Reakce po očkování Priorixem?

olivie14
2. kvě 2016

Ahoj všem co mají zkušenost,nechala jsem naočkovat malou priorixem a cca 7 den, začalo nechutenství, průjem, pak únava , protivnost a slabý kašel. 8 den přišli horečky a otok očí , má takové dvě malé škvírky, a tak to šlo 4 dny až do včera, kdy kašel už hrozný,( celkem jsme za tři dny naspali tak tři hodiny) v krku spousta čepů, zvracela, horečky neustávaly a tak jsem volala MUDr., byla ochotná přijet i v neděli, a malá má krom všech příznaků reakce na priorix, současně angínu, takže dostala antb. Jsem z toho dost zaskočená, dodnes neměla na očkování reakce v podstatě žádné, a ted toto, je mi jí strašně líto a nemám jí příliš jak pomoci. Máte někdo podobnou zkušenost s tak silnou reakcí organismu.

lrg
2. kvě 2016

Můžu se zeptat, jak je stará? Já nechala očkovat dceru minulou středu a taky s hrůzou čekám, co přijde. Ale už jí byly tři, tak doufám, že se s tím popere lépe. Ale co jsem si o tom zjistila, tak je to celkem běžné tahle ošklivá reakce, i doktorka mě na to připravovala, že to tak bývá. Bohužel, je to sajrajt. Kdybych nepotřebovala dát dceru do školky nenechala bych jí očkovat.

sonja01
2. kvě 2016

@olivie14 syna jsem nechala očkovat až ve 22m. Naštěstí. Už od 3.dne měl 40st horečky,asi 4 celé dny, pak se osypal. Pak asi 10.den znova horečky a 13.den se znovu osypal. Během toho nechutenství, plačtivost, pak dva týdny trvalo, než se dostal do normálu. Při prvním osypání mi doktorka tvrdila, že je to spojeno s virózou, po druhém mi řekla, že to nahlásí jako atypickou reakci. Držte se, ať je líp.

olivie14
autor
2. kvě 2016

@lrg Dceři jsou dva roky, a sajrajt to tedy asi bude
@sonja01 děkuji snad jí bude brzy lépe

pavlinecenka
22. zář 2018

Dobry den zeptam se na.osypani jestli mi.nekdo.odpoví. Jsou to jen obcas nekde pupinky nebo je to poradne jak koprivka ?

diamanta
22. zář 2018

Ach jo, to je hrozný, ať to brzo přejde. Priorix je proti třem nemocem, z toho též spalničky, a ty se projevují zánětem spojivek. Ty oteklý oči bych možná přisoudila lehkému průběhu spalničkovým příznakům, i když to slovo lehké asi není zrovna teď na místě. Mě nepřestává fascinovat, že je pořád pro doktory přijatelný nechat dítě projít reakcemi, které není možno ovlivnit ani dobře předvídat a tvrdit, že je to běžné. Děti jsou nucené tímto procházet plošně, proto aby se potenciálně ohrožující nemoci držely na uzdě. Tohle není přeci lék podaný při nemoci, kdy je ochoten nějaké riziko podstoupit každý, aby se vyléčil. Vakcíny nejsou lékem co léčí, protože se podávají zdravým dětem. Ale nežádoucí účinky mají a děti jsou nucené tuhle riskantní prevenci plošně podstupovat a "ono se uvidí".

neffersafa
22. zář 2018

U nas byl po ockovani, ve 13 mesicich stari, velmi silny prujem a vysoke teploty hned 2 dny po ockovani,pak se osypala a pak znovu prujmy...je to jedno s druhym,tedy jak reakce na ockovani,tak i diky ockovani snizena imunita,tedy se muze jeste neco pridat,plus typicky neklid ditete. Snizena imunita trva az pul roku po ockovani u udraveho jedince.Preji,at vse brzy prejde.

katherinka33
22. zář 2018

@pavlinecenka Ahoj, mala mela reakci na priorix za 7 hodin po ockovani. Horecky 39, pod 3 dnech odeznely a mala se cela osypala. Podle doktora reakce na boruvky. No comment...

pavlinecenka
23. zář 2018

@katherinka33 maly teda az po 8 dnech,nejhorsi ze clovek.nevi jestli je to z ockovani nebo nemoc, bo je pocasi na prd. Ale teplota uz presla jen ma pupinky ,starsi prave nemel zadnou reakci na tohle ocko ani u prvniho ani u přeockovani. Ted je prej druha davka az mezi 4-5 rokem

katherinka33
23. zář 2018

@pavlinecenka To je a nase jediny stesti, ze az kolem 5 roku. My jsme to meli na 150% z ockovani a v tu dobu bych nejradeji vsem doktorum vyskrabala oci. Mala byla uplne mimo. Jako schranka, jen lezela a horela. Ted cekam druhy a vubec nevim, jak to ockovani budu zvladat.

pitrisek87
23. zář 2018

Ahojky, hele podle některých příznaku nebyla to spíš šestá nemoc? Dcera mela asi tri dny teploty pres čtyřicet a jakmile ustoupila teplota tak se ji objevila vyrazka. Žádné očkování v tu dobu nemela... Podle dr šestá nemoc, jeste je pata nemoc ale ta to naštěstí nebyla je totiž infekci a já byla v tu dobu těhotná...