Ahojky holky🌸 Dáváte nějakou odměnu svým miminkám (větším) po ockovani? Já mám 8 měsíční dcerku a v pátek máme očko.. mamka nás třeba vždy po něčem takovém brala nakupovat a nebo nám něco dobrého uvarila, výlet atd.. jenomže to jsme byly starší se ségrou😁 já po každém ockovani malé dávám prso a pak ji koupím třeba chrastitko nebo něco, ale už ji to moc nebaví. Chci ji něčím udělat radost, ze to tak statečně zvládla. Třeba si to moc beru, ale proste mi to přijde hezke. Napadá vás něco?🙂
Děkuji 🌸
Takhle male dítě z toho fakt rozum nemá, kup radši něco sobě, ze si to přežila ty 😂
@leniczka23 Dobrá, děkuji😊 když já prostě mám radost, když vidim, ze to zvladne a tak chci udělat radost i ji 😔😅 ale asi jsem fakt už na palici.. 😅
@kkacca A to je taky pravda 😅🤥
Náš dostal taky vždycky prso a dobrý... dneska na prohlídce dostal za odměnu obrázek, kriticky ho zhodnotil a uklidil doktorce zpátky do šuplíku (1,5 roku) :D
@makkyv U nás to taky tak fungovalo a my to teď s malou děláme stejně. Už od narození když měla očkování nebo byla na kardiologii, tak jsme jí koupili odměnu. Nějakou hračku, něco dobrého...🙂 až bude větší tak jí zas koupíme omalovánky atd 🙂
@klokanka31 Juu, super, co dobreho ji třeba dáváte? Děkuji ❤️
@jiss haha😅
Nedávám nic ani starším dětem, nechci z toho dělat něco většího, než to je. Je to jen ockovani. Odměna je dobrý pocit, že to zvládli a třeba je ještě pan doktor pochvali. Když u zubaře dostanou samolepku, tak jsou rádi, to ne že ne🙂, ale já žádné "bolestne" doma nevedu. Taky nechci, aby si vypěstovali reflex, ze kdykoli budou muset k doktorovi, tak potom něco dostanou.
@makkyv Tak třeba jsme jí koupili sušenky od Hami, nebo její oblíbený příkrmy...ale k tomu vždycky i nějakou hračku ☺
Ne. Ani té mladší (15 měs.), ani té starší (5 let).
Tohle jsem u našich dětí nikdy nezavedla. Jde o jejich zdraví, nevidím k tomu důvod. Slovní ocenění považuju za dostatečné.
@felixfelicis my jsme to meli dat založené doma, po těch větších doktorech, taky ne když jsme šli na kontrolu nebo tak. Ale neprijde mi vůbec špatný, když mi bylo třeba 11, musela jsem na gastro a mamka mě vzala na oběd a něco mi koupila, rozcapene se sestrou nejsme, vážíme si věcí, ale tohle si budeme pamatovat vždycky 🙂 bylo to moc hezke a měly jsme pocit, ze jsme šikovné a dostaly odměnu, každý to ma jinak
@klokanka31 jste muj člověk ❤️😊 moc děkuji, jsem rada, ze to má někdo stejně
@korin Jak říkám, každý to má jinak. 😉
Mě to osobně přijde moc hezké a fajn. Malá byla v nemocnici na spoustě vyšetření a rict ji “jsi sikovna” mi přijde dost málo,pro mě. Tak jsem ji koupila hracku, její oblíbenou presnidavku a byla jsem spokojena, dostala odměnu a já měla taky radost.
@makkyv Taky na to mám hezké vzpomínky,když bylo očkování tak mi mamka slíbila že když nebudu brečet tak si něco vyberu v hračkářství. Samozřejmě jsem kníkla ale nevyváděla jsem jako jiné děti 🙂 a když se šlo od doktora když jsem byla třeba nemocná, tak jsme se stavily v obchodě pro něco dobrého, a ještě v papírnictví pro omalovánky a pastelky 🙂 krásné vzpomínky
@makkyv A asi budu za blbku, ale manžel to praktikuje i na mě ☺ když jdu třeba na gyndu, tak mi řekne ať se nebojím, že si pak koupím nějakou knížku nebo něco na sebe, a musím říct že to funguje i na mě, člověk se má na co těšit ☺
@makkyv Chapu nějaký hodně nepříjemný zážitek, to bych si asi pak šla obalit nervy do cukrárny nebo tak něco. Ale ockovani? Ani ne roční miminko z toho nemá rozum. Neni z toho nervozni dopredu jako máma🙂 Je to něco normálního, je to potřeba, tak vysvětlím, co se bude dít, a jdeme na to. Vsechny děti jsou normalne spolupracující a osetritelne. My teda odměny nevedeme celkove, radost drobnostmi si děláme prubezne, ale není to navazane na to, že by to bylo "za neco".
@klokanka31 to je krásný ❤️
@klokanka31 úplně přesně, tak jsme to měli my. 🙂
Pak když třeba mamka řekla, půjdeme na očkování a já nechtěla, tak pak řekla.. když to zvládneš, tak si něco vybereš a já to zvládla a bylo to super. Pak tam byly ty matky co řekly, neboj je to jenom ockovani a bude to dobrý, žádný cit ani nic, dítě urvane a matka na prášky. Já jsem šťastná, že to vedete stejně jako já. ❤️
@felixfelicis Tak u nás máme vše, má na co si vzpomene a určitě ji nekoupim hracku jen jednou v mesici za ockovani a pak ji nechám trpět, tohle je prave za to, ze je sikovna a ze to nadherne vždy zvladne. 😉
@makkyv Ale ona neví, že je nebo ze ma byt "šikovná". A ani si ve svém věku nespoji chrastitko s druhou Hexacimou. Rozumim tomu, že máš z dětství nějaké hezké zážitky a snažíš se to udělat hezké i svým dětem, ale na odměny ji cvicis zbytečně. Děti nepotřebuji bonbóny za úklid ve skolce, samolepky za vycurani do nocniku atd. Potrebuji cítit, že jsou uspesne, a mít ze sebe dobrý pocit. Nechtěla bych se dostat do stavu, kdy si jako dospela musím něco koupit, abych si zašla na preventivni prohlídku. Mně u těchhle nepříjemných povinností fakt stačí pocit, že jsem to zvládla a jsem dobra a toto bych ráda pěstovala i v dětech.
Pochovat, dát pusu, za pár minut zapomene, že bylo nějaké au... 🍀
Odměny a tresty nepatří do mého repertoáru. Očkování je nutnost a ,,odměnou " je zdraví. Po lékaři pak třeba návštěva cukrárny, ale prostě pro radost a ne jako něco, co slibuji za něco...
Větším ano, ale 8m není větší 😉 ta z toho absolutně nebude mít rozum. Odměna byla tak max Krupka do ruky po píchnutí. Jestli na tom trvas tak si prostě udělejte jen hezký den, dejte si něco dobrého a až bude po očku ready tak třeba Zoo. Nedělala bych z toho vědu 😉