Prevenar nedoočkován, je to velký problém?

luca1987
3. kvě 2017

Chtela bych se zeptat, zda je tu nejaka maminka co ma ditko, kteremu se nestihl doockovat prevenar. Mam dcerku dva roky a z duvodu tezke neutropenie se ji to nestihlo naockovat. Ma jen tri vakciny. Je to hodne velky problem? Dekuji

kkouzlo
3. kvě 2017

můj starší syn nemá doočkovaný synflorix, což je podobné. Jezdili jsme na očkování přímo do Motola do očkovacího centra, tam mu doočkovali hexu a dohodli jsme se, že ten synflorix už očkovat nebudeme. Měl nějaké reakce. Navíc, je to dobrovolné očkování...

luca1987
autor
3. kvě 2017

@kkouzlo dekuji za odpoved. My prave synflorix ano, ale ne ten prevenar. Ja prave myslela, ze to patri mezi povinne ockovani.

kkouzlo
3. kvě 2017

@luca1987 jeeee, tak to já asi nějak popletla. Myslela jsem,že prevenar (vy) a synflorix (my), je oboje pneumokoková vakcína. A pneumokok povinný není, druhý syn nemá ani jedno z nich a ted půjde až na priorix -mmr.

monaluza
3. kvě 2017

@kkouzlo nepopletla, prevenar a synflorix jsou oboje na pneumokoky, lisi se v poctu kmenu, proti kterym chrani (Prevenar ma vic, je placeny, Synflorix za urcitych podminek zdarma).

luca1987
autor
4. kvě 2017

Ja si ten synflorix spletla se infarixem. Pneumokoky doockovane nemame, ty mely byt dohromady s infarixem (doufam, ze jsem zas nespletla nazev)

@kkouzlo dekuji, trochu jste me uklidnila.