Ahojky, před 2 dny jsme byli v 23 měsíčních na očkování MMR, syn byl úplně zdravy, ale dneska odpoledne se objevila ryma, zvýšená teplota a mne si očička....muze to byt reakce? Měli jste to tak někdo? Jak to dopadlo?Moc dekuju, mám velký strach....
Reakce na MMR může být kdykoliv od prvních vteřin po očkování dále. A co se nežádoucích účinků týká, tak stačí otevřít příbalový leták, který ti měl lékař dát a měl tě s ním před očkováním seznámit. Tam najdeš všechny nežádoucí účinky, které byly již u vakcinace zaznamenány. A ano, je tam i teplota, zánět horních cest dýchacích, atd.
A pokud je třeba syn alergický na BKM či vejce, tak může reagovat i na rezidua těchto alergenů, která v té vakcíně jsou přítomna.
@sovicka1234 Realce na MMR bývá později. Teď lítají nemoci všude. Mohl někde chytit virózu, ať už cestou na očkování nebo i dřív. I rýma má nějakou inkubační dobu. U nás 2 dny po MMR horečka, taky jsem volala doktorce, zda je to po očkování, říkala, že spíš ne a měla pravdu. Byla to 6. nemoc 🤷♀️
Přijde mi, že je pravděpodobnější, že je to prostě rýma/viroza. Reakci na pomocný látky bych čekala během prvního dne, reakci na samotný virus později.
@sovicka1234 já myslím že reakce na MMR by byla později ,možná do toho přišla bohužel začínající viróza,nebo jiná nemoc..ale třeba mě někdo jinou zkušenost. Děti měli teploty kolem 10 dne po až.