poranění, ale poranění bylo tak miniaturní, že si ho nikdo nevšiml.

kessa
23. čer 2016

@laguse A jinak my jsme dali hexavakcínu ve schématu 2+1, protože mi hexa přijde pořád mnohem mnohem víc ozkoušená, než ty nové vakcíny. I doktorka říkala, že toho moc pediacelem a spol nemají naočkovaného, takže vlastně až tak neznají, co ta vakcína může provést, kdežto hexou očkují neustále a proto je na ni třeba i víc reakcí než na ostatní..

urtica
23. čer 2016

@kessa Noo...tvrzení obvoďáků bych brala trošku s rezervou, protože se oni se drží svého scénáře - pro ně je samozřejmě jednodušší naočkovat klasickou hexu než řešit nějaké alternativy, dohadovat se s očk. centrem spod. Navíc - pokud vím - z očkování Pediacelem jim nic moc nekápne. Platí, že čím vícesložkovější vakcina, tím více vedlejších účinků a zrovna hep. B je poměrně problematická vakcina. Za Pediacel se přimlouval i Petráš, který je těžce provakcinační....http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm

kessa
23. čer 2016

@urtica Naše Dr. je co se očkování týče velmi velmi tolerantní a upřímná osoba. Odklad bych skoro řekla, že uvítala 😎 Jen jsem napsala, co mi vyplynulo z naší debaty ohledně jejich zkušeností s různýma vakcínama, když jsem řešila, co a jak budeme očkovat. A třeba myslím hexacima nešla dát jako 2+1 ale jen 3+1 ( i když říkala, že výrobce to řeší) a já jsem třeba pak nechtěla doočkovávat hep. B zvlášť (prostě ty povinné jsem se rozhodla, že dáme), takže pro nás byla hexa asi nejlepší variantou. A rozhodně si nemyslím, že by mi naše doktorka řekla něco, jen protože je to pro ni výhodnější- třeba u MMR mi v roce a půl řekla, ať si zavoláme až ho budeme chtít a nebo to dořešíme na tříleté prohlídce a víc neřešila.

urtica
23. čer 2016

@kessa Hexacimu bylo naopak už od jejího zavedení možné dávat ve sch. 2 plus 1 - dříve než to v ČR umožňoval Infanrix . Jedna věc je tolerance a upřímnost a druhá - kolik toho o dané problematice opravdu ví ...ale to už je holt na informovanosti a na zvážení každého jednotlivce.

hz
23. čer 2016

@urtica presne tak. vseobecne si myslim, ze pediatri prilis o vakcinach nevedi. proste je pichaji aby meli klid. kdyz jsem se o ruznych vakcinach s nimi chtela poradit, tak casto resili a strasili cernym kaslem. jeden doktor dokonce vubec nevedel, ze nejaky Pediacel existuje, ze ockuje jen hexou, nakonec mi rekl, ze jsem nezodpovedna, kdezto on je neinformovany a dale se nevzdelavajici. tak jsme od nej odesli.myslim, ze toho maji sami dost a jeste nejake informace o ockovani by meli podavat? nad jejich sily..

urtica
23. čer 2016

@hz Jj, já mám třeba skvělou pediatričku, respektující, není problém se s ní domluvit na odkladu, nebo i neočkování, ale není to o tom, že by měla přehled o vakcinách a jejích účincích (rozhodně je spíš zastánkyní očkování) - spíš mám pocit, že je jí proti srsti někomu něco vnucovat nebo nařizovat. Během posledních let jsem se přesvědčila bohužel o tom, že doktoři mají obvykle zúženě vidění na svůj konkrétní obor a jejich komplexní vědomosti o lidském těle jsou velmi povrchní - proto - pokud řešit očkování s doktorem, tak s imunologem...

