Odklad očkování Prevenarem

bludicka2
11. říj 2017

Zdravím všechny maminky.
Mám dotaz, odkládal někdo z vás očkování Prevenarem ?
Mám chlapečka 3 měsíce, minulý týden byl očkovaný Hexou a měl po ní reakci, že mi přestal jíst a pořád brečel, nakonec se najedl až po 8 hodinách bez jídla. Prevenarem má být očkován s odstupem 14 dní od očkování Hexou. Původně mu chtěla doktorka naočkovat obojí najednou, což jsem odmítla a určitě jsem udělala dobře.
Kvůli reakci bych nejradši Prevenar odložila na později, ale dočetla jsem se, že musí být naočkovaný všechny dávky do 7 měsíce, první dávka do 5 měsíce,.
Prosím o vaše zkušenosti.
Díky moc

rajani
11. říj 2017

Prevenar je nepovinny, nemusi byt naockovan defakto nikdy.

Ta lhuta 7 měsíců je pro situaci, ze cast nebo vse (ted nevim) zaplati pojistovna.

Pokud melo ditko reakci, rozhodne bych do nej nepichala dalsi nepovinne ocko. A v případě hexy udelala delsi rozestupy (schema 2+1). At se ma aspon telicko ditka sanci dat do kupy. Za tohle vyliskat doktorům, ocko neni neskoda vcelicka.

monaluza
11. říj 2017

Prevenar neni povinny, je jen na vas jestli a kdy naockujete. Podminka dokonceni do sedmi mesicu je u Synflorixu, pokud chcete, aby byl hrazen pojistovnou. Prevenar se plati vzdy (mimo deti s indikaci kvuli ruznym nemocem ci nedonosenych, tam ho za urcitych podminek myslim pojistovna hradi take).

rajani
11. říj 2017

Abych vůbec odpovedela na dotaz. Ano prevenar lze odlozit, tak jak si prejete vy (to i hexa, ale doktoři to neroztrubuji). Rozdíl u prevenaru bude jen v hrazení vakciny.

radecka1
11. říj 2017

Přesněji Prevenar se platí vždy, ale pokud to stihnete do 7. měsíce, tak část hradí pojištovna (přispívá stejnou částkou jako na Synflorix).

bludicka2
autor
11. říj 2017

Vím, že Prevenar není povinný a hradí se, ale jestli jsem to dobře pochopila, tak pokud se stihne naockovat do 7 mesíce, tak část hradí pojišťovna. Jinak to rodiče hradí celé. Spíš mi šlo o to, zda jste toto očkování někdo posouval a bylo to znát a nebyly žádné reakce.
Díky všem

radecka1
11. říj 2017

Kluci narození cca 2,5 měsíce předčasně, dostali první dávku Prevenaru v 7 měsíci a i další dávky byli bez reakce. Ale neměli reakci na žádné očkování. Další dítě očkováno první dávkou Prevenaru ve 4,5 měsíci a bez reakce. 14 dní předtím první dávka Hexy také bez reakce a 14 dní potom 2. dávka Hexy mírná reakce (zvýšená teplota a vypadala, že na ní něco leze, ale druhý den už byla v pohodě). Zítra jdeme na druhou dávku Prevenaru, tak jsem zvědavá co bude. Byla jsem rozhodnutá dát Prevenar pouze pokud bude dobře snášet Hexu, což 1. dávku snesla.

simasla
13. říj 2017

@bludicka2 Malvínka byla očkovaná první dávnkou Hexy v srpnu - reakci měla totální osypání, 3 dny horečka a hlenovitá stolice. Rozhodla jsem se tedy zatím vůbec Prevenar neočkovat - vlastně to jsem věděla i před tím. Protože má atop. exém a jak je vidno, tak ta její kůže reaguje na očkování blbě. Teď chci přemluvit Dr. že Hexu pojedeme už jen 2+1 - když stejně je to od Nového roku plošně všude v ČR. No a Prevenar? Jestli tak až po roce - sice si vakcíny hradíš, ale jsou už jen 2. A nebo vůbec, ale zase obě moje starší děti jsou očkované a tak se trošku peru vnitřně s tím, že aby jako jediná nenaočkovaná nebyla lapač. Nevím do roka ještě času dost, tak uvidím, jak se nakonec rozhodnu, jestli dám, či nedám naočkovat.