Dobrý den, milé maminky, prosím o radu, byla jsem se 4. měsíční dcerou na první hexavakcíně před týdnem a byla bez reakce, vše uplně ok, místo vpichu klidné, tak jsem si oddychla. Ale dnes je to týden po očkování a uplně jsem se při vysvlékání vyděsila, má tomístečko tvrdé a v okolí vpichu červenou skvrnu cca 3 cm v průměru. Vím, že to může být po očkování první 3 dny, ale je to týden !! Měla jste to některá ? Co mám dělat, děkuji
Náš malej to měl až po poslední dávce hexy, a doktorka mě o tomhle informovala, a také, že to bylo. Nedělá se s tím nic, přejde to po týdnu až dvou samo, někdy to trošku i horečkuje, to místečko. Horší bylo u malého to, že měl cca po 2dnech této posl. dávky hexy šílený horečkový stavy a blouznění, a to asi tak dvě noci, a přes den hrozně labilní, pořád se chtěl chovat a plakal, jako by ho všechno bolelo. A to měl "už" 9měs. Takže za mě - očkovat mnohem a mnohem později, miminka určitě ne! Tato zkušenost mě v tom jenom utvrdila.
no hlavně požaduj zaznamenání do zdrav. dokumentace a další očkování odlož. nenech se uchlácholit doktorovým suverénním tvrzením, že "to je normální" a že to přejde...
jinak reakce na místě vpichu se má možná kontrolovat jen takhle krátko, ale nežádoucí účinky po očkování se můžou dostavit bohužel i mnohem mnohem dýl. tak dlouho, že si to za půl roku s očkováním nidko nespojí.
přeju dcerce zdraví
děkuji Vám, jedem to ukázat mudře a udělat zápis
Takže to dopadlo tak, že tuto reakci jsme nahlásily 2 maminy, ještě jedna holčička měla stejnou reakci a mudra to volala na očkovací ústav. Takže další dávka do opačné nožičky a máme očko 2+1 místo 3+1.
hlavně doporučuju oddálit, když už ne úplně vypustit... a informovala bych se, co je školkový minimu naočkování.... myslim, že nemusíš mít píchlý šecky dávky, protože by měla stačit jen část a ta poslední je jen aby se "prodloužila účinnost"...
jinak doufej, že to nepojebe ještě něco jinýho, sleduj změny chování, necmocnost atd...snad to bude dobré!
hned týden po tom očkování dostala neštovice a ted má rýmu jak pes
mikjamo, jak pokračujete? Jak je na tom malá? Přece jen takto malinké miminko, píšeš, že má 4 měsíce?
pokračujeme stále nemocemi od doby očkování ! takže očko- reakce-neštovice-rýma- ted kašel,ale hrozný, dnes jsme byly u mudry a malá má nález na pruduškách a už si tahá ouška a pláče,takže čekám dále zánět střd.ucha :(( dnes jsme dostaly Spiropent. Lituji, že jsem očkování neodložila :(
pozdě bycha honiti. tak kdyby to bylo jen tohle, můžeš bejt ještě ráda, i dkyž vim, že to žádnej med není, zvlášt u takovýchle mrňousků. aspon se můžeš zařídit na příště.
nechci tady reklamovat nebo tak, ale někde jsem nabrala info, že zvlášť po tom (nebo i před, při) očkování je dobrý dítě krmit kolostrem, aby se tělo s tím vším líp vypořádalo... je to přírodní věc, pro tělo stravitelná, no a je to hlavně na tu imunitu....zkus zagůglit, třeba najdeš něco vhodnýho🙂
ach jo, držím vám palce. Nedávejte si to za vinu, problém jsou lékaři, kteří jsou jak posedlý. Malá se z toho dostane, při příštím termínu očkování odmítněte z těchto důvodů, chtějte odklad, nebo pokud můžete změňte lékaře.
Malá bude dobrá, ono taky jde o roční dobu a pokud jste měli neštovice...tak to je samo o sobě velká zátěž. Zvládnete to obě a bude lépe.
@mikjamo Neporadim Ti presne, ale vim, ze u nektereho ockovani mi mudr rikala hlidat reakci 8-12 dni po ockovani. Musela jsem si to poznacit v kalendari, abych to udrzela. 🙂 Ale nevim, jestli to byla hexa nebo Prevenar, uz je to dlouho. Kazdopadne doktorce zitra brnkni a zeptej se, tohle zrovna se da resit i po telefonu.