kessa
23. čer 2016

@urtica Já to řešila už před hodně dlouhou dobou, takže nevím, která z vakcín to byla- každopádně nejsem úplně laik a vím, že jsem to i sama hledala a pak jsme o tom debatovaly.. Ale už si nepamatuju, která vakcína a jak to bylo a proto jsem taky napsala, že myslím. Každopádně to, že s pediacelem, hexacimou a dalšími méně užívanými vakcínami je malá zkušenost v praxi a jejich nežádoucí účinky, jejich % atd. atd. se projeví až s určitým počtem očkovaných dětí je prostě fakt. A upřímně psát příspěvky ve smyslu, že naše pediatra o tom nic neví, když nevíte o koho jde, nikdy jste s tím člověkem nemluvila je fakt směšné. Nehledě na to, že i jako medicínsky vzdělaný člověk a člověk, který se o zdravotní problematiku kolem svých dětí hodně zajímá, dokáži posoudit, jaké znalosti má a jak přistupuje ke svému sebevzdělávání 😉

hz
23. čer 2016

@kessa ja napsaa jenom zkusenost s pediatry, se kteryma jsem o ockovani mluvila, mela jsem dost nastudovano a obcas proste jeli dokola to sve jako gramo deska..nejasteji pouzivany argument byl umrti na cerny kasel 😀

kessa
23. čer 2016

@hz No tak o černém kašli naše pediatra řekla své, ale teda v úplně jiném smyslu.. 😉

urtica
23. čer 2016

@kessa Prosím, nepřekrucujte má slova - napsala jsem "je otázka, kolik toho Vaše dr. o dané problematice ví" - nikoliv "Vaše pediatra o tom nic neví " - viz. poslední příspěvek @hz - není to zkušenost jen s pediatry, ale i s doktory z jiných oborů...naposled se se mnou dohaodval primář gynekologie ohledně mé krevní skupiny...mýlil se, ale přesto obracel oči vsloup a dokázal se tvářit suverénně 🙂. Určitě existují i osvícenější lékaři, kteří se na věci dívají komplexněji, ale obávám se, že je jich menšina. A skutečnost, že čím více složek ve vakcině, tím více vedlejších účinků - tj. také fakt.

kessa
23. čer 2016

@urtica "Noo...tvrzení obvoďáků bych brala trošku s rezervou, protože se oni se drží svého scénáře - pro ně je samozřejmě jednodušší naočkovat klasickou hexu než řešit nějaké alternativy, dohadovat se s očk. centrem spod. Navíc - pokud vím - z očkování Pediacelem jim nic moc nekápne" reagovala jsem především na tuto vaši část příspěvku, ze kterého tak trochu plyne, co si myslíte o znalostech naší pediatričky a upřímně se mi toto hodnocení nelíbí. A jak jistě víte vakcinace je velmi složité téma a i mezi lékaři panují různé názory a pohled na to co je/není lepší, menší zlo atd. A ano je pravdou, že jsme si názorově docela blízké.

urtica
23. čer 2016

@kessa Ano, to souhlasí . vysvětluji to výše. Už bych se opakovala.

laguse
autor
23. čer 2016

K tomu hliníku a jeho sloučeninám - klasická hexa obsahuje fosforečnan i hydroxid hlinitý. Četla jsem nějakou studii o rozpustnosti hliníku a jeho sloučenin - fosforečnan se rozpouští rychleji a víc se ho vyloučí z těla než je tomu u hydroxidu. Počítala jsem podle téhle studie, kolik hliníku zůstane v těle při tom či onom množství té které látky a vyšlo mi menší množství ve prospěch fosforečnanu. Navíc hliníku obsahuje Vaxelis i Pediacel o dost míň (320 a 330 mikrogramů) oproti hexe (820) a to rozhodlo. Uvažovala jsem i o Infanrix Hib, ale má toho hliníku 500 mikrogramů, takže zase víc. Koukala jsem samozřejmě i na vakcíny jen proti tetanu, ale ty obsahují 600 - 1500 mikrogramů hliníku. Bohužel by jen tetanus neřešil školku a trvalou kontraindikaci mi žádný doktor nenapíše ☹ jen můj pocit a strach na to nestačí. Mimochodem ke znalostem pediatrů - ta moje o Vaxelisu vůbec neslyšela, až ode mě ☹

