Dobrý den, ráda bych se zeptala od kolika gramů váhy dítěte se může začít očkovat? A táké jedeme na delši dobu do ciziny tak co sebou jako prevenci?
@misala nevím, že by bylo nějaké podobné omezení. Dřív, když se očkovalo TBC, tak tuším od 2,5 kg, ale teď se dává hexa, která se očkuje od 9 týdnů a to už většina dětí těch 2,5 kg má. Předčasně narozené děti budou mít asi celkově jiné očkovací schéma. Kam jedete?
@skorepka tetanovka se stále očkuje v rámci hexy, patrně jsi myslela TBC.
@betelgeuzz ajoooo :D asi jo
@skorepka ne asi, ale určitě 😉 O očkování se trochu zajímám. Zkus si příště informace nejdřív ověřit 😉 Mmch prevenar není povinný.
jj vim ze je nepovinej Prevenar, hele premejslela jsem ale po tetanovce je ta jizva na ruce-rameni, ne? Ptala jsem se dr. jestli nam ji taky pichne a ona rikala ze se ted nepicha, ze jestli ji pro malou budu chtit tak az ve 2 letech a mam si na to myslet. A to segra rodila loni a malej tetanovku dostal v porodnici, musela mu misto nejak osetrovat pac mu to hnisalo nebo co.
@betelgeuzz
skorepka, musime do anglie ale pojedem autem aby se mimco od nekoho v letadle nenakazilo, a na dalsi ockovani se yase vartim ale odcestovat bohuzel musime ja jen ze mi sestra od doktorky rikala ze musi mit pet kilo
@skorepka jizva na rameni je po TBC, které se asi od konce loňského roku neočkuje. Toto očkování je zastaralé a proti dnešním typům TBC pořádně neučinkuje.Kromě toho se u nás už téměř nevyskytuje. Proto bylo plošné očkování zrušeno.
@misala do Anglie bych se taky nebála. Zkus se zeptat na stránce vakciny.net, většinou tam jsou docela fundované odpovědi. A když tak pro zajímavost hoď odpověď sem.
u normálně donošených a zdravých dětí se očkuje dle věku a u nedonošených dle výsledků protilátek z krve..
@betelgeuzz aha tak to jsem nevedela :/
od kolika gramu? ajake mas na mysli ockovani? Ockuje se povine ockovani dle veku ditete - prvni davka hexavakciny ve 2 mesicich..., dalsi ve 3 + prvenar, atd. Treba tetanovka se uz neockuje :(