Zdravím všechny,
zajímalo by mě, jestli máte očkované děti proti pneumokokovým onemocněním.. PREVENAR .
Malému jsem tedy odkládala do půl roku i Hexa vakcínu. Ale nyní mě celkem dost vyděsil případ malé holčičky , která na to zemřela.
Prevenar nemáme. Ani nám doktor nenabízel.
a nemate treba synflorix? ony jsou ruzne ty ockovaci latky proti pneumokokum..
Ano, obě děti očkované, bez reakce. Za mě benefity významně převyšují rizika očkování. Stejně tak proti meningokokům.
jinak ja davala detem hexu, synflorix, MMR, bexsero, nimenrix.. reakce max. zvysena teplota
Starší má, reakce měla mírné. Nestihli jsme ale ty jejich termíny, takže jsme to platili. Mladší už jsme nedávali.
Koukám, že všichni máte.. já jsem spíš ten typ co dost očkování řeší, tím myslím vakcíny a reakce na ně… neuměla jsem si představit píchat Hexu tak obrovskou vakcinu do pár kilového a pár týdnů narozeného tvorečka, tak jsem odkládala..
Ano, obe děti.
@pipi_puncocha naprosto souhlasím, mám úplně stejný názor 🙏🏻
Hele čím víc kg, tím menší reakce…. A jinak u dcery každý očkováni peklo.. syn ani neví ze byl ockovanej… takže to bude kus od kusů ..váhově oba stejně 🤣jedem cca stejnej “kalendar”.. taky to řeším, ale s tím ze se víc bojím některých nemoci a jejich následku, než následku po očkováni ..
Taky máme odklady. 🙂 Prevenar má právě nějaké věkové lhůty, které se musejí stihnout, jinak to pojišťovna neplatí. U starší se nestihlo. Mladší se narodila jako alergik a ta první očkování dostala až v roce. Mmr až skoro ve 3 letech a museli jsme zůstat v čekárně 2x tam dlouho a ještě brát předem 2 týdny léky na alergii. Prevenar už se nám dávat nechtěl... A meningokoky nechám dát dětem až před pubertou. Do očkování se vůbec nehrneme a u toho prevenaru mi vážně vadí ty jejich nařízení, že se to musí stihnout od - do.
Ne, nemáme ockovani na nic
@janule0123 o kilech to asi není. Starší byla od narození šílený michelin a reakce měla na všechny očkování a nic moc pěkného. Mladší je proutek, ale očkování měla výrazně později než starší a ta byla úplně bez reakcí. Akorát to větší dítě možná vypadá bytelnější... 😀
Ano, starší syn má všechna nepovinná očkování, takže i Prevenar. Mladšího plánujeme očkovat stejně 🙂
Nemáme🙂. Ale chce to pátrat spíš jinde, než si dělat statistický průzkum na konikovi, to ti moc neřekne...
Obě děti mají, ve Francii je povinné. Obě moje děti všechna očkování bez problémů, snad jednou menší teplota. Ale většinou nic, max červený hrbolek jeden den. Ale já jsem osobně PROockovaci typ, čím dříve, tím lépe.
Každý se musí rozhodnout podle sebe.
ja ti rozumim, clovek zvazuje ockovani, co to udela. Ale je fajn do porovnani davat co umeji udelat ty nemoce..
Takze prevenar maji vsechny 3 moje, reakci zadne nemelo. Jen musi byt na ockovani zdrave a neockovat zaroven s Hexou.
Jinak nejsem si uplne jista, ale neni ted nova lepsi vakcina nez prevenar (zas o nejaky ten kmen navic) tak nenabizel ti lekar tu? (vaxneuvance asi)
Ne, odkládali jsme i hexu kvůli špatné reakci. Ted ma rok a teprve jsem dala 1. dávku bexero. Ockovani proti pneumokokům je pouze pro 13 kmenu z necelé stovky. To znamená, že i když bude tvé dítě očkováno proti pneumokokové infekci, není vyloučeno, že ji nemůže dostat. Ja jsem ji nedala a tim, ze pokud s jedenou rozhodnu, tak si ji zaplatím. Nechtěla jsem se nechat uhánět pojišťovnou a cpát to do malého miminka jen proto, abych to měla zdarma. Zkus si o tom něco víc přečíst a uvidíš.