lajla
23. čer 2016

@laguse nezlobte se ale druhá věta je hodně hloupá... doteď jste nechodili ven? Víte jak a jakým způsobem tetanus vzniká? Víte kolik lidí neockovanych onemocnělo za války při polních a nehygienickych podmínkách?
Mono pro děti není
Pokud jste se rozhodla pro očkování, tak se rozhodnete proto, že chcete očkovat a že mu věříte, ne protože se stehujete na barák...tam bydlime taky a spousta dalších neockovanych a žijeme si v poklidu, v pohodě a ve zdraví😉

lajla
23. čer 2016

@radush7 nesmíte hned všemu věřit😉 jasná člověk rád veri tomu z čeho má strach...ale z odreneho kolena tetanus opravdu nebude..

lajla
23. čer 2016

@kessa taky blbost co píšete,chtelo by to vice informaci...bakterie se musí řádně pomnozit za nepřistupu vzduchu a pak jít krevním řečištěm...
Jinak v dnešních hygienickych podmínkách věřím, že každá svému dítěti to odřené koleno vyčistite😉 takže Don't worry😉

laguse
autor
23. čer 2016

@lajla samozřejmě jsme ven chodili, ale nepouštěla jsem ji na zem. Vím, jak tetanus vzniká a taky vím, že může stačit málo. Taky jsem zapomněla uvést, že u domu budu mít koně, což je pro nás asi nejdůležitější faktor. O očkování bádám a sháním informace už bezmála 10 měsíců. Bylo to dost těžké rozhodování. Tím spíš, že je kvůli rodinné anamnéze vysoce pravděpodobné, že bude trpět alergiemi a astmatem. Jediná nemoc, které se v našich podmínkách bojím je ten tetanus.

lajla
23. čer 2016

@laguse no málo opravdu nestačí ale to je věc názoru a vaše dítě
Ano kůň je riziko větší... já bych se zbavila koně, než abych musela do svého dítěte pichat to svinstvo...ještě když vím,jake má předpoklady...ale zase vaše dítě,vase rozhodnutí,vas život,tak ať se rozhodnete správně

kessa
23. čer 2016

@lajla a co z toho co jsem psala to popira? kolik pripadu tetanu jste zazila u zvirat nebo lidi na vlastni kuzi? Me uz tech zvirat s tetanem proslo rukama vic nez dost- psi nejcasteji onemocneli v dobe prezubovani, ovce po strizi a stacil jeden skrabanec, u kone jsem v nasich podminkach nezazila-diky ockovani, na stazi v cizine mezi chudymi lidmi stacilo opet miniarurni zraneni a dokonce jsem mela pripad u kocky, coz je vuci tetanu velmi odolne zvire a pravdepodobne onemocnela po vpichu jehlou. Takze asi tak.

kessa
23. čer 2016

@lajla a podstatne je mnozeni bakterie a produkce tetanospazminu, ktery pronika do nervoveho systemu a zabranuje tlumeni reakci netvoveho systemu na podnet, to kde je bakterie a jeji vstupni brana neni az tak podstatne. Tedy je to podstatne prorychlost rozvoje nemoci.

lajla
23. čer 2016

@kessa stále mluvíte jen o zvířatech, ano přezimování,tam je to jasné... nedodržování hygienickych podmínek u ovcí a dalších zvířat je věc člověka...i zvířata mají nárok na ošetřování, pokud se tak nestalo...není se čemu divit...ale toto je mimo mísu..nemůžete srovnávat hospodářska zvířata a malé děti...
Tetanus je velmi sporadicky se objevující onemocnění...spousta dospelaku na ocko kašle a nevidím že by se tu na tetanus umíralo...když se o ránu dobře postarate,duse bude mít klid,spis než tetanu bych se bála jiných věcí...je to hodně i o psychice i srovnání se