Přerušení očkování Prevenar 13. Můžu přerušit?

luhana
23. srp 2021

Milé maminky, prosím o vaše rady/zkušenosti...nechala jsem syna naočkovat Prevenarem 13 ve 3 měsících a hodně se mi nelíbila jeho reakce. A teď moje otázka- musím ho už teď nechat naočkovat zbývajícíma dvěma dávkama nebo můžu očkování přerušit..? Nikde jsem to na netu nenašla.
Děkuji za vaše rady.
Hanka

alice180
23. srp 2021

@luhana tak je to dobrovolně očkování. Co mu bylo?

luhana
autor
23. srp 2021

@alice180
Neklidny, podrazdeny, tak nejak sebou divne trhal. Trvalo to nekolik tydnu. Vydesilo me to. A ted by mu za mesic chtela dat druhou davku a hexu k tomu.

leymea
23. srp 2021

Muzes ockovani prerusit.

luhana
autor
23. srp 2021

@leymea
Diky.

guliii
23. srp 2021

Lze přerušit a z vlastní zkušenosti nedoporučuji dávat 2 vakcíny najednou.

luhana
autor
23. srp 2021

@guliii
No to bych mu ani neudelala, kdyz uz ted vim, co mu udelala i jedna vakcina. Diky.

joy33
24. srp 2021

@luhana ano, vykaslala bych se na to. My resime neuro potize a neurolog o ockovani mluvi spatne (nemuzu ho jmenovat, je sileny tlak na lekare, aby drzeli usta, bohuzel). Nam se narodilo krasne sikovne miminko a jen kvuli ockovani resime neuro potize. Zpetne bych nechala ockovat jen povinne ockovani a buhvi od jakeho veku az. Vzdyt mimco v kocarku toho moc nechytne a proc zatezovat vyvijejici se mozek, nervovou soustavu a imunitu!
Zakladatelko, popisovane priznaky u Vaseho syna bylo varovani.
🍀

luhana
autor
25. srp 2021

@joy33
Nepovinne ockovani jsme dali malemu v domneni, ze to delame pro jeho zdravi. Ted uz se na to divam jinak. Dekuji za nazor a radu. At je vase miminko v poradku.

alice180
25. srp 2021

@joy33 určitě toho moc nechytne když se setkává např.s pribuznymi a každej má plno patogenů

leymea
25. srp 2021

@joy33 muzu se zeptat po kterem ockovani?

joy33
26. srp 2021

@luhana ano, my stejne, i nepovinne ockovani, v dobre vire. Jinak dite uz neni miminko a kvuli ockovani a nasledkum paradoxne nejde zatim ani do skolky. Dekujeme. ❤ Ja tu pisu hlavne jen kvuli varovani jinych rodicu. Nasla bych vecer i jine kratochvile po dlouhem dni. 🍀

joy33
26. srp 2021

@leymea Bexsero

joy33
26. srp 2021

@alice180 nejsem priznivce olizovani miminka pribuznymi.

leymea
26. srp 2021

@joy33 to me mrzi ☹

alice180
27. srp 2021

@joy33 tak nemusí ho olizovat ne snad,ale chovají ho. Domů také leccos přinesou rodiče.

vendes
27. srp 2021

Je to nepovinné očkování, mnoho dětí ho ani nemá. Přerušit samozřejmě můžete. Stejně jako naočkovat potom znovu později ve vyšším věku. My dávali první dávku v 10. měsících a sestra celá zaskočená, že si budeme platit celou dávku, že nebudeme mít příspěvek od pojišťovny. Pro nás jsou peníze to poslední, co při očkování řešíme

luhana
autor
27. srp 2021

@vendes
Ano, penize jsou to posledni co budu resit. Takze jde dalsi davku posunout az na pozdeji aniz by to snizilo ucinek vakciny? Jde mi spis o to, ze ja bych to ockovani prerusila uplne, partner to chce ale uz doockovat.

vendes
27. srp 2021

@luhana Myslím, že pokud druhou dávku posunete třeba o půl roku, budete asi potom muset začít od začátku.

luhana
autor
27. srp 2021

@vendes
Dekuji.

sajul
27. srp 2021

Můj nejstarší syn taky nemá doockovany prevenar 13.

luhana
autor
28. srp 2021

@sajul
Take mel nejakou necekanou reakci? Ja uz jsem si myslela, ze bysme byli snad jedini, nikde jsem o tom na netu nic nenasla..

joy33
30. srp 2021

@alice180 u nas miminko nikdo moc nechoval, chtelo me. Ono to neni zas tak horke s tema nemocema u kojeneho ditete. Nakonec nechytlo temer nikdy nic a kdyz, tak po jednom dni dostonano. Takze zpetne bych fakt neockovala temer vubec. Nez resit neuro nasledky. Kazdy at si vybere.

joy33
30. srp 2021

@luhana ja cetla i slysela o spouste spatnych reakci, ale myslim, ze slo vetsinou o prasarnu, ze hexa a prevenar v jednom dni. Ale spatna reakce muze byt na jakekoliv ockovani a je to varovani.