Prevenar 13, Synflorix - očkovat či neočkovat a proč?

petma112
19. dub 2016

Adámkovi jsou necelé 3 měsíce a já stojím před rozhodnutím, zda očkovat nebo ne? Jak jste se rozhodly vy a proč? Děkuju za reakce..

hanickatoma
19. dub 2016

Ahojky, mas doma skolkove dite? My jsme u prvni dcery taky nevedeli, dr. to nechala vylozene na nas, zadne podsouvani, my se rozhodli neockovat, nacez nam dr.rekla, ze kdyby neco, tak se bude mala vic hlidat, aby se to podchytilo.. ze vetsi vyznam to ma u druhych a dalsich deti, kdy tech dotazenych viru a bacilu ze skolek, je vetsi koncentrace.. pokud se rozhodnete ockovat, preju Adovi, at dobre snasi 🙂

truhlarovak
19. dub 2016

neočkovala bych. Hexa už je pro ně velká zátěž.

petma112
autor
19. dub 2016

@hanickatoma Nemáme, Adámek je náš první..

evulina77
19. dub 2016

očkovala jsem vždy jen povinné očkování, i tak je to zátěž pro malého človíčka. Všechny očkování jsem měla a budu mít posunutá. A třeba hexu očkuji ve schematu 2+1 a první očkování až po půl roce dítěte, nejlépe až třeba v 8 nebo 10 měsíci a MMR až po druhých narozeninách. A pokud se rozhodnete očkovat, tak rozhodně neočkovat společně s hexou, jak to někteří doktoři rádi dělají...

hanickatoma
19. dub 2016

@petma112 nechci ti vnucovat svuj nazor, ale asi bych u prvniho ditka neockovala ani ted. . Ono ty vakciny totiz zabiraji urcite spektrum viru, ale uz ne tak jejich mutace, ktere jsou samozrejme nebezpecnejsi..
Za me jeste jeden priklad, sestra taky malou ockovat nenechavala, ale doma meli skolkacka, ted uz skolaka. Mala chytla rotaviry v tusim v ssedmi mes. V nemocnici byly ctyri dny, sice neprijemna zkusenost, ale zvladla to hezky. A to byla od narozeni chrastitko, proste hubenoucka, takze i ten prubeh byl horsi, nez u ditka s normalni konstituci..a do ockovani by stejne nesla. Pokud nema ditko vylozene oslabenou imunitu od narozeni, myslim, ze vetsi riziko pro nej muze byt davka protilatek, nez pripadna lecba..

petma112
autor
19. dub 2016

@hanickatoma Určitě nevnucuješ, já od začátku byla přesvědčená jen o povinném, ale když už je ten prcek na světě, tak to ve mě začíná hlodat.. Pořád si říkám, že jeden slepičák je lepší, jak několik očkování.. Samozřejmě to nechci brát na lehkou váhu, ale říkám si, ať se raději s tou nemocí člověk popere, než do sebe rvát všemožná očkování.. Už jen kvůli tomu, že všechno má svá pro a proti..

pavlina212
19. dub 2016

Nechala jsem naočkovat Synflorix i Rotarix, protože v očkování vidím prevenci. Pro mě by třeba 4 dny v nemocnici se sedmiměsíčním dítětem byla noční můra. Můj pohled je prostě jiný. Chtěla jsem ti jen říct, že většina rodičů, kteří očkujou, se v internetových diskuzích nezapojují, proto tady může situaci vypadat neobjektivně jednoznačně.

eficenka
19. dub 2016

@petma112
naočkuj třeba až ve 2 letech - t o už stačí jen jedna dávka ( a ne 4 jako u malého miminka)

petma112
autor
19. dub 2016

@pavlina212 A to je právě škoda.. Od těch, co naočkovat nechali, bych chtěla vědět, z jakýho důvodu to pro ně bylo tak jednoznačné.. Protože jak říkáš, všude se dočtu jen to, proč neočkovat.. Děkuju ti.. 🙂

petma112
autor
19. dub 2016

@eficenka Aha, děkuju za pro mě novou informaci 🙂

petrasipkova1
19. dub 2016

Já se rozhodla očkovat ve schematu 2+1, první dostala v 7,5 měsíci, přesně jako ty, tím jak je malá na světě, tak to ve mně víc a víc hlodá, abych něco nezanedbala, nerozhodla se špatně, aby jí něco neohrozilo,a když jsem četla o nemocech proti jakým to je, rozhodla jsem se spíš pro očkování, po prvním očkování v pohodě, za 14 dní jdeme na druhou, mám z toho velký respekt, ale zase nechci propadat panice co se tady na MK šíří. Někdo tady do toho míchal rotaviry, ty jsme neočkovali. Pneumokoků se bojím víc, takže jsem dala Prevenar 13. Je to každého volba, obě varianty mají určitě svá rizika, a každá chceme pro své děti to nejlepší. Jinak hexu má taky 2+1.(4,6, 13 m). My chodíme třeba hodně mezi děti, do různých dětských skupin, kde jsou i starší děti, takže si myslím, že nehraje roli jestli je narozena jako první nebo druhá.
@petma112

pavlina212
19. dub 2016

@petma112 Já prostě věřím lékařům. Dva mám v blízké rodině, mluvila jsem s pediatrem a neminul mě ani opačný názor. Tu víru v lékařskou vědu jsem měla i s porodem, který byl řízený oxytocinem, s tlumením bolestí, celou dobu na koze (kvůli sondě zavedené k miminku) bez pohybu a přesto to byl pro mě krásný zážitek. Věřím, že jiná žena by to mohla vnímat úplně jinak.

rajecka
19. dub 2016

Starší dceru jsem naočkovat nechala, mladší už ne. Starší dcera, ač očkovaná, neustále trpí na záněty středního ucha, před čímž by měla právě tato vakcína chránit. Takže nevěřím, že na očkování lze spoléhat jako na prevenci, jak se tu píše. Očkuji už jen povinné.

petma112
autor
19. dub 2016

@pavlina212 Koukám, měly jsme stejný porod i stejné pocity 🙂