Ahoj holky,nechávala jsem syna v březnu očkovat proti TBC.Reakce na očkování byla dost velká ( hnisající ramínko) z toho důvodu se nám stále odkládá očkování poslední dávkou Hexy.Synovi je v tuto chvíli 17 měsíců a v úterý máme jít opět na poslední Hexu.Pořád prckovi zkoumám tu jizvičku a má tam stroupek,ale nevypadá,že to hnisá.Chtěla jsem se zeptat,je možné takhle již tu poslední dávku Hexy dát? A co by se stalo,kdyby byla podána vakcína a ramínko nebylo ještě uplně zhojené?Předem moc děkuji
@megy takže i když měl prcek ramínko červené a měl tam stroupek,tak jste očkovat nechali?A bylo to teda v pohodě?Vím,že každé dítko je jiné,ale tak by mě to zajímalo jen pro info 🙂 A vlastně co se mlže stát,když by mu to dr píchla a nebylo to ještě zcela zhojené?Začalo by to případně "jen" znovu hnisat?Moc děkuju za případnou odpověď 🙂
očkovat další látkou, pokud není zhojeno očkování proti TBC = postup non lege artis, dokud nemáte naprosto zhojené, dr by neměl vůbec očkovat...
@misaksvorc já si to právě myslím taky,už několikrát nám bylo očkování odloženo.Ale nevím,co konkretně si mám představit pod slovem naprosto zhojené...☹ Znamená to,že by místo vpichu nemělo být červené a neměl by tam být stroupek?Nebo to znamená,že místo vpichu nesmí hnisat?Moc děkuju 🙂
@maarika u syna, který byl v generaci TBC je "povinné" jsem ho taky dala, i když se to hojilo naprosto ok, dr s dalším očkování čekal, až tam nebude vůbec nic - tj. stroupek ani zarudnutí - očko sám odložil. Synovci stroupek hnisal a museli dokonce na plicní. Z posunutí hexy bych si opravdu hlavu nelámala...a rozhodně bych se nenechala dr natlačit, že je to ok...
Pokud patříš mezi "skupinku" očkujících maminek, vymlouvat ti to nebudu i když z vlastní zkušenosti očku nedůvěřuji, ale aspoň počkejte, až to bude mít ok 🙂
@misaksvorc no právě,že já moc do skupinky očkujících maminek nepatřím... 😉 Co jde,tak odkládám.Teď jsem na neirčito odložila Priorix,ale tahle Hexa mě trápí,pač ani nevím,zda je nutné tu poslední dávku podat do nějakého věku atd.Docela v tom tápu a určitě nechci udělat něco,co by mohlo potom ohrozit mé dítě.... ☹
U dr jsem byla minulý měsíc a to mi řekla,že to ještě krapet hnisá a že očko odložíme,byla jsem fakt ráda.No,ale řekla mi,že máme přijít začátkem listopadu,což je teď v úterý,prcek má ramínko pořád červené,pořád tam má stroupek i když je to o něco lepší než minulý měsíc,ale pořád tam je,takže vůbec nevím,co a jak ... ☹
Vubec bych ani nepremyslela nad tim, zda ted ockovat. Proste bych neockovala a doktorka te do toho nutit nemuze. Jde o zdravi tveho ditete. Navic to, ze mel takovou reakci po ocku taky muze znamenat, ze jeho telicko se s tim neumi vyporadat zas tak jednoduse a kdyz uz se s tim chudinka zase trochu popral, tak ho hned oslabit dalsi vakcinou? Opravdu bych se moc nerozmyslela. Hodne stesti.
@maarika Nečetla jsem celou debatu, ale s tím, že nemáte poslední dávku Hexy bych se vůbec netrápila. Na Slovensku a myslím v Británii se očkuje schématem 2 + 1 posilující dávka. U nás se dávají ty dávky 3 + 1. Takže pokud má ty dávky tři, mělo by to být OK. Já už s očkováním nesouhlasím, poté co jsem nastudovala řadu materiálů poté, co měla znepokojivou reakci moje dcera (po 3. dávce Hexy). Hexu tedy má, ale víc nechci.
nám se ramínko hojilo rok, ještě teď to má do červena a ne zcela zajizvené a reakci jsme měli tak jak píšeš. nechali jsme očkovat i tu poslední dávku a bez problémů. očkování je na tobě a taky na domluvě s dr., tak se dohodni a uvidíš 🙂