Ano, mame, uplne vpohode.
Syn měl na toto očkování velmi špatnou reakci. Po první dávce jsme už pak další nedali. Po této zkušenosti už jsme to nedali ani dceři.
@boruvkovykoblizek jo, ale na ty nejzávažnější a tak 80% nemocných je právě z těchto kmenů. Taky funguje zkřížena imunita.
Ano, mám, benefity za mě převyšuji rizika vcelku bez diskuze a zrovna pneumokoky beru “čím dřív tím líp”.
@boruvkovykoblizek Prevenar platis vzdycky, at ho davas malemu mimcu nebo ne. Ted jsem u pediatricky cetla, ze uz je i Prevenar 20.
Všichni tři mají povinné a Prevenar.
Teď uvažujeme o HPV ( pubertaci). Nejstarší dcera má, uvažujeme u kluků.
Ano, dcera očkování měla. Plánuji i u druhého, pokud bude očkování snášet stejně dobře jako dcera.
Nyní dvouletý syn má všechna očkování, co šla, něco jsme myslím nestihli, tuším, že rotaviry, ale jinak jsme rozhodně pro očkování. Chápu obavy z nežádoucích účinků, nicméně těch nemocí se taky bojím, jak čert kříže. A když je rozumná doktorka, tak si myslím, že se to snad dá ošéfit 🙂
Máme skvělou doktorku, která syna nejdřív poslala na fyzio, neuro... když se jí jenom něco trochu nezdálo, aby měla co největší jistotu, že některé věci nejsou projevem něčeho vážnějšího.
Takže syn nakonec byl poprvé očkován asi v devíti měsících. Do té doby jsme se ho snažili, co nejvíc chránit. Teda i tak měl rs viry a covid, ale to se nedalo nic dělat.
A většinou naštěstí očkování bez výraznější reakce.
Fakt si naši doktorku nejen v tomhle nemůžeme vynachválit. A jestli bude druhé dítě, tak bychom rádi jeli v podobném duchu, že čím dýl, tím líp.
Očkování někdy ve dvou měsících mi taky přišlo hrozně brzo.
Dcera taky má - tu novější Vaxneuvance ale neplatili jsme za to vůbec nic, ta je proti 15 kmenům a nove uz je i prevenar 20
Mame taky, obě děti. Nedavala jsem rotaviry, to mi prislo zbytečné, v nejhorším dítě skončí na kapackach.
Všechny tři moje děti mají jen základní očkování Hexu. Jsou předčasné narozené tak jsem měla strach jak by to dělali s dalšími očkováními..kluci základní ocko nesli dobře. Dcera měla bohužel u druhé dávky hexy neuro problém. V den očkování ji jakoby ochrnula tvar, jazýček. Nemohla pít mléko, polykat..trvalo to týden. Pak odeznělo. Až po roce jsem ji nechala dát třetí dávku hexy. Každopádně ona dostala ještě očkování jednu dávku Prevenaru. Jinak jsem ji nedala už nic.. Strach mi nedovolil. Syny (9let) jsem teď nechala naockovat proti klíšťové encefalitidě.. Nejsem pro očkování ani proti, ale vím, že existují šetrné očkovací látky typu hexy pro citlivé děti, ale ty nehradí pojišťovna. Dávka stojí kolem 5 tis.
Jinak jsem rotaviry nedávala z důvodu, že jich je strašně moc druhů.. kluci měli rotaviry už 4x, malá 1x a já 2x i v tehu když jsem od nich chytla 🙈
Při dodržení všech postupu se to dá zvládnout v klidu doma
Ahojky ,ano obě naše děti mají i prevenar a obě dvě děti vporadku. S holčičkou jsem byla teď na třetí vakcine před 14 dny a ve čtvrtek nás čeká už 3 Hexa.