Odklad očkování, vyhýbali jste se místům s více lidmi?

verumik
21. zář 2014

Ahoj,
mám 3 měsíční mimčo a s dr. jsem se domluvila na odkladu prvního očkování, zatím asi na 6tý měsíc.
Těch, co očkování odložili, bych se chtěla zeptat, jestli jste se pak vyhýbali místům s větší koncentrací lidí?
Do OC malého netahám, ale co třeba větší výstava nebo cvičení miminek?
Díky

sarkar
21. zář 2014

@verumik Ahoj, taky jsme měli odklad a vůbec jsem to neřešila 🙂 Malá byla očkovaná někdy v 8. měsících (měla jen Pediacel), už asi ve 2 měsících jsme byly v Ikee, od 6. měsíce jsme chodily na plavání kojenců... Ono asi záleží, jak se na to díváš ty, některá maminka se bojí, některá nad tím mávne rukou - jako třeba já 😀 Ale kdybychom někam chodily denodenně, tak bych se na to možná dívala jinak,

kajalka
21. zář 2014

@verumik Při rozhodování jestli očkovat/neočkovat jsem si také porovnávala riziko nakažení dle nemocnosti v uplynulých letech a riziko NÚ. Vzhledem k výskytu chorob, proti kterým se očkuje, jsem byla naprosto v klidu, dítě bereme všude. Jako mrňousek s náma musel absolvovat zařizování domu, takže hodně času jsme trávili v bauhausu, siku atd.

kaca68
21. zář 2014

Máme odloženo do roka. Odpustila jsem si dovolenou v zahraničí (což bych asi udělala stejně) a jinak chodíme normálně, vyhýbám se jen velké koncentraci školkových/školních dětí, pokud je to možné...bydlíme teda skoro na samotě, tady je vzduch čistý 😀

kaca68
21. zář 2014

na cvičení miminek chodíme...a na výstavu, to chodíme jen na výstavu psů a ti jsou všichni očkovaní 🙂 😀

marecekavendulka
21. zář 2014

chodíme všude,budem chodit všude.. očkujem kolem roka.

killi
22. zář 2014

my chodíme všude, když si člověk porovná riziko nakažení, jak píše @kajalka tak se vůbec nebojím, že by někde něco chytla a černý kašel může chytit i očkované dítě, vakcína chrání jen z 50%. Očkovat budeme až nejdřív kolem roku. 😉

alcar
22. zář 2014

Dcera ma 6 mesicu a jeste neni ockovana. Chodime vicemene vsude - do OC, ke kamaradkam s miminkama. S vetsimi detmi ve styku zatim nejsme. Neresim to. 😉

pe.martina
22. zář 2014

Maminky co máte odklad, můžu se zeptat jestli odklad očkování byl na vaši žádost nebo na doporučení doktora?? Taky o odkladu uvažuju, ale nevím jak se na to bude tvářit doktorka. Dcerka má seboroickou dermatitidu a vzhledem k tomu, že moje sestra má alergie na všechno včetně jídla, tak o odkladu dost vážně uvažuju. Ne že bych neočkovala vůbec, ale očko v pozdější věku se mi pozdává víc 😉

alcar
22. zář 2014

@pe.martina my to mame ne na doporuceni, ale na prikaz! nasi dr. Doslova mi rekla, ze jestli chci ockovat jeste necim jinym nez Pediacelem nejdrive v pul roce, tak se muzeme rozloucit. 😀 Mame velmi alternativni dr. Ta kdyby mohla, tak neockuje vubec. Ale ja zas tak radikalni nejsem.

pe.martina
22. zář 2014

@alcar Tak to upřímně závidím 🙂 My máme mladou doktorku, tak v skrytu duše doufám, že nebude nijak radikální a nebude na očkování za každou cenu trvat. Jdeme 7.10. do poradny a sestra mi říkala, že už budou píchat Hexu a že si mám rozmyslet co dalšího budu chtít (prevenar 13 atd.)
Starší dcera má Prevenar 13 naočkovaný, ale mladší ho nejspíš nedám. Bojím se těch alergií ☹

alcar
22. zář 2014

@pe.martina tak pokud chce ockovat Hexou a jeste i necim jinym, tak ta bude spis zastance ockovani. Uz tohle je podezrele. Ale urcite se budes moct domluvit na odkladu. Rekni, ze mate v rodine alergie a odklad urcite pochopi. Ja co mam informace, tak hexa se ale ockuje v nejzassim terminu 8 mesicu...

spirulina
22. zář 2014

doktorku jsem žádala já sama. není nijak elternativní, ale domluvily jsme se v klidu.odčkovali jme poprvé až v devíti měsících.
v pohybu jsme se neomezovali

datetra
22. zář 2014

Naše doktorka jede ve dvou světech🙂 My očkujeme jen to nejnutnější, teď už spíš jen podepisuji papíry, co všechno nechcem. Ale sama doktorka mi říkala, že bych se divila, co všechno chtějí lidi naočkovat. Když je akce, tak klidně přivedou i nemocné dítě, aby se to stihlo zadarmo 😒 Takže když se ozveš, a budeš mít jasno, určitě se domluvíš.. A protože je naočkovaná naprostá většina, není čeho se bát 🙂

baraz
22. zář 2014

chodíme uplně všude a malá není očkovaná do ted.. od 3 týdnů normálně do OC, když jsem potřebovala nakoupit, od 3m na vaničky plavání, od 5 kurz kojenců plavání...

carrie_b
22. zář 2014

Také jsem dceři odložila očkování až na šestý měsíc, nevyhýbali jsme se frekventovanějším místům, ale je třeba pravda, že přišla do styku spíše s dospělými, než s hodně dětmi najednou. V rodině nemáme žádné jiné malé děti, s několika dětmi z okolí jsme se ale vídali běžně. A odklad hexy nám doktorka odsouhlasila bez mrknutí oka, i bez udání jakéhokoliv důvodu.