Dobrý den, máme jít s malým na očkování Priorix a tak by me zajímalo v kolikatem měsíci jste ockovali Vaše dite touto vakcínou a jak to snaselo? A do jakého věku se musí podat první davka? Naše Dr chce malého očkovat hned po 15.měsíci tak nevím jestli zažádat o očkování později nebo jít očkovat ☹
@ronikaaaa
počkala bych před školku, nejlépe kolem 2,5 - 3 let..
ale teda moje děti tuhle vakcínu nikdy nedostanou, když už, tak naočkovat jen v Německu monovakcínu proti spalničkám...
dle vyhlášky není určená horní hranice, tak jen napiš papír , odkládám do doby, než uznám za vhodné a podpis 🙂 doktor je chráněn a je to..
Dcera dostala prvni davku pred tremi tydny kvuli nastupu do skolky, budou ji ctyri roky.
Jak píšou holky..jestli kvuli skolce,tak naockovat tesne pred skolkou a do skolky staci 1 davka..nema horní hranici,tak tu druhou muzete dat treba v puberte..hlavne se nenechte vystrašit doktorkou..je lepsi si o tom neco precist a jit k dr pripravena..
@eficenka A hexu ockujes? Nebo se dai dat jen nejake nemoci v monovakcinach? Jak to delas ty?
Malá byla očkovaná Priorixem v 15 měsících, reakci neměla vůbec žádnou.
@vanocni_stromecek My dali Infanrix Hib + obrna zvlášť, hep. B dávat nebudem....ale byla to alternativa k Pediacelu, který nebyl na trhu....
Starsi dcerka dostala prvni davku ve 4 letech, nez sla do skolky, mladsi ve 3 letech(musi nastoupit driv), urcite je lepsi dat pozdeji😉 Nastesti s tim nase dr. nema vubec problem....
..my odkládali ...po druhém roce jsem pichli...už před očkováním jsme nasadili homeopatika a brali cca 14 dní po....a příznaky žádné nepřišly...
Syn byl ockovan v 18 mesicich, druha davka v 27 mesicich. Dcera bude mit 21 mesicu a zatim ji nema. Prave se rozhoduji zda jit ted, kdy je dlouhodobd zdrava nebo cekat do dvou let, ale to zase bude zima a spousta viroz. K zapisu fo skolky pujde uz pristi jaro, takze jednu davku do te doby musime dat. Jsem znacne rozpolcena :(. Jo, syn na obd davky bez reakce
Dcerka byla ockovana v 18 mesicich a bez reakce. Nejak jsem nebyla pripravena a doktorka nas naockovala,ze neni duvod odkladat. Az pak jsem si didatecne hledala informace a dnes bych rozhodne ockovani odlozila na pozdeji.
Holky, ale jaka je třeba pravděpodobnost ze se dite některou z tech nemoci nakazí když třeba ho budu očkovat az cca ve dvou letech?
Navic neni zadny problem napsat na krajskou hygienickou stanici a zeptat se na vyskyt danych nemoci. 😉
Dcera ma 26 m a stale mmr nema. V 15 m je prilis brzy. Ja osobne ho vubec davat nebudu. Pokud potrebzjes ocko kvuli skolce,staci ti jedna davka aplikovana pted zapisem do materinky.