Ahojky maminky dáváte své dětičky očkovat proti těmhle potvůrkám?????děkuji
Ahojky, my zatím děti očkovat nedáme. Radila jsem se, spoustu jsem toho načetla a rozhodli jsme se tak. Necháme je oočkovat až pujdou do školy. 😉
Zatím ne, ale jednou určitě.
@petulka25 - není zač, mějte se. Ještě jsem jen chtěla napsat, že samozřejmě můžou být výjimky a jakákoli nemoc může mít za určitých podmínek průběh horší. A ještě dodám jednu historku, mám naočkovaného synovce, který stejně v 8 letech encefalitidu z klíštěte měl.... Takže asi tak. 😉
Ahoj, očkován je zatím syn, je mu 5 let a očkovali ho nedávno, dcera 2roky zatím ne, necháme to také na dobu mezi 5-6 rokem.
jo,jo napsala jsem to nepresne, ze se u nich nevyskutuje. Je to tak jak pise helcenka, ze kdyz uz tak je to u malych deti naroste vetsine pripadu jako bezna viroza bez nasledku . Manzelovi rodice jsou take v oblasti vysokeho vyskytu, takze jsem se na to take ptala a necham ji ockovat az tak okolo tech 5-6 let.
brisalek - tak moje dítě bylo onemocnělo čím?co to je za kravinu? 3 - leté dítě si prožilo klíštovou encefalitidu....
I já děkuji za odpovědi. Chtěla jsem se dr. optat. Synovi jsou 3 roky. 🙂
Jsem proti jakémukoliv očkování, které není nutné.
Starší dcera dostane první injekci příští týden...od května do října jezdíme každý víkend na chatu + tam trávím s holkama celé léto, jsme hned u lesa, takže fakt nechci riskovat - klíště se napije, pustí a ani si toho člověk nemusí všimnout...
Ja mam z tech potvor hruzu. Maleho jsem dala naockovat ve 3 letech. Doktorka mi ale doporucila dat naockovat hlavne sebe, protoze u dospelych je vetsinou horsi prubeh. Malou dam taky ve 3.
Zrovna jsme objednany na 12.dubna na oockovani..a ted jak to ctu tak se neham asi naockovat tez
deti do asi 6 let neni potreba ockovat, klistova encefalitida se u nich prakticky nevyskytuje.