Reakce na MMR?

petramana
28. únor 2024

Syn preockovani na mmr v 5-ti letech, na 1. davku kdyz byl maly reakci nemel. 22. 11. ocko, 14.12. 2 dny horecky bez niceho. nikde tehdy v kolektivu nebyl, doma jsme byli zdravi, i mladsi byl zdravy, nechapali jsme tehdy co to je... az ted me napadlo - mohlo to byt po takove dobe reakce na MMR?

mari90
28. únor 2024

@petramana tak jasné že mohlo

petramana
autor
28. únor 2024

@mari90 po take dlouhe dobe? mudr. rekla max.do 14 dni...

mari90
28. únor 2024

@petramana ty reakce na očkování mohou přijít i v řádu měsíců, nicméně není to už v podstatě jedno? Stejně tak to mohla být nějaká virozka

petramana
autor
28. únor 2024

@mari90 nas tehdy cekal krest, takze jsme se tak nejak stranili lidi a proste nemel to kde chytit, tak me to obcas vrtalo hlavou a az tady byl na to nejaky dotaz, tak jsem mrkla kdy bylo ocko a kdy mel ty horecky...samozrejme uz je to jedno, jen jsem myslela ze uz to bylo pozde na reakci na mmr. Diky

gruyerre
28. únor 2024

@petramana já bych za tím neviděla očkování, ale spíš nějakou virózu

marge_s
28. únor 2024

@mari90 a na to jsi prisla jak? 🤔

mari90
28. únor 2024

@marge_s na co?

marge_s
28. únor 2024

@mari90 reakce v radech mesicu

Jako vim, ze raritne u urciteho druhu do sesti tydnu, ale vic fakt ne, ne?

petramana
autor
28. únor 2024

@marge_s a teda ty 3 tydny to byt mohly u mmr? viroza se mi fakt nezda, s nikym jsme asi 14 dnu nebyly v kontaktu a nikdo jiny to od nej nechytl - ani mladsi ktery mu olizuje lzicku l, davaji si pusinky atd. mel jen 2 dny cca 38,5

mari90
28. únor 2024

@marge_s opravdu může, třeba syn měl u tohohle očkování první reakci po třech dnech a další po týdnu...

marge_s
28. únor 2024

@mari90 to nejsou rady mesicu 🙂

marge_s
28. únor 2024

@petramana to fakt nevim 🤷🏾‍♂️ vychazejic z pribalaku mi to prijde moc dlouho po (kdyz je to +- 14dni). Nekdy jsou to detektivky, taky jsme obcas resili “bezkontaktni virozku” , nikdy nevis co kde oliznoi, co ten system nastimuluje 🤷🏾‍♂️

petramana
autor
28. únor 2024

@marge_s ok, diky 🙂

marge_s
28. únor 2024

@petramana jsem ti pomohla, coz 🙂 mne taky ty nase “pripady” dlouho vrtaly hlavou 😃

urtica
28. únor 2024

@petramana I v příbalovém letáku Priorixu je uvedeno, že NÚ přímo spojené s tímto očkováním se mohou vyskytnout až 42 dní po aplikaci vakcíny. Dcera měla po 4 týdnech od očka.

urtica
28. únor 2024

@petramana Stejně jako u Vás to byly dva dny horečky (40) bez ničeho dalšího, pak byla dcera den úplně bez teploty a pak ještě jeden kolem 40...další den už nic...

urtica
28. únor 2024

Jinak se mi už mnohokrát osvědčilo, že info o lécích je lepší řešit s lékárníkem nebo přečíst PL...informace jsou často diametrálně odlišné a dr. většinou zkreslené nebo přímo nepravdivé...

marge_s
28. únor 2024

@urtica tak to jsem teda pekny sklerotik, to jsem si vubec nepamatovala, i kdyz jsem ten PL cetla 🤦🏻‍♀️ asi uz staaarnu 🙄
Je to tam!

urtica
29. únor 2024

@marge_s Já si toho také napoprvé nevšimla, ale když pak měla dcera ty divný horečky koukala jsem do toho znovu...