Dobrý den všem,
ráda bych se zeptala těch, které se orientují ve vakcínách (jejich složení, škodlivosti apod.) jestli jsou na našem trhu k dostání monovakcíny povinně očkovaných nemocí.
Myslím si, že narvat do malého organismu tolik nemocí najednou nedělá dobrotu. Navíc se teď v mém okolí objevilo pár dětí s následky po očkování hexou, tak bych ráda nějakou alternativu...
Co si myslíte o očkování pediacelem?
@schotja Ahoj, děkuji za info 🙂 Pokud to nepůjde jinak, zvažuji ten pediacel. Kombinace s homeopatiky mne vůbec nenapadla, děkuji za tip!
psala jsem si s Petrášem a monovakcíny nejsou proti všem povinným nemocem. :o(
Na homeo - thuya, alumina a před očkováním bachovy rescue kapky
Monovakcíny existují tuším jen na tetanus, obrnu a hepatitiduB, ale nejsem si jistá, jestli jsou všechny určené i pro miminka. Na druhou stranu mně asi přijde horší dát dítěti několikrát ten koktejl přídavných látek, který je ve vakcínách, než dát víc nemocí v jedné vakcíně. Z tohoto důvodu jdeme taky do Pediacelu. Já bych každopádně uvítala monovakcínu proti spalničkám.
@prostenika85 Pediacel bych nedala ani náhodou - novinka, takže se na těchto dětech teprve zkouší..jak moc je "neškodná" se teprve uvidí....
@terkaz Bohužel už jsi nevzpomenu jak přesně se dávkovalo, Thuya po očko a na ten druhý název už si taky nevzpomenu.. Určitě se dá něco najít i na internetu, nebo některá z maminek poradí. Ještě dodam, že jsme odložili aspoň o dva měsíce,.. přece jen CNS takhle malých miminek není zralý a připravený na takovou zátěž. Osobně si myslím, že spousta neurologických i jiných problémů má s očkováním souvislost, jen neprokazatelnou, a tudíž to nikdo z lékařů nepřizná..
Pediacel je zavedena vakcina, testuje se HExacima
Pediacel je do cervna tohoto roku a pak az v prvni polovine roku 2016 k dostani, do te doby pouze v Nemecku za zakoupeni a s vystavenym receptem od lekare. Ma hlaseny vypadek, lekari o vypadku byly informovani dopisem primo od dodavatele.
@petra.vavra Můžu se zeptat odkud máte takové info a je to jisté? Kamarádka má termín teď na konci dubna a dost očkování řeší už teď a právě uvažovala o Pediacelu...
@petra.vavra ani v Německu nebude k dostání. Výpadek je pro cely region a bohužel nepůjde ani sehnat v blízkém zahranici :( zvazovala jsem to taky ale bohužel... :(
@petra.vavra To jste mi teda neudělala radost... Jestli máte takové informace, nemáte zdání, jestli třeba dodavatel neplánuje úplné zrušení dovozu vakcíny? Aby ten výpadek nebyl trvalý...
@petra.vavra
@schotja
@zmrz_lina
@prostenika85
Holky o Pediacelu je to pravda, ptala jsem se na to i v lekarne. Vakciny maji s expiraci do konce cervence. Jak jsem se to dozvedela, hned jsem volala do lekarny a dve vakciny mi objednali. Na prvni davku jdeme za tyden. Bude nam skoro 9 mesicu, tak snad ty dve davky stihneme. Na treti budeme mit cas....
@schotja viděla jsem dopis zaslaný pediatrům a potvrzení od Petráše na vakciny.com (cz) nevim ted 100% jakou maji priponu.
@prostenika85 Ahoj, Pediacel jsme nechali naočkovat s homeopatickou "clonou" před i po očkování 1.a 2. dávky, ve sch. 3+1 a všechny dávky se obešly bez negativních reakcí. Zajímalo by mně taktéž, jak je to s monovakcínama, hlavně proti nemocem, které jsou v Priorixu (MMR).