Ahojte, chtěla jsem příští týden očkovat miminko rotarixem proti rotavirům, ale dočetla jsem se na internetu, že v USA bylo očkování pozastaveno kvůli nalezení nějaké látky - snad prasečí DNA více na internetu. Tak ted nevím, zda očkovat nebo ne...o píší tam , že Rotateq to neobsahuje? Nevíte o tom něco? Třeba přímo od lékařů, teď nevím, zda do toho jít?
děkuji za odpověd, zeptam se na to ještě přímo doktorky snad bude mit oficialni stanovistko 😎
jen tak mimochodem, docela se to sem hodí 😀 ze soboty na neděli mě skolila rotavirová infekce a takový víkend bych teda nikomu nepřála 😔 dneska už jsem celkem v pohodě, ale byla jsem ráda, že je malý naočkovaný 😔 nejdřív jsem strávila X hodin na záchodě a pak už s kýblem u postele, protože jsem se z ní ani nezvedla 🙄
ahoj nelo, koukala jsem na to, píšou tam, že tam byl ten vir od začátku nebo co, už v průběhu klinického testování.... ta zpráva je z 22.3.a do 5 týdnů mají vydat oficiální prohlášení, takže kdyby ti to časově vycházelo, můžeš mrně naočkovat později, pokud to opět pustí.
náš malej naočkovaný je, manžel je v práci s rotaviry v kontaktu skoro neustále, taky jsme očkovali rotarixem a jsme v pohodě (což pochopitelně nemusí být směrodatné 😅 ).
ale i v té zprávě píšou, že se doposud žádné negatvní následky toho viru neobjevily, tak to snad nebude tak horké. já o naše mrně kvůli tomu strach nemám, kdybych se rozhodovala o očkování teď, tak bych asi počkala na oficiální vyjádření FDA.